LITTERATURHUSET

GASTRONOMI I
HVERDAGEN

Colonialen kafé og Brasseri finner du på Litteraturhuset i Østre Skostredet. Gjennom en uformell restaurantopplevelse utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg.

Kaféen er åpen fra frokost mens kjøkkenet byr på klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner komplementert med et stort og rikt vinkart og kunnskapsrike vinkelnere.

Åpningstider
mandag — fredag

09.00—23.00

lørdag

11.00—24.00

søndag

stengt

adresse

Østre Skostredet 5—7

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Mandag – Fredag

09.00 – 11.00

KONTINENTAL

145

Egg, skinke, ost, syltetøy, tomat, frukt og brød.

EGGS BENEDICT

165

Toast, røkelaks / skinke, posjert egg og hollandaise

EGGERØRE

110

Surdeigstoast, eggerøre og laks

OMELETT

85

Surdeigstoast, liten omelett og tomatsalat

SPEILEGG

105

Surdeigtoast, to speilegg, bacon og bakt tomat

KOKT EGG

68

Rugtoast, ett bløtkokt egg, ansjos og smør

OST & SØTT

75

Surdeigtoast, brun geitost fra Myking gård, appelsinmarmelade og smør.

CROISSANT

95

Skinke og cheddar

MÜSLI

56

Nøttemüsli, yogurt og solbær
Mandag – Lørdag

11.00 – 15.00

FRA HAVET

ØSTERS

129 / 239

Agurk og lime 3 stk / 6 stk

BLÅSKJELL

189

Kokos. koriander

BOUILLABAISSE

165

Rouille, safra, toast
SUPPE

CASHEW & ERTESUPPE

95 / 145

Rømme

DAGENS SUPPE

145

SMØRBRØD

BIFF TARTAR

185

Majones, knutekål, løk

MARINERT SILD

155

Løk, eple

PÂTÉ

155

Bacon, rødbet, rødløk

OKSEHALE

145

Potetlefse, rømme, agurk

PARMASKINKE OG PECORINO

175

Salat, tomat
SALAT

CHEVRÈ SALAT

175

Honning, nøtter

KYLLINGSALAT

175

Aioli, tomat, parmesan
VEGETAR

BRUSCHETTA

165

Mozzarella, tomat, parmesan

GNOCCHI

155

Persille, gulrot
KLASSIKERE

PLANKE MED OST OG KJØTT

225 / 335

Deilige oster og spekemat fra Colonialen serveres med oliven, honning, nøtter og chutney

HJEMMELAGET PØLSE

175 / 225

Potetmash

EGGS BENEDICT

185

Egg, tomat, hollandaise Laks/Skinke
DESSERT

RABARBRA

115

Nyr, verbena

TIRAMISU

95

Mandag – Fredag

15.00 – 17.00

Ny meny fra dag til dag. Enkel husmannskost mandag til fredag – til en hyggelig pris. Rettene vil være basert på sunne og gode råvarer og er den perfekte middag etter jobb, skole og barnehage.

Mandag – Lørdag

16.00 – 24.00
Kjøkkenet stenger 22.00

SNACK

ØSTERS

129 / 239

Hyllebærgranite 3 stk / 6 stk

PARMASKINKE

199

100gr Parmaskinke, oliven og brød

SALTE MANDLER

55

FORRETTER

BLÅSKJELL

159

300 gr kokos og koriander

MARGBEIN

115

Sprø rug, salsa verde, toast
FORRETTER

BIFF TARTAR

185

Egg, beter, margbeinsmør

PÂTÉ OG TOAST

155

Løk, reddik og bacon

BRUSCHETTA

165

Mozzarella, tomat, pesto
HOVEDRETTER FRA HAVET

KVEITE

310

Aubergine, tomat, smørsaus

BOUILLABAISSE

275

Rouille, safran, toast

BREIFLABB

305

Cassoulet, grønnkål, sprøstekt parmaskinke

HELSTEKT FISK FOR TO

265

Tang, tare, agurk, potet, creme fraische
HOVEDRETTER KJØTT
PÅ SIDEN

VÅRKYLLING

335

Mais, spisskål, polenta

GRIS

285

Fermentert kål, paprika, vårløk

KALVEFRIKASSÈ

290

Rotfrukter

ENTRECÔTE

345

Seleri og grønnkål

POTET

55

Comte

ASPARGESBØNNER

55

HOVEDRETTER VEGETAR

CASHEW_-OG ERTESUPPE

155

GNOCCHI

175

Persille, gulrot
DESSERT

SITRON & MARENGS

95

RABARBRA

115

Nyr, verbena

SJOKOLADETERTE

125

Is

PETIT FOUR

115

Assortert utvalg av søtt

LITEN OSTEPLANKE

179

3 oster servert med brød og søtt

STOR OSTEPLANKE

245

5 oster servert med brød og søtt

SNACKPLANKE

225,- per person

Passer til en lettere lunsj eller kveldskos.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

PLANKE

335,- per person

Passer til en bedre lunsj eller lettere middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

UTVIDETPLANKE

495,- per person

Passer til en stor lunsj eller middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

Selskapsmeny

Meny må forhåndsbestilles

MENY I

565,-

SPEKET KVEITE

Gressløkmajones, reddik

ENTRECÔTE

Aspargesbønner, selleri, grønnkål

SJOKOLADETERTE

MENY II

565,-

RISOTTO

Sesongens grønnsaker

KVEITE

Aubergine, tomat, smørsaus

RABARBRA

Nyr, verbena

APERITIF

Cava 95,- pr glass
Champagne 145,- pr glass

VINMENY

445,- per person til 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

ØLPAKKE

335,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

KJØKKESJEF

LARS ERIK HILLE

Lars Erik har fagbrev som kokk og er utdannet vinkelner. Han tok fagbrevet på Colonialen Kjøkken og Fetevare på Engen 8 i 2011 og var med å starte restauranten i Kong Oscarsgate 44. De siste årene har han vært soussjef på Bare Vestland og fokusert på vestlandsk tapas. Han er heldigvis tilbake i Colonialen, og nå som kjøkkensjef på Litteraturhuset med masse positivt og spennende som vil berike stedet i fremtiden.

VINANSVARLIG

MARIUS HYLSENG

Har fagbrev som servitør, er utdannet vinkelner og har vært med Colonialen fra begynnelsen i over 10 år.

Litteraturhuset har flere hundre titler i sitt store vinrom som dekker de fleste hjørner av vinverden.

DAGLIG LEDER

ELISABETH FJELDSTAD

Elisabeth har fagbrev som servitør og erfaring fra restaurantbransjen.
Elisabeth startet i Colonialen 2011 som butikkmedarbeider i fetevarene på Engen 8 og Paradis. Hun har de senere år jobbet som en særs viktig del av Colononialens administrasjon. Endelig er hun ved roret ved Colonialen Litteraturhuset hvor hun kan få utløp for sin interesse for mat, vin og service.

MØTE & SELSKAP

MØTE & SELSKAP

FOSSESTOVA

Det perfekte rommet for et lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack og “minglemat” til 3-retters meny. Det er mulig å få servert møtemat, pausemat og “minglemat”, samt en enklere servering og bar på hjul i andre etasje.

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.