Halvfast

Morbier

Jura

Mons

Frankrike

U-kokt presset ostemasse. Artisan produksjon på rå kumelk (Simmental eller Montbéliarde). Ostemassen er dekket med tre aske, så presset sammen. Modning 2 til 3 måneder i et fuktig hule der osten blir vasket med saltvann ca to ganger i uken.

Område: Franche-Comté
Sesong: best gjennom sommeren til begynnelsen av vinteren.

Naturlig beige til oransje skorpe. Elfenben til gul kjerne med et lag av aske i midten. Osten er glatt og kremaktig.

Bøndene fra Morbier, en landsby i Jura, oppfant denne osten i det 19. århundre. Tidligere, da bonden satt igjen med litt melk eller hadde ikke nok til å lage en Comté, ble melken satt og overlatt til hvile. Det var overstrødd med aske, en velkjent insektmiddel. Dagen etter, ble det samme  gjort med melken som var til overs, og de to delene ble satt sammen for å danne et større hjul. Det var kun til eget forbruk.



anbefalt tilbehør

anbefaltE VINER