Vaktel
Syltet grønnsaker eller tomater til tomatsalat
Så er spørsmålet hvordan vi tilbereder den?
Vaktel er lett å få til, sier Andreas.
Først pannesteker du den hel i smør med litt hvitløk og gjerne noen friske urter. Deretter skal den i ovnen på ca. 160 grader i 5-8 minutter.
Utfordringen med vaktelen er det samme som med kalkunen, man skal steke lårene ferdig, men ikke oversteke brystet. Andreas anbefaler å forsiktig sjekke lårene før servering og gjerne la fuglen hvile i alle fall 15 minutter for å la kjøttsaften sirkulere godt i brystet.
– Server gjerne litt syltede grønnsaker til, eller bare en enkel tomatsalat med litt av smøret fra stekingen over, er rådet fra Andreas.
Det blir fort kostbart å servere vaktel til kr. 135,- pr. stk. til “middag”, siden man da gjerne trenger to for å tilfredsstille den “vanlige” kjøttmengden på en norsk tallerken.
Vaktel passer derfor fint til forrett, eller som hovedrett i en del av et lengre måltid med flere retter. Og husk at hvis du er bare litt nysgjerrig på smaken, så går det fint an å dele dele vaktelen i to og prøve den ut.
Trikset er, som med alle fine råvarer, å lage en opplevelse ut av måltidet. Inviter matglade mennesker og nyt med andakt, god vin og ekte matglede.