Kjære Colonialen-gjester!

Sommeren er over og høsten har begynt å vise seg fra sin beste side med nydelig sensommervær! Colonialen sine restauranter har og vil fortsette å åpne opp varsomt. Nå er alle stedene åpne med faste åpningstider. Vi er glade for å kunne åpne opp litt om litt og tilpasser oss tiden vi er i etter beste evne.

Åpningstider for Colonialen sine restauranter – september 2020:

LITTERATURHUSET
mandag – lørdag

lunsj 1100 – 1500

onsdag – lørdag

middag fra 1800

44 & MATBAREN
torsdag – lørdag

fra 1700

KRANEN
fredag

lunsj 1100 – 1400
middag fra 1800

lørdag

lunsj 1300 – 1500
middag fra 1800

Vi åpner dørene til våre restauranter igjen på en trygg og god måte.
Vennlig hilsen,
Ken og Laila

LITTERATURHUSET

HVERDAGS
GASTRONOMI

Colonialen Litteraturhuset finner du i Østre Skostredet på Litteraturhuset. Gjennom en uformell restaurantopplevelse utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg.

Kaféen er åpen fra frokost mens kjøkkenet byr på klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner komplemetert med et stort og rikt vinkart og kunnskapsrike vinkelnere.

ÅPNINGSTIDER
mandag – lørdag

1100 – 1500

onsdag – lørdag

fra 1800

adresse

Østre Skostredet 5—7

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Onsdag – Lørdag

fra kl 18.00
Kjøkkenet stenger 21.00

BLÅSKJELL

145

Habanero, estragon, fløte, hvitvin, toast

KRABBE

165

Mais, lime, tomat, koriander, toast

BIFF TARTAR

185

Cornichons, kapers, egg, toast

PATÈ EN CROUTE

165

Skogsopp, gulrot med appelsin og honning

PANNESTEKT LYSING

295

Gribichesaus, hanasand tomater, brent purre, reddiker

PANNESTEKT MAKRELL

295

Dillkrem, syltet jordskokk, ørretrogn, potet

ENTRECÔTE

335

Aspargesbønner, brent løk, bearnaisesaus

LAM FRA NYYYT

335

Brokolini, persillerot, havre, laurbærsjy

RABARBRATERTE

115

Vaniljeis

KROKANIS

105

Sommerens bær
Mandag – Lørdag

11.00 – 15.00

Suppe

KREMET FISKESUPPE

165

Konfitert purreløk, gulrot
SMØRBRØD

BIFF TARTAR

195

Cornichon, kapers, egg, sennepsaioli

EGGS BENEDICT

195

Skinke eller laks

PULLED PORK

185

Coleslaw habaneromajones, toast
KLASSIKERE

SPEKEMAT FRA ASK

225

Brød, olje

BLÅSKJELL

195

Habanero, estragon, fløte
DESSERT

RABARBRATERTE

105

Vaniljeis
Lørdag

fra kl 11.00
meny 5. september

AURE fra HARDANGER

Eple beurre blanc

SNICKERSKAKE

Vaniljeis

+ ET GODT GLASS MED SIDER fra HARDING

350

2 retter og et glass
TIL BORDS MED HEINE TOTLAND

Fredag 4. september kl 19.00

Til bords med …

I løpet av 2020 vil vi på Colonialen Litteraturhuset få besøk av en rekke spennende personer. Stort sett er dette personer som har satt sitt fotavtrykk innen mat og drikke, men også fra andre fagområder.  ”Til bords med” vil i korte trekk dreie seg om et middagsmåltid sammen og med den gitte gjest. Kveldens samtaler og historier vil bli til underveis og gjestene vil selv kunne være med å sette tema for samtalen om de ønsker det, om ikke så er det opp til den inviterte gjest å føre ordet og by på seg selv.

Til bords med …

Til bords med Heine Totland

Norsk musiker og entretainer Heine Totland har alltid med gitaren, og mikser musikken med gode historier, humor og massevis av energi! Han er lidenskapelig opptatt av mat, vin og musikk.

I forbindelse med Bergen Matfestival kommer Heine til Colonialen Litteraturhuset fredag 4. september for å være vertskap for denne fredagskvelden. Han vil by på gode historier, humor, musikalske innslag og en god porsjon «Heine Totland»!

Vi serverer en rustikk 5-retters smaksmeny bestående av alt det beste sesongen og vår region har å by på! Det blir både krabbe, makrell, entrecôte og selvsagt høstens første epler fra Hardanger med mer!

Pris kr. 1295 for helaften; aperitiff, 5-retters Smaksmeny med tilhørende drikkemeny.

Hold av fredag 4. september! Dette blir morro!

Kom og bli kjent med Heine Totland!

PATÈ EN CROUTE

Skogsopp, appelsin-og honningglasert gulrot

BLÅSKJELL

Habanero, estragon, fløte, hvitvin, toast

PANNESTEKT MAKRELL

Dillkrem, syltet jordskokk, ørretrogn, potet

LAM fra NYYYT

Brokolini, persillerot, havre, lauvbærsjy

EPLETERTE

Hvit sjokoladeis

SIDER

Harding

HIMMEL .....

Christian Tschida

CHABLIS

Pattes Loup

ROI DES LEZER

Sauvage

ISEPLE

Edel
KJØP BILLETT HER
Selskapsmeny

Meny forhåndsbestilles 1 dag i forveien

MENY I

595,-

KRABBE

Mais, lime, tomat, koriander, toast

PANNESTEKT LYSING

Gribichesaus, hanasand tomater, brent purre

EPLE FRA HARDANGER

Vaniljeis

MENY II

595,-

KRABBE

Mais, lime, tomat, koriander, toast

ENTRECÔTE

Aspargesbønner, brent løk, bearnaisesaus

EPLE FRA HARDANGER

Vaniljeis

SNACKS

Fin å servere sammen med aperitif

MANDLER

55 NOK

OLIVEN

55 NOK

SARDINER

125 NOK

SURDEIGSBRØD

35 NOK

APERITIF

Musserende vin 105,- pr glass
Ukens musserende 125,- pr glass

VINMENY

445,- per person til 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

BOBLEVANN pr pers kr 25

ØLPAKKE

445,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

SNACKPLANKE

225,- per person

Passer til en lettere lunsj eller kveldskos.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

PLANKE

335,- per person

Passer til en bedre lunsj eller lettere middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

UTVIDETPLANKE

495,- per person

Passer til en stor lunsj eller middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

Mandag – Fredag

Stengt på ubestemt tid

KONTINENTAL

145

Egg, skinke, ost, syltetøy, tomat, frukt og brød.

EGGS BENEDICT

165

Toast, røkelaks / skinke, posjert egg og hollandaise

EGGERØRE

110

Surdeigstoast, eggerøre og laks

OMELETT

85

Surdeigstoast, liten omelett og tomatsalat

SPEILEGG

105

Surdeigtoast, to speilegg, bacon og bakt tomat

KOKT EGG

68

Rugtoast, ett bløtkokt egg, ansjos og smør

OST & SØTT

75

Surdeigtoast, brun geitost fra Myking gård, appelsinmarmelade og smør.

CROISSANT

95

Skinke og cheddar

MÜSLI

56

Nøttemüsli, yogurt og solbær

MØTE & SELSKAP

MØTE & SELSKAP

FOSSESTOVA

Det perfekte rommet for et lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack og “minglemat” til 3-retters meny. Det er mulig å få servert møtemat, pausemat og “minglemat”, samt en enklere servering og bar på hjul i andre etasje.

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.