Stefanie Renner, Rennersistas, fra Burgenland i Østerrike kommer på besøk og vil holde smaking for oss fredag ettermiddag i Matbaren. Vi gleder oss til å bevilge all vår oppmerksomhet til henne og hennes viner i en liten time halvannen. Hennes fokus og tankesett er nydelig og gjør til at det er enkelt å forelske seg i fremtidens vyer om deilig naturvin fra hennes hjemland.
Kom og bli med og se om du også har troen på Østerrike som naturvinsland!
Rennersistas
Familien Renner har produsert vin i den lille landsbyen Gols siden 1988 og søstrene Stefanie og Susanne stiftet Renenrsistas i 2015. I 2020 valgte Susanne å fokusere mer på familien, og deres bror Georg kom inn som en fullverdig erstatter. Søskene har totalt 13 hektar med vinmark som er sertifisert biodynamisk. I kjelleren jobber søskene ved hjelp av gravitasjon, og alle vinene gjærer naturlig med en blanding av hele drueklaser, hele bær og pressede druer. Samtlige av hvitvinene gjennomgår skallkontakt i begynnelsen av alkoholgjæringen.
Søskene har jobbet hos kjente produsenter som Testalonga og Johan Meyer i Swartland, Tom Shobbrook i Barossa og hos Tom Lubbe med Domaine Matassa i sør-Frankrike. Deres vinserie ”Waiting for Tom” er en hyllest til produsenter som har påvirket dem stort i måten å jobbe på både i vinmark -& kjeller.