Kjære Colonialen-gjester!

 

Litt om litt, åpner vi opp restaurantene igjen. Vi vil ta det trinnvis og prøver å åpne opp stedene våre fornuftig. Stenging og oppstart er en kostbar affære og desto viktigere å åpne opp igjen etter behov for å ivareta og sikre våre steders fremtid.

Byen vår er i en fase hvor alt går litt langsommere og vi tilpasser oss det etter beste evne. Vi håper på forståelse for en rolig gjenåpning og setter stor pris på tilbakemeldinger fra dere om når og hva deres behov og ønsker er. Vi vil la etterspørsel være grunnlaget for veien tilbake til en mer normal tilstand. Vi er varsomme og tar en dag av gangen. 

Midlertidig åpningstider for Colonialen sine restauranter: 

Colonialen Litteraturhuset
Lunsj man – lør kl 1100 – 1500
Middag onsdag og torsdag fra kl 1800

Colonialen 44
Fredag og lørdag fra kl 1800

Colonialen Matbar
Tors, fre og lørdag kl 1700 – 2300

Colonialen Kranen
I mai er vi kun åpen som uterestaurant på solskinnsdager fra onsdag til lørdag. 

Juni og juli:
Lunsj fredag 1100 – 1400
Lunsj lørdag 1300 – 16.00

Soldager onsdag, torsdag, fredag, lørdag, søndag fra kl 1300.

Vi vil holde enkelte eventer noen kvelder i juni og juli og åpner selvsagt opp for selskap som ønsker lokalet for seg selv, her kan vi tilby Grillings eller Skalldyrsbonanza – send oss en forespørsel booking@colonialen.no eller ring oss 55 90 16 00.

Som bedrift må vi forholde oss til myndighetenes krav, bedriftens økonomiske situasjon og markedet. Slik situasjonen er nå så taler alt for å åpne restaurantene varsomt. Vi gleder oss til å åpne opp, litt om litt. Se fine kollegaer i sving – koking og servering for glade Colonialen-gjester – og selvsagt TOPP stemning på våre restauranter.

Vi vil holde dere orientert på avgjørelser i tiden som kommer via våre sosiale medie-kanaler. 

Og; vi lover å åpne dørene til alle våre restauranter igjen på en trygg og god måte. 

 

Vennlig hilsen

Ken og Laila

ELEGANT SERVERING OG RIKE SMAKER

Colonialen 44 serverer elegant mat i en avslappet og komfortabel atmosfære. Vår 4 retters meny er inspirert av tradisjonell norsk mat kombinert med internasjonale impulser. Vi henter vår råvarer fra lokale bønder og produsenter og søker inspirasjon i deres sesongbaserte råvarer.

Colonialen 44 er åpen til middag mandag fra 17.00 og serverer lunsj på lørdager fra kl 13.00! Vår meny endres hver andre tirsdag, noe som gir våre kokker muligheten til stadig å finne spennende, nye smakskombinasjoner, samt være så sesongmessig som mulig. I tillegg til vår fire retters meny har vi alltid et utvalg av deilige oster tilgjengelig!

Colonialen 44 har en stor lidenskap for mat og vin i kombinasjon og med en omfattende vinkjeller kan vi skreddersy gode mat og vin opplevelser for våre gjester. Vinkartet inneholder flere hundre klassiske viner og en hel haug med biodynamiske og naturlige viner. Tid og et sted for å prøve noe helt nytt!

FREDAG – LØRDAG

fra 1800 

Adresse

Kong Oscars gate 44

Kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

4-RETTER

29.05.20-07.06.20
550,- per person

NORSKE ASPARGES fra HVASSER

Lardo, tomat

RØKT KVEITE

Nykål, nepe, ramsløk

KALV fra NYYYT

Løk, gnocchi, estragon

BRINGEBÆR

Rabarbra, sjokolade, melkeis

LYST PÅ MER?

ØSTERS, ROGN & SILD

199 per person

Løyrom, rømme, blinis, jordbær, flatbrød

GRILLET SJØKREPS

169

OSTER

155 per person

5 oster fra ostetrallen, knekkebrød + søtt

MATBAREN

Nyt et glass eller småretter i Matbaren i rommet ved siden av.

KJØKKENSJEF

ANDREAS ANSOK

Andreas er mot og ydmykhet, raffineri og rastløs fantasi. Med pasjon og ekstrem dedikasjon har han formet Colonialen Restaurant til å holde nasjonalt toppnivå i over et tiår.

RESTAURANTSJEF

TONE GJERDE

Tone kommer fra Olden. Hun studerte filmvitenskap i Southampton i 3 år, men endret retning da hun fant ut at hun var i sitt ess når hun svingte seg på gulvet i restaurantbransjen. Tone flyttet til Bergen i 2011 og begynte sin karriere i restaurantbransjen her. God fartstid fra blant annet Allmuen, Bare Vestland og Colonialen Litteraturhuset. Tone er utdannet vinkelner og dedikert til mat og drikke.

EIER & DAGLIG LEDER

KEN SKORGE

Ken er vinkelner og vinansvarlig hos Colonialen. Han er utdannet ved Norsk Hotellhøgskole i Stavanger, har utdannelse som vinkelner fra Gastronomisk Institutt og holder i dag på med å avslutte sin 2-årige Diploma vinutdannelse ved WSET.