LITTERATURHUSET

GASTRONOMI I
HVERDAGEN

Colonialen kafé og Brasseri finner du på Litteraturhuset i Østre Skostredet. Gjennom en uformell restaurantopplevelse utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg.

Kaféen er åpen fra frokost mens kjøkkenet byr på klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner komplementert med et stort og rikt vinkart og kunnskapsrike vinkelnere.

ÅPNINGSTIDER:
mandag — fredag

09.00—23.00

lørdag

11.00—24.00

søndag

stengt

adresse

Østre Skostredet 5—7

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Mandag – Fredag

09.00 – 11.00

EGGS BENEDICT

145

Toast, røkelaks, posjert egg og hollandaise

EGGS BENEDICT

145

Toast, honningglasert skinke, posjert egg og hollandaise

EGGERØRE

75

Surdeigstoast, eggerøre og laks

OMELETT

75

Surdeigstoast, liten omelett og tomatsalat

SPEILEGG

95

Surdeigtoast, to speilegg, bacon og bakt tomat

KOKT EGG

68

Rugtoast, ett bløtkokt egg, ansjos og smør

OST & SOLBÆR

49

Surdeigtoast, brun geitost fra Rallarosa, solbærkompott og smør

CROISSANT

95

Skinke og cheddar

MÜSLI

56

Nøttemüsli, yogurt og solbær
Mandag – Lørdag

11.00 – 15.00

FRA HAVET

ØSTERS

129 / 239

Agurk og lime 3 stk / 6 stk

BLÅSKJELL

179

Fløte, hvitvin og urter

FISKEGRYTE

165

Paprika, tomat, toast
SUPPE

CASHEW & ERTESUPPE

95 / 145

Rømme

BORSH BY PAWEL

155

SMØRBRØD

BIFF TARTAR

175

Majones, knutekål, løk

MARINERT SILD

145

Løk, eple

PÂTÉ

155

Bacon, rødbet, rødløk

MARGBEIN

115

Sprø rug, salsa verde, toast

BRANDAD

145

Eggesmør, crunch

PARMASKINKE OG PECORINO

175

Salat, tomat
SALAT

STOR VELTEN OST & GRYN

165

CHEVRÈ & RØDBETER

165

KLASSIKERE

PLANKE MED OST OG KJØTT

225 / 335

Deilige oster og spekemat fra Colonialen serveres med oliven, honning, nøtter og chutney

HJEMMELAGET PØLSE

175 / 225

Potetmash, rømme og grov sennep

EGGS BENEDICT

175

Egg, tomat, hollandaise Laks/Skinke
DESSERT

VAFLER & IS

75

TIRAMISU

90

Mandag – Fredag

15.00 – 17.00

Ny meny fra dag til dag. Enkel husmannskost mandag til fredag – til en hyggelig pris. Rettene vil være basert på sunne og gode råvarer og er den perfekte middag etter jobb, skole og barnehage.

Mandag – Lørdag

16.00 – 24.00
Kjøkkenet stenger 22.00

SNACK

ØSTERS

129 / 239

Agurk og lime 3 stk / 6 stk

PARMASKINKE

199

100gr Parmaskinke, oliven og brød

SALTE MANDLER

55

FORRETTER FRA HAVET

BLÅSKJELL

149

300 gr, fløte, hvitvin og urter

MARGBEIN

115

Sprø rug, salsa verde, toast

KONGEKRABBE

180

Linguini, gremolata og urtesmør
FORRETTER KJØTT

BIFF TARTAR

175

Egg, beter, margbeinsmør

PÂTÉ OG TOAST

155

Løk, reddik og bacon
HOVEDRETTER FRA HAVET

KVEITE

280

Skalldyrrisotto, fennikel, tomatkompott

BLÅSKJELL

219

600 g. Fløte, hvitvin, urter

TORSK

280

Erter, savoykål, røkt potet, hvitvinssaus

DAGENS FANGST “MEUNIERE”

265

Erter, mandler, kapers, sitron
HOVEDRETTER KJØTT
PÅ SIDEN

AND

280

Gresskar, beter, estragonsaus

ENTRECÔTE

325

Potetfondant, grønn peppersaus

KALVEFRIKASSÈ

280

Rotfrukter

BEEF BOURGUIGNON

275

Bacon, champignon, potetmash

POTETER

55

CASSOULET

55

Tomat, hvitløk, parmesan
HOVEDRETTER VEGETAR

CASHEW_-OG ERTESUPPE

145

ROOT BOURGUIGNON

180

DESSERT

SJOKOLADEGANACHE

125

Vaniljeis og hasselnøttkrokan

TIRAMISU

90

SITRON MARENGS

90

OSTER

LITEN OSTEPLANKE

179

3 oster servert med brød og søtt

STOR OSTEPLANKE

245

5 oster servert med brød og søtt

SNACKPLANKE

225,- per person

Passer til en lettere lunsj eller kveldskos.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

PLANKE

335,- per person

Passer til en bedre lunsj eller lettere middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

UTVIDETPLANKE

495,- per person

Passer til en stor lunsj eller middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

Selskapsmeny

Meny må forhåndsbestilles

MENY I

550,-

FJELLØRRET

Syltede grønnsaker

AND

Gresskar, estragonsaus

SITRON OG MARENGS

MENY II

550,-

PATE

Løk, reddik, bacon

TORSK

Erter, hvitvinssaus

SJOKOLADEGANACHE

APERITIF

Cava 95,- pr glass
Champagne 145,- pr glass

VINMENY

445,- per person til 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

ØLPAKKE

335,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

KJØKKESJEF

PABLO ZOTELO

Opprinnelig fra Argentina, halvt Italiensk. Pablo har jobbet som kokk og kjøkkensjef på topprestauranter i Norge, Argentina og Spania. Med sin dybdekunnskap fra en rekke matkulturer forener Pablo røft brasseri med lekent artisteri.

DAGLIG LEDER

MARIUS HYLSENG

Har fagbrev som servitør, er utdannet vinkelner og har vært med Colonialen fra begynnelsen i over 10 år. Marius har i dag ansvaret for det største etablissementet til Colonialen.

Litteraturhuset har flere hundre titler i sitt store vinrom som dekker de fleste hjørner av vinverden.

 

MØTE & SELSKAP

MØTE & SELSKAP

FOSSESTOVA

Det perfekte rommet for et lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack og “minglemat” til 3-retters meny. Det er mulig å få servert møtemat, pausemat og “minglemat”, samt en enklere servering og bar på hjul i andre etasje.

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.