Kyllingfrikassé

Enkel
ca 2 timer
4-6 personer

Ingredienser

1 hel økologisk Kylling fra Homlagarden i Hardanger

½ løk

2 laurbærblad

4 gulrøtter

1 liten sellerirot

2 sjalottløk

1 fedd hvitløk

1/2 purreløk

6 små aromasopp eller 2 store champignon

1 dl fløte

50 g smør

50 g mel

½ ss hel pepper

½ ss salt

-

Potet eller ris om du ønsker å servere det ved siden av.

FREMGANGSMÅTE

Ha kyllingen, kuttet løk, pepperkorn, salt og laurbærblad i en stor gryte og dekk med kaldt vann. Kok opp før du senker temperaturen og la det småkoke i ca 1,5 timer, til lår og bryst er helt møre. Husk å skumme av underveis.


Når kyllingen er ferdig, siler du av kraften. Plukk kyllingkjøttet fra beina, del det i fine stykker og legg til side.


Skrell alle grønnsakene og kutt dem i terninger. Fres grønnsakene i smør i en gryte, dryss melet over og hell deretter på den avsilte kyllingkraften, ca 1 l. Kok opp og la småputre til grønnsakene er møre. Tilsett fløte og bland inn kyllingkjøttet.  


Poteter eller ris har du alt kokt opp til nå :-) Klar for servering - GOD MIDDAG!

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?