LITTERATURHUSET

GASTRONOMI I
HVERDAGEN

Colonialen Litteraturhuset finner du i Østre Skostredet på Litteraturhuset. Gjennom en uformell restaurantopplevelse utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg.

Kaféen er åpen fra frokost mens kjøkkenet byr på klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner komplementert med et stort og rikt vinkart og kunnskapsrike vinkelnere.

ÅPNINGSTIDER
MANDAG – FREDAG

09.00 — 23.00

Kjøkkenet stenger kl 22:00

LØRDAG

11.00 – 23.00

Kjøkkenet stenger kl 22:00

adresse

Østre Skostredet 5—7

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Mandag – Fredag

09.00 – 11.00

KONTINENTAL

145

Egg, skinke, ost, syltetøy, tomat, frukt og brød.

EGGS BENEDICT

165

Toast, røkelaks / skinke, posjert egg og hollandaise

EGGERØRE

110

Surdeigstoast, eggerøre og laks

OMELETT

85

Surdeigstoast, liten omelett og tomatsalat

SPEILEGG

105

Surdeigtoast, to speilegg, bacon og bakt tomat

KOKT EGG

68

Rugtoast, ett bløtkokt egg, ansjos og smør

OST & SØTT

75

Surdeigtoast, brun geitost fra Myking gård, appelsinmarmelade og smør.

CROISSANT

95

Skinke og cheddar

MÜSLI

56

Nøttemüsli, yogurt og solbær
Mandag – Lørdag

11.00 – 15.00

Suppe

Blomkål- & dillsuppe

155

Dillolje, krutoger

Kremet fiskesuppe

155

Konfitert purreløk, gulrot
VEGETAR

Grønn risotto

225

Svart kål, syltet brokkoli
SMØRBRØD

BIFF TARTAR

185

Cornichon, kapers, egg, ansjosaioli

GRAVET MAKRELL

145

Rug, rømme, agurk

Eggs Benedict

185

Skinke eller laks

BRANDAD

145

Toast, erter, bakt paprika

SVINENAKKE

175

Surdeigstoast, coleslaw, syltet rødløk
SALAT

BROKOLINI

225

Tomater, cashewnøtter, quinoa, romescosaus

KYLLINGSALAT

195

Øko kylling fra Holvelsrud gård, druer, blåmugg, valnøtter
KLASSIKERE

PLANKE MED OST OG KJØTT

225 / 335

Deilige oster og spekemat fra Colonialen serveres med oliven, honning, nøtter og chutney

HJEMMELAGET PØLSE

175 / 225

Potetmash

Blåskjell

195

Fløte, hvitvin, urtesmør
DESSERT

Rabarbraterte

105

Vaniljeis

Sitronkrem

135

Marengs, sitrusskall
Mandag – Fredag

15.00 – 17.00

Ny meny fra dag til dag. Enkel husmannskost mandag til fredag – til en hyggelig pris. Rettene vil være basert på sunne og gode råvarer og er den perfekte middag etter jobb, skole og barnehage.

Mandag – Lørdag

16.00 – 24.00
Kjøkkenet stenger 22.00

SNACK

ØSTERS

3 stk 149, 6 stk 259

Soya noisette

SPEKESKINKE fra SULDAL

199

100gr skinke, olje og brød

SARDINER PÅ BOKS

125

Servert med brød
FORRETTER

Blåskjell

165

300g, fløte, hvitvin, urtesmør

Asparges

95

Potet, posjert egg, hasselnøtt

Makrell

135

Potet, agurk, rømme, flatbrød

Biff tartar

185

Cornichon, kapers, egg, ansjosaioli

Kremet fiskesuppe

105

Konfitert purreløk, gulrot

Nachos

145

Akkar, chili, lime, koriander
HOVEDRETTER FISK

Svart pasta

275

Lokale skjell, tomat, hvitvin

Brosme

215

Pomme anna potet, urtesalsa

Ishavsrøye

265

Asparges, fennikel, eplehollandaise

Bacalao

325

Klippfisk, oliven, løk, tomat, potet
HOVEDRETTER
KJØTT
PÅ SIDEN

Kalv fra Jæren

335

Primører, sommerkål, sitron-og timiansaus

Entrecôte fra Jæren

335

Tomat, løk, bearnaisesaus

Short ribs

245

Råkost, mais, appelsinsaus

Grønn salat

35

Rotgrønnsaker

35

Surdeigsbrød og 2 typer smør

35

Bakte poteter

35

HOVEDRETTER
VEGETAR

Brokolini

225

Tomater, cashewnøtter, quinoa, romescosaus

Grønn risotto

225

Svart kål, syltet brokkoli
DESSERT

Rabarbraterte

135

Vaniljeis

Sitronkrem

135

Marengs, sitrusskall

Melkepudding

95

Bær fra hagen

LITEN OSTEPLANKE

179

3 oster servert med brød og søtt

STOR OSTEPLANKE

245

5 oster servert med brød og søtt
Selskapsmeny

Meny forhåndsbestilles en dag i forveien

MENY I

585,-

ASPARGES

Potet, posjert egg hasselnøtt

KALV FRA JÆREN

Primører, sommerkål, sitron-og timiansaus

RABABRATERTE

Vaniljeis

MENY II

585,-

ASPARGES

Potet, posjert egg hasselnøtt

BACALAO

Klippfisk, oliven, løk, tomat, potet

RABARBRATERTE

Vaniljeis

APERITIF

Cava 95,- pr glass
Ukens musserende 155,- pr glass

VINMENY

445,- per person til 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

BOBLEVANN pr pers kr 25

ØLPAKKE

445,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

SNACKPLANKE

225,- per person

Passer til en lettere lunsj eller kveldskos.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

PLANKE

335,- per person

Passer til en bedre lunsj eller lettere middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

UTVIDETPLANKE

495,- per person

Passer til en stor lunsj eller middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

MØTE & SELSKAP

MØTE & SELSKAP

FOSSESTOVA

Det perfekte rommet for et lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack og “minglemat” til 3-retters meny. Det er mulig å få servert møtemat, pausemat og “minglemat”, samt en enklere servering og bar på hjul i andre etasje.

KJØKKESJEF

ANDREAS DALEN

Andreas Dalen tok sitt fagbrevet som kokk på Solstrand Hotell. Han har jobbet hos Colonialen restaurant, Litteraturhuset, Marg & bein, Færingen restaurant, og vært på New Zealand og jobbet for Intercontinental Hotel. Det siste året har han vært kjøkkensjef på Dwell.

Andreas jobber med stort fokus på bærekraftig mat, gode råvarer og dyrevelferd. Han er kreativ i sin måte å lage mat på, og vi kan vente oss mye spennende retter på litteraturhuset i tiden fremover.

VINANSVARLIG

MARIUS HYLSENG

Har fagbrev som servitør, er utdannet vinkelner og har vært med Colonialen fra begynnelsen i over 10 år.

Litteraturhuset har flere hundre titler i sitt store vinrom som dekker de fleste hjørner av vinverden.

DAGLIG LEDER

ELISABETH FJELDSTAD

Elisabeth har fagbrev som servitør og erfaring fra restaurantbransjen.
Elisabeth startet i Colonialen 2011 som butikkmedarbeider i fetevarene på Engen 8 og Paradis. Hun har de senere år jobbet som en særs viktig del av Colononialens administrasjon. Endelig er hun ved roret ved Colonialen Litteraturhuset hvor hun kan få utløp for sin interesse for mat, vin og service.

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.