Indrefilet av svin fra Haugen Gårdsmat

Enkel
1 time
2 personer

Ingredienser

INDREFILET av SVIN
ca 350 gr indrefilet
en liten hånd med urter
1-2 fedd med hvitløk
smør
salt, pepper
flaksalt

FLØTEPOTETER
4 stk store poteter
1,5 dl fløte
1-2 fedd hvitløk
ost - 50 gr Jærenost
salt og pepper
hot saus - valgfritt

SPINAT
ca 500 gr spinat
sitron
1 ss smør

TOMAT
tomat - 1 pr pers
olivenolje - noen dråper
salt og pepper

ESTRAGONSAUS
2,5 dl demi eller oksekraft
estragon
sitron
2 ss smør
1-1,5 dl rødvin
salt, pepper

FREMGANGSMÅTE

INDREFILET av SVIN

1. Kvern pepper og ha salt på kjøttstykkene før steking.

2. 2 ss med smør smeltes i stekepanne på høy temperatur. Ha i hvitløk, urter og indrefilet i stekepannen.

3. Vend kjøttet rundt og gi kjøttstykket en gyllen fin farge over det hele.

4. La kjøttet hvile i 10 minutter. Indrefileten tar kort tid å steke. Derfor er det, det siste man gjør, ca når det er 10 min igjen av steketiden til fløtepotetene.

FLØTEPOTETER

1. Skrell og kutt potetene i ca 0,5 cm tykke skiver.

2. Kok opp fløte i en gryte med finkuttet hvitløk, 2 ts salt, litt pepper og noen dråper med hot saus (valgfritt).

3. Ha i potetene og vend dem rundt i fløteblandingen.

4. Ha i ost; mykost tilsettes i terninger og halvparten av den faste osten raspes over. Vend rundt til osten er smeltet fint inn - ca 10 minutter.

5. Ha alt over i en eller fordel i flere porsjonsformer (ildfaste).

6. Rasp det siste av osten og fordel den over potetene - settes i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.

SPINAT

1. Vask spinaten grundig. Smelt smør og sauter spinaten i panne på høy varme i 3-4 min.

2. Skvis over noen dråper med sitron(ønsket mengde).

3. Smakes til med salt og pepper.

TOMAT

1. Del tomatene i to og ha over litt olivenolje, salt og pepper over.

2. Bak i ovn på 160 grader i ca. 20 minutter.

ESTRAGONSAUS

1. Ha rødvin i en kjele og la den reduseres til ca 1 ss.

2. Rør inn hakket estragon og demi -  kok deretter opp og reduser til ca halvparten.

3. Skru ned temperaturen og visp så inn smøret klattvis.

4. Smak sausen godt til med sitron, salt og pepper.

Forslag til dandering av hovedrett:

1. Legg først spinaten midt på tallerken, legg kjøttstykkene fint på skrå over. Tomatene med stilk opp til venstre.
2. Saus litt rundt; noen dråper på kjøttet og ellers spredt rundt på tallerken.
3. Fløtepotetene i form på bordet og la gjestene forsyne seg selv.



Anbefalte viner

No items found.

Få det nyeste først

Bli med på listen for å motta nyheter og invitasjoner til arrangementer.

Tusen takk! Vi har nå sendt deg en bekreftelses e-post.
Hmm… Noe gikk galt. Kansje du allerede står på listen?