KONG OSCARSGATE 44

RESTAURANT
& MATBAR

GASTRONOMI GJENNOM 12 ÅR

Colonialen Restaurant har vært den gastronomiske fronten i Bergen fra etableringen. Her serverer vi årstidene, det fremste av klassiske tradisjoner og utfordrer konvensjoner.

I samme lokale som restauranten, men med egen inngang, har vi vår nye mat- og vinbar. Matbaren tilbyr noen retter fra Restaurantens eminente kjøkken og deler også vinkart med den.
Lørdag formiddag disker kjøkkenet opp med en egen formiddagsgryte til Matbaren, og deilige steam buns er alltid tilgjengelig!

Matbaren er en uformell del av konseptet i Kong Oscarsgate 44. Baren er sentrum av rommet og har plass til 30 sittende gjester rundt. Vi har uteservering  i den fargerike og koselige bakgården vår med flere sittegrupper, drivhus og grill.

I Matbaren kan man unne seg én eller flere retter sammen med en god flaske, en cocktail eller kun et glass vin om man ønsker det – men det er selvfølgelig overhodet ingen spiseplikt.
Velkommen til oss!

Matbar
Onsdag — Fredag

Servering fra
17.00 — 00.30
(01.00)

Lørdag

Servering fra
13.00 – 00.30
(01.00)

Restaurant
Tirsdag — Lørdag

18.00 —

Lørdagslunsj

13.00—15.30

Adresse

Kong Oscars gate 44

Kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

KAMSKJELL

Knutekål, løpstikke

SURSILD

Potet, rømme

HUMMERRAVIOLI

Fenikkel, estragon

JORDSKOKK

Østers, kyllingbuljong

OKSETUNGE

Sopp, egg

TORSK

Selleri, tang

OKSE

Løk, timian

LAM

Kål

HVIT SJOKOLADE

Rødbet, bokhvete

KRUMKAKE

Brunostis, sitrusmarmelade

RIESLING 2016

Meierer - Mosel, Tyskland

EDEL SIDER

Åkre Gård - Ullensvang, Norge

ETNA BIANCO 2016

Alberto Graci - Sicilia, Italia

ALVARINHO CONTACTO 2016

Anselmo Mendes - Vinho Verde, Portugal

TRENZADO 2014

Soagranorte - Tenerife, Spania

MACON - VILLAGE 2015

Bret Brothers - Burgund, Frankrike

HISTORIC 2016

Terroir al Limit - Monsant, Catalonia

LANGHE ROSSO 2012

Luca Roagna - Piemonte, Italia

PINK MOSCATO 2017

Innocent Bystander - Victoria, Australia

RAINWATER 5 YO

Barbeito - Madeira, Portugal
Stor smaksmeny

10 — retter 1250,-

Liten smaksmeny

5 — retter 850,-

Vin til stor smaksmeny

10 — viner 1250,-

Vin til liten smaksmeny

5 — viner 850,-

Lørdag 4. november

350,- per person

SKALLDYRBISQUE

LAM

Bønnecassoulet, kål

SKILLINGSBOLLE

Pepperkakeis

Matbaren serverer gryte hver lørdag

4. november

fra kl 1300

DUMPLINGS & DASHI

150

&

OSTEPLANKE

225

TORSK

kr 150

LAM

kr 150

OSTEPLANKE

kr 255

FRITERT PIGGVARFETT

kr 85

STEAM BUNS

Enkel kr 80 / Dobbel kr 150

VIN OG MAT

MATBAREN

Baren serverer mat fra restaurantens kjøkken og tilbyr likt utvalg av viner. Her tilbys retter fra restaurantens smaksmeny, osteplanker og steam buns som og kan nytes som nattmat frem til 24.30. Lørdag formiddag kan man nyte kokkenes formiddagsgryte.

onsdag — fredag

17.00 — 00.30

lørdag

13.00 – 00.30

KJØKKENSJEF

ANDREAS ANSOK

Andreas er mot og ydmykhet, raffineri og rastløs fantasi. Med pasjon og ekstrem dedikasjon har han formet Colonialen Restaurant til å holde nasjonalt toppnivå i over et tiår.

OPPLEVELSER

Colonialen legger stor vekt på et rikt vinkart og unike mat- og vinkombinasjoner satt sammen av et dedikert lag av vinkelnere.

SELSKAP

Restauranten tilbyr ”Styrerommet” for selskaper mellom 8 og 12 personer.

DAGLIG LEDER

INGHILD STIEN THORVALDSEN

Inghild er utdannet Master fra Norsk Hotellhøgskole og har lang erfaring fra forskjellige steder i Norge samt vinkelnerstudiet fra Kulinarisk Akademi. Alltid smilende og blid, Inghild er en restaurantsjef som sørger for at alle har det bra.