Blåmugg

Stilton

Nottingham

Neal's Yard Dairy

England

En av Englands beste oster er Stilton fra Colston Bassett i Nottingham.

Ysteriet har siden 1920 produsert ost. Melken får de fra fem nærliggende gårder. Billy Kevan er den fjerde ysteri lederen siden starten, hans visjon er å ivareta tradisjonene av osteproduksjonen. Colston Bassett Stilton er laget på en mer tradisjonell måte enn andre Stilton oster, blant annet blir utsiden på hvert ostehjul skrubbet for hånd.

Colston Bassett Stilton er laget på pasteurisert kumelk og tilsatt pencillium roqueforti, som skaper de tradisjonelle blåmuggårene. Osten blir stukket med nåler når osten er mellom fire og seks uker og igjen en uke senere, luften kommer da inn i osten og årene kan utvikles. Håndkraft foretrekkes framfor maskiner når ostemassen skilles fra mysen, og resultatet er en herlig fyldig, kremet og kompleks smak. Teksturen er smøraktig med en markant duft.

Colston Bassett Stilton smaker best fra oktober til februar når oste hjulene produseres av fyldig sommermelk. Lagres i ca 3 måneder.

anbefalt tilbehør

Bakte fiken og fikenbrød

anbefaltE VINER

No items found.