LITTERATURHUSET

GASTRONOMI I
HVERDAGEN

Colonialen kafé og Brasseri finner du på Litteraturhuset i Østre Skostredet. Gjennom en uformell restaurantopplevelse utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg.

Kaféen er åpen fra frokost mens kjøkkenet byr på klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner komplementert med et stort og rikt vinkart og kunnskapsrike vinkelnere.

ÅPNINGSTIDER
MANDAG – FREDAG

09.00 — 23.00

LØRDAG

11.00 – 23.00

adresse

Østre Skostredet 5—7

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Mandag – Fredag

09.00 – 11.00

KONTINENTAL

145

Egg, skinke, ost, syltetøy, tomat, frukt og brød.

EGGS BENEDICT

165

Toast, røkelaks / skinke, posjert egg og hollandaise

EGGERØRE

110

Surdeigstoast, eggerøre og laks

OMELETT

85

Surdeigstoast, liten omelett og tomatsalat

SPEILEGG

105

Surdeigtoast, to speilegg, bacon og bakt tomat

KOKT EGG

68

Rugtoast, ett bløtkokt egg, ansjos og smør

OST & SØTT

75

Surdeigtoast, brun geitost fra Myking gård, appelsinmarmelade og smør.

CROISSANT

95

Skinke og cheddar

MÜSLI

56

Nøttemüsli, yogurt og solbær
Mandag – Lørdag

11.00 – 15.00

Suppe

Blomkål- & dillsuppe

155

Dillolje, krutoger

Kremet fiskesuppe

155

Konfitert purreløk, gulrot
VEGETAR

Tortilla

215

Bygg, hvete, salat, raita

Grønn risotto

225

Svart kål, syltet brokkoli
SMØRBRØD

BIFF TARTAR

185

Cornichon, kapers, egg, ansjosaioli

SILD

155

Rømme, rug og eple

Eggs Benedict

185

Skinke eller laks

Oksehale

145

Rømme, rugtoast

DIGG PØLSE fra Ask

175

Cheddar og tomat
SALAT

MIDDELHAVSSALAT

175

Fetaost, grillet paprika

KYLLINGSALAT

195

Øko kylling fra Holvelsrud gård, druer, blåmugg, valnøtter
KLASSIKERE

PLANKE MED OST OG KJØTT

225 / 335

Deilige oster og spekemat fra Colonialen serveres med oliven, honning, nøtter og chutney

HJEMMELAGET PØLSE

175 / 225

Potetmash

Blåskjell

195

Fløte, hvitvin, urtesmør
DESSERT

Pasjonsfrukt-& appelsinterte

95

Salt karamell

Sjokoladekonfektkake

95

Yoghurtis, chili, krokan
Mandag – Fredag

15.00 – 17.00

Ny meny fra dag til dag. Enkel husmannskost mandag til fredag – til en hyggelig pris. Rettene vil være basert på sunne og gode råvarer og er den perfekte middag etter jobb, skole og barnehage.

