Pill rekene og legg dem i en skål eller bolle sammen med limesaft, olivenolje og finsnittet skråskjæret vårløk..
Skrell, del og kutt mangoen i terninger og skjær gulroten i tynne strimler.
Vend mango, gulrot og koriander sammen med rekene. Her foretrekker jeg at det står på kjøkkenbenken slik at "rekesalaten" ikke er iskald når vi skal spise.
Smak til “rekesalaten” med salt og nykvernet pepper og finsnittet chili.
Nachos - varmes opp i ovnen i 4 min på 180 grader.
Forslag til dandering/servering:
Server "rekesalaten" i skål eller på en tallerken - en god til to spiseskjeer med "rekesalaten" midt på tallerken, - dryss gjerne litt koriander over. Salte tortillachips og mayo på bordet som gjestene kan forsyne seg med selv.
SVINESCHNITZEL:
Finn frem 3 tallerkener og sett dem ved siden av hverandre i denne rekkefølgen fra høyre til stekepannen. En tallerken til mel, en til pisket egg og en til panko. Krydre svinekjøttet med salt og pepper.
Nå er dere klar. Vend schnitzel først godt i mel, så i eggene og til slutt i panko. Kan legges klar på bakepapir til dere er klar til steking. Legg dem i stekepannen når smøret har sluttet å bruse og stek dem gylne i 2-3 min på hver side på medium pluss varme. Voila!
Om ønskelig kan de holdes varme i ovnen frem til servering, men vær da obs på at crispen vil forsvinne litt.
-
SPISSKÅL, VÅRLØK og REDDIK
Kutt kålen i store biter, kok opp vann med 1 ts salt. Blancher (kok) i saltvann i ca 30 sekunder. Ha deretter over i kaldt vann slik at du stopper kokeprosessen og beholder sprøhet.
Kutt vårløk i tynne skiver på skrå og reddik i tynne skiver.
Ha alt i en bolle og tilsett sennepsvinaigrette. Blandes og er klar til servering
-
SALTBAKTE POTETER
Vask potetene– kokes i fem min – ta av vannet og skyll med kaldt vann. Legg så poteten i ildfast form og dekk den delvis med grov havsalt - bak i ovnen på 220 gr i 20 min. Ta ut poteten og børst av saltet. Ha dem over i en skål og vend inn finkuttet sjalottløk, olivenolje, kuttet timian og pepper.
Forslag til dandering av hovedrett:
Svineschnitzelen legges til å dekke hele venstre side. Salat til å dekke hele høyre side. En god
Server potetene i skål på bordet slik at gjestene kan forsyne seg selv. Kutt sitronbåter, serveres i skål, eller legges 1 båt på schnitzel.
Brillat Savarin
Kjent hvitskimmelost laget på kumelk. Osten blir hovedsakelig produsert i Normandie i Frankrike. Brillat Savarin ble skapt i 1930-årene av osteprodusenten Henri Androuët, og er oppkalt etter den franske matskribenten Brillat-Savarin.
Under produksjonen tilsettes fløte, noe som gjør at osten blir fantastisk kremete. Brillat Savarin lages både på pasteurisert og upasteurisert kumelk – Colonialen har kun den upasteuriserte varianten og fra ostemodneren Herve Mons.
Brillat Savarin har en tynn skorpe av hvit mugg med et luftig indre. Det er en mild ost med en svakt bitter undertone, elementer av sopp-aroma og en fyldighet som overrasker hver gang.
Forslag til dandering av dessert:
Legg hele osten på en planke / fjøl, spinatella og søtt i skåler ved siden av. La gjestene forsyne seg selv.
Nyt en deilig osteavslutning på måltidet.
---------
Lykke til med fredagspakken.
Vi håper det smaker, og synes det er kjekt med
tilbakemeldinger på hvordan opplevelsen har vært.
Om dere syns det er kjekt med fredagspakken og at det er et fint tilskudd så setter vi stor pris på å bli tagget i sosiale medier med #fredagspakken #colonialenfetevare
Kos dere og nyt maten!
Hilsen oss på Colonialen Fetevare