LITTERATURHUSET

GASTRONOMI I
HVERDAGEN

Colonialen kafé og Brasseri finner du på Litteraturhuset i Østre Skostredet. Gjennom en uformell restaurantopplevelse utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg.

Kaféen er åpen fra frokost mens kjøkkenet byr på klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner komplementert med et stort og rikt vinkart og kunnskapsrike vinkelnere.

ÅPNINGSTIDER JULI:

Mandag – lørdag

11.00-23.00

 

———————————–

mandag — fredag

09.00—23.00

lørdag

11.00—24.00

søndag

stengt

adresse

Østre Skostredet 5—7

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Mandag – Fredag

09.00 – 11.00

CROISSANT

95

Skinke og cheddar

EGGS BENEDICT

145

Toast, røkelaks, posjert egg og hollandaise

EGGS BENEDICT

145

Toast, honningglasert skinke, posjert egg og hollandaise

EGGERØRE

75

Surdeigstoast, eggerøre og laks

OMELETT

75

Surdeigstoast, liten omelett og tomatsalat

SPEILEGG

95

Surdeigtoast, to speilegg, bacon og bakt tomat

KOKT EGG

68

Rugtoast, ett bløtkokt egg, ansjos og smør

OST & SOLBÆR

49

Surdeigtoast, brun geitost fra Rallarosa, solbærkompott og smør

MÜSLI

56

Nøttemüsli, yogurt og solbær
Mandag – Lørdag

11.00 – 15.00

FRA HAVET

ØSTERS

129 / 239

Agurk og lime 3 stk / 6 stk

BLÅSKJELL

179

Fløte, hvitvin og urter

TØRRFISK

189

Gulrot, parmaskinke

MARINERT SILD

145

Rug, fennikel
KJØTT

BIFF TARTAR

175

Majones, knutekål, løk

PÂTÉ

155

Bacon, rødbet, rødløk

B.E.T

145

Bacon, egg, tomat, rug

PARMASKINKE OG PECORINO

175

Salat, tomat
KLASSIKERE

PLANKE MED OST OG KJØTT

225 / 335

Deilige oster og spekemat fra Colonialen serveres med oliven, honning, nøtter og chutney

HJEMMELAGET PØLSE

175 / 225

Potetmash, rømme og grov sennep
SALAT

CHÈVRE OG RØDBET

165

Rødbet, chévrekrem, spanske mandler og dill

KALKUN & PARMESAN

175

Estragon
SUPPE

TOMATSUPPE

95 / 145

Rømme

FISKESUPPE

160

Purre, røykt hyse

KJØTTSUPPE

175

Grønnkål og persille
DESSERT

SITRUS & MARENGS

85

SJOKOLADE & BRINGEBÆR

125

Mandag – Fredag

15.00 – 17.00

Ny meny fra dag til dag. Enkel husmannskost mandag til fredag – til en hyggelig pris. Rettene vil være basert på sunne og gode råvarer og er den perfekte middag etter jobb, skole og barnehage.

Mandag – Lørdag

16.00 – 24.00
Kjøkkenet stenger 22.00

SNACK

ØSTERS

129 / 239

Agurk og lime 3 stk / 6 stk

PARMASKINKE

199

100gr Parmaskinke, oliven og brød

PØLSE FRA ASK

50 / 80 / 120

Cornichon, sennep 1 / 2 / 3
FORRETTER FRA HAVET

BLÅSKJELL

149

300 gr, fløte, hvitvin og urter

FISKESUPPE

160

Purre, røykt hyse

KONGEKRABBE

180

Linguini, gremolata og urtesmør
FORRETTER KJØTT

BIFF TARTAR

175

Egg, beter, margbeinsmør

PÂTÉ OG TOAST

155

Løk, reddik og bacon
HOVEDRETTER FRA HAVET

BLÅSKJELL

219

600 gr blåskjell, fløte, hvitvin og urter

LYSING

280

Aubergine, tomat, løpstikkeemulsjon

DAGENS FANGST “MEUNIERE”

255

Erter, mandler, kapers, sitron
HOVEDRETTER VEGETAR

TOMATSUPPE

145

EMMER OG BETER

180

Yoghurtdressing og melkechips
HOVEDRETTER KJØTT

BRAISERT KALVEBRYST

280

Rotfrukter, løk, estragonjus

ANDEBRYST

280

Emmer, beter, boudin blanc

KALV ENTRECÔTE

290

Rotfrukter, løk, estragonjus
PÅ SIDEN

POTETER

55

GRØNN SALAT

55

Fra Eldstøen
DESSERT

SJOKOLADE

125

TIRAMISU

90

VARIASJON AV RABARBRA

90

Jordbærsorbet

ISKREM / SORBET

45

per kule
OSTER

STOR OSTEPLANKE

245

5 oster servert med brød og søtt

LITEN OSTEPLANKE

179

3 oster servert med brød og søtt

MENY I

565,-

PATE OG TOAST

Rabarbra og baconchips 

DAGENS FANGST

Ertekompott og nykål 

FINANCIER

Bringebærsorbet og pisket rømme 

MENY II

565,-

TOMATSUPPE

Gressløk og toast

KALVEBRYST

Sesongens grønnsaker, brent løk og morkelkrem 

RABARBRA OG JORDBÆR

VEGETAR

TOMATSUPPE

VÅR PRIMØRER

Asparges, byggryn og estragonemulsjon

APERITIF

Cava 95,- pr glass
Champagne 145,- pr glass

VINMENY

445,- per person til 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

ØLPAKKE

335,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

SNACKPLANKE

225,- per person

Passer til en lettere lunsj eller kveldskos.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

PLANKE

335,- per person

Passer til en bedre lunsj eller lettere middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

UTVIDETPLANKE

495,- per person

Passer til en stor lunsj eller middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

KJØKKESJEF

PABLO ZOTELO

Opprinnelig fra Argentina, halvt Italiensk. Pablo har jobbet som kokk og kjøkkensjef på topprestauranter i Norge, Argentina og Spania. Med sin dybdekunnskap fra en rekke matkulturer forener Pablo røft brasseri med lekent artisteri.

DAGLIG LEDER

MARIUS HYLSENG

Har fagbrev som servitør, er utdannet vinkelner og har vært med Colonialen fra begynnelsen i over 10 år. Marius har i dag ansvaret for det største etablissementet til Colonialen.

Litteraturhuset har flere hundre titler i sitt store vinrom som dekker de fleste hjørner av vinverden.

 

MØTE & SELSKAP

MØTE & SELSKAP

FOSSESTOVA

Det perfekte rommet for et lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack og “minglemat” til 3-retters meny. Det er mulig å få servert møtemat, pausemat og “minglemat”, samt en enklere servering og bar på hjul i andre etasje.

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.