Mandag – Lørdag

16.00 – 24.00
Kjøkkenet stenger 22.00

SNACK

ØSTERS

3 stk 149, 6 stk 259

Soya noisette

SPEKESKINKE fra SULDAL

199

100gr skinke, olje og brød

DAGENS 3 RETTER

495

Spør din servitør om hva som er på menyen!
FORRETTER

Blåskjell

165

300g, fløte, hvitvin, urtesmør

Sjøkreps

245

Pappardellepasta, skalldyrconsummé

Ravioli

165

Oksehale, blåskimmelost, salviesmør

Biff tartar

185

Cornichon, kapers, egg, ansjosaioli

Kremet fiskesuppe

105

Konfitert purreløk, gulrot

Blomkål-& dillsuppe

105

Blomkål-& dillsuppe
HOVEDRETTER FISK

BLÅSKJELL

275

600g, fløte, hvitvin, urtesmør

Dagens hele fisk

245

Urtesmør, salat

Skrei

265

Pastinakk, linser, dashi, fiskechips

Uer bacalao

280

Tomat,, paprika, oliven, potet
HOVEDRETTER
KJØTT
PÅ SIDEN

Kylling curry

275

Øko kylling fra Hovelsrud, ris, løk, brød

Entrecôte fra Jæren

335

Løk, blodpudding, bearnaisesaus

Svinenakke

255

Cafe d´Paris smør, brissel, grønnkål

Grønn salat

35

Rotgrønnsaker og raita

35

Surdeigsbrød og 2 typer smør

35

Bakte poteter

35

HOVEDRETTER
VEGETAR

Polenta steak

195

Cafe d´Paris smør,fermenterte grønnsaker, kål

Grønn risotto

225

Svart kål, syltet brokkoli

Tortilla

215

Bygg, hvete, salat, raita
DESSERT

Pasjonsfrukt-& appelsinterte

105

Salt karamell

TARTE TATIN

115

Vaniljeis

Sjokoladekonfektkake

115

Yoghurtis, chili, krokan

LITEN OSTEPLANKE

179

3 oster servert med brød og søtt

STOR OSTEPLANKE

245

5 oster servert med brød og søtt

Lunsj fra kl 11:00 – 16:00

17 mai

HJEMMELAGET RØMMEGRØT

215

Flatbrød, spekemat

17 MAI PLANKE

235

Spekemat, røykelaks, eggerøre, potetsalat
SMØRBRØD OG SALAT

SILD

185

Rømme, rug, eple

OKSEHALE

175

Rømme, rugtoast

KYLLINGSALAT

225

Blåmuggost, syltede druer, valnøtter
SUPPER OG VARME RETTER

BLÅSKJELL

275

600g, fløte, hvitvin, urtesmør

RAVIOLI

215

Okehale, salviesmør

KREMET FISKESUPPE

185

Konfitert purreløk, gulrot

HJEMMELAGET PØLSE

Liten 189 / Stor 245

Potetmash, surkål

BLOMKÅL - & DILLSUPPE

175

Dill, krutonger
FOR DE MINSTE

PØLSE

55

Brød eller lompe

SPAGHETTI BOLOGNESE

125

VANILJEIS

65

Jordbær eller sjokoladesaus
DESSERT

Pasjonsfrukt-& appelsinterte

105

Salt karamell

SJOKOLADEKONFEKTKAKE

105

Yoghurtis, chili, krokan

OSTEPLANKE

3 oster189 / 5 oster 255

Honning, nøtter, syltetøy

A la carte fra kl 16:00 – 22:00

17 MAI
3 RETTER

595,-

SJØKREPS

Sitron, toast

ISHAVSRØYE

Eple beurre blanc, asparges

SJOKOLADEKONFEKTKAKE

Yoghurtis
FORRETTER

 

BLÅSKJELL

195

300g, fløte, hvitvin, urtesmør

RAVIOLI

195

Oksehale, blåskimmelost, salviesmør

KREMET FISKESUPPE

125

Konfitert purreløk, gulrot

SJØKREPS

245

Pappardellepasta, skalldyrconsummé

BIFF TARTAR

Cornichon, kapers, egg, ansjosaioli

BLOMKÅL-& DILLSUPPE

125

Dillolje, krutonger
HOVEDRETTER

 

BLÅSKJELL

325

600g, fløte, hvitvin, urtesmør

ISHAVSRØYE

295

Asparges, eple beurre blanc

TORSK

320

Pastinakk, linser, dashi, fiskechips

KYLLING CURRY

330

Øko kylling fra Hovelsrud, ris, løk, brød

SVINENAKKE FRA HAUGEN

295

Cafe de Paris smør, brissel, grønnkål

POLENTA STEAK

235

Cafe de Paris smør,fermenterte grønnsaker, kål

GRØNN RISOTTO

255

Svart kål, syltet brokkoli
DESSERT

 

Pasjonsfrukt-& appelsinterte

115

Salt karamell

SJOKOLADEKONFEKTKAKE

125

Yoghurtis, chili, krokan

OST

3 oster189 / 5 oster 255

Utvalg fra Colonialens ostedisk og søtt
Selskapsmeny

Meny forhåndsbestilles en dag i forveien

MENY I

595,-

BLOMKÅL- & DILLSUPPE

Dillolje, krutonger

SKREI

Pastinakk, linser, dashi, fiskechips

SJOKOLADEKONFEKTKAKE

MENY II

595,-

BLOMKÅL- & DILLSUPPE

Dillolje, krutonger

SVINENAKKE

Cafe d´Paris smør, brissel, grønnkål

SJOKOLADEKONFEKTKAKE

Yoghurtis, chili, krokan

APERITIF

Cava 95,- pr glass
Champagne 145,- pr glass

VINMENY

445,- per person til 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

BOBLEVANN pr pers kr 25

ØLPAKKE

335,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

SNACKPLANKE

225,- per person

Passer til en lettere lunsj eller kveldskos.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

