LITTERATURHUSET

GASTRONOMI I
HVERDAGEN

Colonialen kafé og Brasseri finner du på Litteraturhuset i Østre Skostredet. Gjennom en uformell restaurantopplevelse utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg.

Kaféen er åpen fra frokost mens kjøkkenet byr på klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner komplementert med et stort og rikt vinkart og kunnskapsrike vinkelnere.

Åpningstider
mandag — fredag

09.00—23.00

lørdag

11.00—24.00

søndag

stengt

adresse

Østre Skostredet 5—7

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Mandag – Fredag

09.00 – 11.00

KONTINENTAL

145

Egg, skinke, ost, syltetøy, tomat, frukt og brød.

EGGS BENEDICT

165

Toast, røkelaks / skinke, posjert egg og hollandaise

EGGERØRE

110

Surdeigstoast, eggerøre og laks

OMELETT

85

Surdeigstoast, liten omelett og tomatsalat

SPEILEGG

105

Surdeigtoast, to speilegg, bacon og bakt tomat

KOKT EGG

68

Rugtoast, ett bløtkokt egg, ansjos og smør

OST & SØTT

75

Surdeigtoast, brun geitost fra Myking gård, appelsinmarmelade og smør.

CROISSANT

95

Skinke og cheddar

MÜSLI

56

Nøttemüsli, yogurt og solbær
Mandag – Lørdag

11.00 – 15.00

FRA HAVET

ØSTERS

129 / 239

Sjalottløk, hotsauce og sitron 3 stk / 6 stk

BLÅSKJELL

189

Kokos, chilli og koriander

BOUILLABAISSE

165

Rouille, safra, toast
SUPPE / VEGETAR

GRESSKARSUPPE

95 / 145

Ristet gresskarkjerner

RISOTTO

165

Sopp, syltet selleri
SMØRBRØD

BIFF TARTAR

185

Cornichons, kapers, jordskokk og eggekrem

SILD

155

Rømme, rug og eple

BLODPUDDING

165

Pære, rødløkskompott, bacon og toast

SOPP

165

Sopp, persille og toast

DIGG PØLSE fra Ask

175

Cheddar og tomat
SALAT

CHEVRÈ SALAT

175

Syltet pære og mandelsalsa

VITELLO TONATO

175

Kalv, tunfiskmajones og parmesan
KLASSIKERE

PLANKE MED OST OG KJØTT

225 / 335

Deilige oster og spekemat fra Colonialen serveres med oliven, honning, nøtter og chutney

HJEMMELAGET PØLSE

175 / 225

Potetmash

JULEPLANKE

295

Kjøkkenes utvalg av julesnacks

EGGS BENEDICT

185

Egg, tomat, hollandaise Laks/Skinke
DESSERT

SJOKOLADEMOUSSE

105

Tindved

TIRAMISU

95

Mandag – Fredag

15.00 – 17.00

Ny meny fra dag til dag. Enkel husmannskost mandag til fredag – til en hyggelig pris. Rettene vil være basert på sunne og gode råvarer og er den perfekte middag etter jobb, skole og barnehage.

