Laget av Tom og Clare Noblet på Whin Yeats Farm i Cumbria, England. De driver gårdsdrift i samarbeid med naboene Max og Jenny Burrow, som eier den 250 mål store gården. Gården har vært ieid av Max sin familie siden 1960-tallet.
Med fokus på bærekraft på gården, fant de ut at osteproduksjon var en måte å gjøre melken fra kyrne mer lønnsom på. Sommeren 2015 bygde de et lite meieri og tok fatt på en ny satsning - å lage ost med upasteurisert melk fra kyrne.
Denne osten i Wensleydale-stil laget med en tradisjonell oppskrift er mild med smøraktige smaker og hint av sopp og sitron, og har en smidig tekstur. Osten er lagret i to til tre måneder og er laget med upasteurisert kumelk av Holstein Friesian kyr.
Wensleydale er en ostestil som opprinnelig ble produsert i Wensleydale, North Yorkshire, England, men nå hovedsakelig laget i store kremerier over hele Storbritannia.
Denne ostestilen stammer fra et kloster av cisterciensermunker fra Frankrike som slo seg ned i Nord-England- Da klosteret ble stengt i 1540, fortsatte osten å bli produsert av lokale bønder. Wensleydale-osten falt til lav produksjon på begynnelsen av 1990-tallet, men ble populær igjen på grunn av hyppige referanser i den berømte britiske stop-motion-serien "Wallace og Gromit".