PLANKE

335,- per person

Passer til en bedre lunsj eller lettere middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

UTVIDETPLANKE

495,- per person

Passer til en stor lunsj eller middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

Helaften med middag og show

18.00 – 20.30 / 19.45 – 21.00
Lørdag 4. mai

MENY:

ISHAVSRØYE

Asparges, syltet jordskokk , epleciderhollandaise

SVINENAKKE fra HAUGEN

Grillet paprika, grønnkål, romanescosaus

OST og FIKEN

Soumatrain fra Mons, kubbeost fra Rueslåtten, ferskost fra Grindal, Tegel fra Almås

VIN:

PALMIET CHARDONNAY

Signature Wines

HOLOCENE

Mother Rock

PINOT NOIR

Signature Wines

«Hvorfor det?» Vinspesial

Med Trond Viggo Torgersen og gjest Tore Sagen. Trond Viggo og hans makker inntar scenen, og publikum oppfordres til å spørre om absolutt hva som helst i denne mat- og vinspesialutgaven. Resultatet blir hysterisk morsomt og improvisert!

Johan Meyer

Gjestene kan velge om de ønsker servering før eller i etterkant av show. Uansett om man velger å komme tidlig eller sent så vil Johan Meyer fra Sør-Afrika være med oss under middagen og guide oss gjennom spennede viner som vi har satt en 3-retters meny til.

KJØP BILLETT MED START KL 1800 HER

KJØP BILLETT MED START KL 1945 HER

Tidenes Middagskalas

18.00 – 21.00
Fredag 3. mai

NACHOS

Blekksprut, lime, chili, fermentert agurk, koriander

SVINEKNOKETERRINE

Stikkelsbær, honning, kamfer, karve, sitrusemulsjon

TARTAR

Cornichons, kapers, egg

ISHAVSRØYE

Asparges, syltet jordskokk , epleciderhollandaise

SVINENAKKE fra HAUGEN

Grillet paprika, grønnkål, romanescosaus

OST og FIKEN

Soumatrain fra Mons, kubbeost fra Rueslåtten, ferskost fra Grindal, Tegel fra Almås

TIL BORDS MED JOHAN MEYER

Om du er nysgjerrig på Sør-Afrikansk vin og Johan Meyer så er dette en sjelden mulighet til å knytte et tettere bekjentskap. Under tidenes middagskalas med Johan Meyer så skal smaksløkene vekkes med mange og smaksrike retter fra Colonialens kjøkken tilpasset viner fra hans varierte sortiment.  Dette blir en nedpå og uformell setting hvor rettene serveres på bordet og deles. Viner vil bli sendt rundt og Johan Meyer forteller. Vi skal smake oss gjennom 6 viner og 6 retter denne kvelden.

KJØP BILLETT TIL TIDENES MIDDAGSKALAS HER

KJØKKESJEF

ANDREAS DALEN

Andreas Dalen tok sitt fagbrevet som kokk på Solstrand Hotell. Han har jobbet hos Colonialen restaurant, Litteraturhuset, Marg & bein, Færingen restaurant, og vært på New Zealand og jobbet for Intercontinental Hotel. Det siste året har han vært kjøkkensjef på Dwell.

Andreas jobber med stort fokus på bærekraftig mat, gode råvarer og dyrevelferd. Han er kreativ i sin måte å lage mat på, og vi kan vente oss mye spennende retter på litteraturhuset i tiden fremover.

VINANSVARLIG

MARIUS HYLSENG

Har fagbrev som servitør, er utdannet vinkelner og har vært med Colonialen fra begynnelsen i over 10 år.

Litteraturhuset har flere hundre titler i sitt store vinrom som dekker de fleste hjørner av vinverden.

DAGLIG LEDER

ELISABETH FJELDSTAD

Elisabeth har fagbrev som servitør og erfaring fra restaurantbransjen.
Elisabeth startet i Colonialen 2011 som butikkmedarbeider i fetevarene på Engen 8 og Paradis. Hun har de senere år jobbet som en særs viktig del av Colononialens administrasjon. Endelig er hun ved roret ved Colonialen Litteraturhuset hvor hun kan få utløp for sin interesse for mat, vin og service.

MØTE & SELSKAP

MØTE & SELSKAP

FOSSESTOVA

Det perfekte rommet for et lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack og “minglemat” til 3-retters meny. Det er mulig å få servert møtemat, pausemat og “minglemat”, samt en enklere servering og bar på hjul i andre etasje.

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.