1 hel økologisk Kylling fra Homlagarden i Hardanger
½ løk
2 laurbærblad
4 gulrøtter
1 liten sellerirot
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1/2 purreløk
6 små aromasopp eller 2 store champignon
1 dl fløte
50 g smør
50 g mel
½ ss hel pepper
½ ss salt
-
Potet eller ris om du ønsker å servere det ved siden av.
Ha kyllingen, kuttet løk, pepperkorn, salt og laurbærblad i en stor gryte og dekk med kaldt vann. Kok opp før du senker temperaturen og la det småkoke i ca 1,5 timer, til lår og bryst er helt møre. Husk å skumme av underveis.
Når kyllingen er ferdig, siler du av kraften. Plukk kyllingkjøttet fra beina, del det i fine stykker og legg til side.
Skrell alle grønnsakene og kutt dem i terninger. Fres grønnsakene i smør i en gryte, dryss melet over og hell deretter på den avsilte kyllingkraften, ca 1 l. Kok opp og la småputre til grønnsakene er møre. Tilsett fløte og bland inn kyllingkjøttet.
Poteter eller ris har du alt kokt opp til nå :-) Klar for servering - GOD MIDDAG!