CHEVRE
Med i pakken:
Ikke med i pakken:
Legg chevren på et bakepapir og sett den midt i ovnen. Skru på ovns grillfunksjon og la den stå til den begynner å bli lett gyllen. Følg med, dette tar bare noen minutter.
BETER
Med i pakken:
- rødbet
- timian
Ikke med i pakken:
- 1 ss olivenolje
Skrell rødbeter ved hjelp av gulrot- eller potetskreller. Del rødbeten i fire på langs, og skjær den så opp i ca 0,5 cm tykke skiver. Ha olivenolje, timian og beter. Bakes midt i ovnen i ca 25-30 minutter på 200 grader. Avkjøles til den er lun og kuttes opp i litt mindre biter etter ønske.
URTESALAT
Med i pakken:
Ikke med i pakken:
Salaten er alt vasket – del den opp i fine små biter og vend inn litt olivenolje og evt en liten klype salt.
RUGTOAST
Med i pakken:
Ristes i brødristeren eller i ovnen sammen med chevren.
Forslag til dandering av forrett:
En fin ball med salat midt på tallerken - bete bitene spres rundt på tallerken og over salaten - et fint stykke med chevre legges over eller deles opp og spres over salaten - honning sirkles i tynn stråle over salat og chevre - nøtter knuses forsiktig og drysses over til sist - rugtoast serveres ved siden av eller danderes på skrått ned til venstre på tallerken (delvis over salaten). Server.
Med i pakken og skal brukes her og flere steder i menyen:
LAM
Stykket med kjøtt brunes i en varm stekepanne med godt smør, urter og hvitløk. Vend kjøttet rundt slik at de får en fin og gylden farge over det hele. Øs gjerne fett over under steking. Dette tar 2-4 min. Legg stykkene over i en ildfast form. Den er da klar for å settes i ovnen, men la de hvile minst 10 min først. Intervaller i ovnen: 180 grader på stekeovnen – 2 intervaller med; 5 min i ovn, ut av ovn og hvile i 5 min – siste gang den kommer fra ovnen skal den hvile i 5 min før servering. Pass på kjernetemperatur her – maks 55 grader kjernetemperatur. Kjøttstykkene skjæres i skiver - kvern pepper og knus godt med flaksalt over.
Husk å sette salt og pepper på bordet slik at gjestene kan krydre kjøttet litt selv.
RATATOUILLE
Med i pakken:
Ikke med i pakken:
Hell ½ boks tomater i en ildfast form (ca 15*15) og krydre med salt og pepper og en knivspiss timian.
Skjær grønnsakene i tynne skiver. Tomatene kan gjerne skjæres ekstra tynne. Sett grønnsakene stående i formen (lagvis) etter hverandre.
Har du grønnsaker til overs etter å ha fylt formen kan du dytte resten innimellom. Dette skal se litt rustikk ut.
Det gjør ingenting om det er forskjell på størrelsen på grønnsakene, de faller noe sammen under steking.
Hell olivenolje over grønnsakene, kvern godt med salt og pepper over det hele og sett formen i ovnen. Stek i 30-45 minutter på 200 grader eller til grønnsakene er møre og har fått litt farge (dere må gjerne skru ned temperaturen og evt bruke lenger tid i ovnen - slik at dere kan ha grønnsakene i ovnene samtidig som dere kjører intervaller på kjøttet).
Til sist - før servering: Kvern ekstra salt og pepper over det hele og strø finkuttet basilikum over.
FLØTEPOTETER
Med i pakken:
Ikke med i pakken:
Skrell og kutt potetene i ca 0,5 cm tykke skiver. Kok opp fløte i en gryte med finkuttet hvitløk, 2 ts salt, litt pepper og noen dråper med hot saus (valgfritt). Ha i potetene og vend de rundt i fløteblandingen. Ha alt over i en eller fordel i flere porsjonsformer (ildfaste). Rasp osten og fordel den over potetene - settes i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.
Forslag til dandering av hovedrett:
Prøv å skjære et kvadratisk eller lignende stykke av ratatouillen og legg det opp til høyre på tallerken med en stekespade. En skje med fløtepoteter ned til høyre på tallerken eller server de i egen skål ved siden av. Kjøtt Skivene legges midt på tallerken - saus litt juice fra ratatouillen rundt på tallerken.
SJOKOLADE
Start med å hakke opp sjokoladen i mindre biter. Fløten kokes lett opp.
Den varme fløten helles over sjokoladen. Rør sjokoladeblandingen glatt.
Om det skulle være vanskelig å få løst opp sjokoladen kan den haes over et vannbad for å få litt varme i blandingen. når den er blandet tilsettes smør og røres inn. Gjerne romtemperert.
Fordeles i to serveringsskåler. Settes kaldt for å få den til å stivne.
APPELSINSALAT
Appelsinen skjæres ren for skall - få alt det hvite bort. Hold appelsinen i hånden over ei panne når du jobber videre - dette for å ta vare på saften. Skjær ut fine fileter mellom hver appelsinbåt.
Når alle er tatt ut, ha de i en skål ved siden av. Resten av appelsinen presser en saften ut av og i pannen. Tilsetter krydderblanding og 2 ss sukker i appelsinjuice. Kok dette opp og la det redusere seg slik at du får en tykkere konsistens. Siles til sist over appelsinfiletene.
Denne salaten danderes over Sjokoladeganache ved servering. Nytes!
******
Lykke til med fredagspakken!
Vi håper det smaker, og synes det er kjekt med
tilbakemeldinger på hvordan opplevelsen har vært.
Om dere syns det er kjekt med fredagspakken og at det er et fint tilskudd så setter vi stor pris på å bli tagget i sosiale medier med #fredagspakken #fredagspakkenfracolonialen
– Kos dere og nyt maten!
Hilsen oss på Colonialen Fetevare