150 g okse
1 ss kapers
6 stk cornichon
Delikatesseløk
Gressløk
2 egg
1 ts dijonsennep
Trøffelmajones
2 skiver surdeigsbrød
1 pose trøffelchips
Olivenolje
Salt & pepper
Finhakk kjøttet og ha det i en bolle. Finhakk og tilsett i bollen med kjøttet; kapers,løk, gressløk og cornichons. Til sist vendes dette lett med olivenolje, sennep, salt og pepper -smak til med salt og pepper.
Surdeigsbrød smøres med smør på begge sider og stekes i en stekepanne.
Forslag til dandering av forrett:
Anrett en fin “knell” av tartaren og plasser den midt på tallerken, trykk med skjeen midt påslik at eggeplommen har en plass å ligge på. Her knuser du egget og skiller hviten fra eggeplommen. Legg eggeplommen midt oppå tartaren. Lag en sirkel av trøffel majones rundt. Trøffelchips danderes fint rundt tartaren. Surdeigstoast kan serveres i ei skål vedsiden av.
“Knell”
Slik legger man opp en ”knell”: Bruk to spiseskjeer. Ta godt med tartar med den ene skjeen,så tar du den andre skjeen og vender disse mot hverandre med hul siden 5-6 ganger slik at dulager en fin avlang kule (kan være smart å ha en kopp med varmt vann til hjelp – dersom tartaren ikke glir lett av skjeen kan det være smart å dyppe skjeene i vannet).