Kjære Colonialen-gjester!

Colonialen sine restauranter har og vil fortsette å åpne opp varsomt. Alle våre steder er åpne med faste åpningstider, dog med færre sitteplasser. Er dere flere personer enn hva som er mulig å booke  er det enklest å ring oss på 55 90 16 00. Vi har ofte mulighet til å finne plass, men i disse dager trenger man å skreddersy plassering litt mer enn til vanlig. Dette er også grunnen for at det kun er mulig å booke på nett til mindre grupper. For større grupper åpner vi også opp andre dager i uken enn hva som er satt til nå.

ÅPNINGSTIDER

for Colonialen sine restauranter

MATBAREN
Tors – lør fra kl 1700

44
Tors – fre fra kl 1700

Lør fra kl 1300

BRASSERIET

Ons – lør fra kl 1700

KAFEEN PÅ LITTERATURHUSET

Man – lør kl 1100 – 1500

KRANEN
Fre; lunsj kl 1100 – 1400 / middag fra kl 1700
Lørdag; lunsj kl 1300 – 1500 / middag lørdag fra kl 1700

  

Vennlig hilsen

Ken & Laila

LITTERATURHUSET

HVERDAGS
GASTRONOMI

Colonialen Litteraturhuset finner du i Østre Skostredet på Litteraturhuset. Gjennom en uformell restaurantopplevelse utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg.

Kaféen er åpen til lunsj mens brasseriet byr på klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner komplemetert med et stort og rikt vinkart og kunnskapsrike vinkelnere.

ÅPNINGSTIDER KAFEEN
mandag – lørdag

1100 – 1500

ÅPNINGSTIDER BRASSERIET
onsdag – lørdag

fra 1700

adresse

Østre Skostredet 5—7

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Onsdag – Lørdag

fra kl 17.00

SNACKS

295

Østers, grillet sjøkreps, blinis med løyrom

BLÅSKJELL

155

Habanero, estragon, fløte, hvitvin, toast

ØRRETTARTAR

155

Sennepsvinaigrette, dill, flatbrød

BIFF TARTAR

185

Cornichons, kapers, egg, toast

KYLLINGTERRINE

220

Bakt fiken, brioche

NORSK HUMMER

550

½ grillet hummer, beurre blanc, potet

KVEITEKOTELETT

365

Soya-nøttesmør, kapers, bakt gresskar, grillet aubergin

BREIFLABB

365

Rosenkål, rosettkål, bacon, rødvinsaus

ENTRECÔTE

345

Aspargesbønner, brent løk, bearnaisesaus

PORCHETTA

335

Glasserte rotgrønnsaker, surkål, laubærsjy

KRYDDERKAKE

115

Tindvedsorbet, toffeesaus

SJOKOLADEKONFEKTKAKE

115

Posjert pære, kaffeis, soppkjeks

3 OSTER

165

Fikenbrød, bakt fiken
Mandag – Lørdag

11.00 – 15.00

Suppe

KREMET FISKESUPPE

165

Konfitert purreløk, gulrot
SMØRBRØD

BIFF TARTAR

195

Cornichon, kapers, egg, sennepsaioli

PATÈ EN CROUTE

165

Skogsopp, gulrot med appelsin og honning

EGGS BENEDICT

195

Skinke eller laks

PULLED PORK

185

Coleslaw habaneromajones, toast
KLASSIKERE

SPEKEMAT FRA ASK

225

Brød, olje

BLÅSKJELL

195

Habanero, estragon, fløte

KYLLINGCÆSARSALAT

215

Parma, permesan, krutonger
DESSERT

KRYDDERKAKE

115

Tindvedsorbet, toffeesaus
Lørdag

fra kl 11.00

AURE fra HARDANGER

Eple beurre blanc

SNICKERSKAKE

Vaniljeis

+ ET GODT GLASS MED SIDER fra HARDING

350

2 retter og et glass
Selskapsmeny

Meny forhåndsbestilles 3 dager i forveien

MENY I

625,-

ØRRETTARTAR av Hardangeraure

Sennepsvinaigrette, flatbrød, dill

BREIFLABB

Rosenkål, bacon, rødvinssaus

eller

PORCHETTA

Glasserte rotgrønnsaker, surkål, laubærsjy

KRYDDERKAKE

Tindvedsorbet, toffeesaus

MENY II

715,-

ØRRETTARTAR av Hardangeraure

Sennepsvinaigrette, flatbrød, dill

LUTEFISK

Ertestuing, bacon, sennep, mandelpotet, flatbrød

eller

PINNEKJØTT fra Vikedal

Kålrotstappe, mandelpotet, pinnefett

 

KRYDDERKAKE

Tindvedsorbet, toffeesaus

JUBILEUMSMENY

950,-

ØSTERS, SJØKREPS, LØYROM OG BLINIS

Serveres for å deles!

ØRRETTARTAR av Hardangeraure

Sennepsvinaigrette, flatbrød, dill

ENTRECÔTE

Bearnaisesaus, aspargesbønner, løk

3 OSTER

Fikenbrød, bakt fiken

SJOKOLADEKONFEKTKAKE

Kaffeis, prosjert pære, soppkjeks

APERITIF

Musserende vin 105,- pr glass
Champagne 165,- pr glass

VINMENY

3-retters meny 445,- per person

5-retters meny 650,- per person

Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

BOBLEVANN pr pers kr 25

ØLPAKKE

445,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

SNACKPLANKE

225,- per person

Passer til en lettere lunsj eller kveldskos.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

PLANKE

335,- per person

Passer til en bedre lunsj eller lettere middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

UTVIDETPLANKE

495,- per person

Passer til en stor lunsj eller middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

Mandag – Fredag

Stengt på ubestemt tid

KONTINENTAL

145

Egg, skinke, ost, syltetøy, tomat, frukt og brød.

EGGS BENEDICT

165

Toast, røkelaks / skinke, posjert egg og hollandaise

EGGERØRE

110

Surdeigstoast, eggerøre og laks

OMELETT

85

Surdeigstoast, liten omelett og tomatsalat

SPEILEGG

105

Surdeigtoast, to speilegg, bacon og bakt tomat

KOKT EGG

68

Rugtoast, ett bløtkokt egg, ansjos og smør

OST & SØTT

75

Surdeigtoast, brun geitost fra Myking gård, appelsinmarmelade og smør.

CROISSANT

95

Skinke og cheddar

MÜSLI

56

Nøttemüsli, yogurt og solbær

MØTE & SELSKAP

MØTE & SELSKAP

FOSSESTOVA

Det perfekte rommet for et lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack og “minglemat” til 3-retters meny. Det er mulig å få servert møtemat, pausemat og “minglemat”, samt en enklere servering og bar på hjul i andre etasje.

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.