Fastost

Cheddar Montgomery

Somerset

Neal's Yard Dairy

England

Osten er laget på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Cheddarkjennere er ikke i tvil – Montgomery er kongen av cheddar. Dette er en av kun tre gjenværende tradisjonelle cheddarprodusenter som har sørget for å ivareta cheddarens unike karakter.

For å bli klassifisert som Artesan Somerset Cheddar er regelverket svært strengt, og det kan bla kun benyttes melk fra egen gård. Jamie Montgomery er svært opptatt av foringen av kyrne. Slik oppnås den perfekte balansen mellom fett og protein i melken. Foret består av friskt gress, høy eller silo og stivelse fra f eks poteter.

Melken analyseres for å sikre at den har den ønskede balansen mellom fett og protein. Er melken for fet blir osten fuktig og får en skarpere smak enn den søte nøtteaktig smaken som kjennetegner Jamie Montgomerys berømte cheddar. Han beskriver selv osten som rik, søtlig, fruktig og nøtteaktig. Teksturen er tørrere enn mange andre cheddars. Den utvikles i retning av granulert og krystallisk ved lagring.

anbefalt tilbehør

Appelsinmarmelade og surdeigsbrød

anbefaltE VINER

No items found.