Tegel er en nydelig ost, som har en rustikk mursteinsrød farge på utsiden.
Den karakteristiske fargen kommer av at osten er penslet med saltvann, som danner en bakteriekultur som kalles Brevibacterium Linens.
Deler du osten, vil du oppdage en delikat farge, som varierer mellom elfenben og halmfarge avhengig av sesongen.
Tegel blir ystet av økologisk upasteurisert kumelk på Almnäs bruk.
Almnäs bruk er også tidligere kjent for teglsteinsproduksjon og denne osten er inspirert av det, blant annet av et barnefotavtrykk i skorpen. Dette var nemlig Almnäs sitt varemerke, der alle teglstein ble merket med et barnefotavtrykk.
Til tross for at det er en fast ost kan konsestensen oppleves som kremete. Tegel er en smakfull og fruktig, den dufter søtt og har en lagringstid kan på 18 -30 måneder.
Tegel kan smykke seg med en fjerdeplass i oste- VM i Bergen 2018 og er absolutt verd å smake.
En fantastisk nytelse fra «söta bror»- velbekomme!