Mandag – Lørdag

16.00 – 24.00
Kjøkkenet stenger 22.00

SNACK

ØSTERS

129 / 239

Sjalottløk, hotsauce, sitron 3 stk / 6 stk

SPEKESKINKE fra SULDAL

199

100gr skinke, olje og brød

SALTE SPANSKE MANDLER

55

FORRETTER

BLÅSKJELL

159

300 gr kokos, chilli og koriander

KONGEKRABBE

175

Åpen ravioli, erter og sitron

JULESNACKS

195

Kjøkkenes utvalg av julesnacks
FORRETTER

BIFF TARTAR

175

Cornichons, kapers, jordskokk og eggekrem

BLODPUDDING

165

Syltet pære, rødløkskompott, bacon og toast

GRESSKARSUPPE

95

Ristet gresskarkjerner
HOVEDRETTER FRA HAVET

BLÅSKJELL

275

600 gr Kokos, chilli og koriander

BOUILLABAISSE

275

Rouille, safran, toast

KVEITE fra Glitne

325

Brokkoli, soyanøttesmør og potet

TORSK

285

Linseragu, rødvinssaus og oksehale
HOVEDRETTER KJØTT
PÅ SIDEN

SVARTFJESLAM fra Jæren

295

Brissel, jordskokk og havregrøt

ANDEBRYST

325

Rosettkål, appelsinsaus og potet

PINNEKJØTT FRA BRAKSTAD

485

Kålrotstappe & potet

OKSEGRYTE

285

Sopp, Rotgrønnsaker og potetmos

ENTRECÔTE

345

Selleri, grønnkål og syltet løk

POTET

55

ROTGRØNNSAKER

55

HOVEDRETTER VEGETAR

GRESSKARSUPPE

145

Ristet gresskarfrø

SOPPRISOTTO

245

Sopp, syltet selleri og persille
DESSERT

KIRSEBÆR

125

Financier & pepperkakeis

TARTE TATIN

115

Vaniljeis

SJOKOLADMOUSSE

105

Tindved

LITEN OSTEPLANKE

179

3 oster servert med brød og søtt

STOR OSTEPLANKE

245

5 oster servert med brød og søtt

SNACKPLANKE

225,- per person

Passer til en lettere lunsj eller kveldskos.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

PLANKE

335,- per person

Passer til en bedre lunsj eller lettere middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

UTVIDETPLANKE

495,- per person

Passer til en stor lunsj eller middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

Selskapsmeny

Meny forhåndsbestilles en dag i forveien

MENY I

585,-

KONGEKRABBE

Åpen ravioli, erter og sitron

ANDEBRYST

Rosettkål, appelsinsaus og potet

SITRONTERTE

MENY II

585,-

RISOTTO

Sopp, syltet selleri og persille

KVEITE fra Glitne

Brokkoli, soyanøttesmør og potet

TARTE TATIN

Vaniljeis

APERITIF

Cava 95,- pr glass
Champagne 145,- pr glass

VINMENY

445,- per person til 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

ØLPAKKE

335,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

Julemeny

Meny forhåndsbestilles en dag i forveien

JULEMENY I

595,-

JULESNACKS

Kjøkkenets utvalg av paté, terrine, juleskinke, røykt fisk, sennep og lefse. Serveres for å deles!

VINTERTORSK

Linserâgu & oksehale

eller

ANDEBRYST

Rosettkål, appelsinsaus & potet

KIRSEBÆR

Financierkake & pepperkakeis

JULEMENY II

695,-

JULESNACKS

Kjøkkenets utvalg av paté, terrine, juleskinke, røykt fisk, sennep og lefse. Serveres for å deles!

LUTEFISK

Ertestuing, bacon, sennep & hjemmelaget potetlefse

eller

PINNEKJØTT fra Brakstad

Kålrotstappe & potet

KIRSEBÆR

Financierkake & pepperkakeis

Vi serverer to julemenyer hvor forskjellen er tradisjonell julemat eller sesongbasert, samt at man kan velge kjøtt eller fisk til hovedrett.

Ønsker man kun hovedrett kan man bestille:

LUTEFISK

Ertestuing, bacon, sennep & hjemmelaget potetlefse

485,- per person

PINNEKJØTT fra Brakstad

Kålrotstappe & potet

485,- per person

APERITIF

Cava 99,- pr glass
Champagne 145,- pr glass

VINMENY

445,- per person til 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

ØLPAKKE

335,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

KJØKKESJEF

LARS ERIK HILLE

Lars Erik har fagbrev som kokk og er utdannet vinkelner. Han tok fagbrevet på Colonialen Kjøkken og Fetevare på Engen 8 i 2011 og var med å starte restauranten i Kong Oscarsgate 44. De siste årene har han vært soussjef på Bare Vestland og fokusert på vestlandsk tapas. Han er heldigvis tilbake i Colonialen, og nå som kjøkkensjef på Litteraturhuset med masse positivt og spennende som vil berike stedet i fremtiden.

VINANSVARLIG

MARIUS HYLSENG

Har fagbrev som servitør, er utdannet vinkelner og har vært med Colonialen fra begynnelsen i over 10 år.

Litteraturhuset har flere hundre titler i sitt store vinrom som dekker de fleste hjørner av vinverden.

DAGLIG LEDER

ELISABETH FJELDSTAD

Elisabeth har fagbrev som servitør og erfaring fra restaurantbransjen.
Elisabeth startet i Colonialen 2011 som butikkmedarbeider i fetevarene på Engen 8 og Paradis. Hun har de senere år jobbet som en særs viktig del av Colononialens administrasjon. Endelig er hun ved roret ved Colonialen Litteraturhuset hvor hun kan få utløp for sin interesse for mat, vin og service.

MØTE & SELSKAP

MØTE & SELSKAP

FOSSESTOVA

Det perfekte rommet for et lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack og “minglemat” til 3-retters meny. Det er mulig å få servert møtemat, pausemat og “minglemat”, samt en enklere servering og bar på hjul i andre etasje.

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.