1 stk kyllingbryst pr to
1 beger med mango og barbequesaus
1 beger rømme
4 stk lefser fra Como Mexico pr to
¼ sommerkål
1 liten rødløk
koriander
1 lime
8 små tomater fra Hanasand
olivenolje
1 ts m salt
1 ts kvernet pepper
aluminiumsfolie
TOMATSALSA
3 stk store klasetomater
1 sjalottløk
½ - 1 tørket chilli
½ lime
1 ts m salt
1 ts kvernet pepper
Sommerkål, tomatsalat, rømme, lefse fra Como Mexico, koriander, tortilla chips og salsa
Rødløk kuttes i strimler og serveres rå i en skål.
Små tomater fra Hanasand deles i fire, vendes i 2 ts olivenolje, flaksalt og kvernet pepper - server tomatsalaten i en skål på bordet.
Rømme, koriander settes på bordet.
Sommerkål grilles hel og rundt det hele (tar ca 15 min på middels varme) og kuttes i strimler.
Gni kyllingbrystet godt inn med salt og kvernet pepper. Grilles helt på middels varme - vendes rundt slik at det får fin grillfarge på alle sider - tar ca 15 min. La kyllingbrystet hvile på den mindre varme delen av grillen i ca 10 min før kyllingbrystet skjæres opp i fine skiver. Legg de fine skivene på et fat og sirkle mango og barbequesaus over - settes på bordet.
Lefser fra Como Mexico grilles lett på begge sider på svak varme på begge sider. De blåser seg gjerne fort opp, men da er det bare å snu de og luften forsvinner ut igjen. Hold de varme til servering - gjerne i folie slik at de ikke blir svidd.
Tortillachips kan varmes på grillen i folie i ca 10 min.
Del tomatene i to, kutt halve sjalottløken grovt, knus (gjerne i morter) en tørket chilli, godt med kvernet pepper og 1 ts salt - alt kjøres sammen i en miksmaster eller blender i ca 10 sekunder. Finhakk så resten av sjalottløken og ha dette og en ½ skviset lime i salsaen. Rør rundt - sett til kjøling inntil servering. Serveres i skål på bordet.
Alt på bordet og la gjestene komponere deilige lefser med sommerkål, tomatsalat, rå rødløk, kylling, koriander, salsa og rømme. Digg med tortillachips på siden.