LITTERATURHUSET

HVERDAGS
GASTRONOMI

Colonialen Litteraturhuset finner du i Østre Skostredet på Litteraturhuset. Gjennom en uformell restaurantopplevelse utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg.

Kaféen er åpen fra frokost mens kjøkkenet byr på klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner komplementert med et stort og rikt vinkart og kunnskapsrike vinkelnere.

ÅPNINGSTIDER
MANDAG – FREDAG

09.00 — 23.00

Kjøkkenet stenger kl 22:00

LØRDAG

11.00 – 23.00

Kjøkkenet stenger kl 22:00

ÅPNINGSTIDER ROMJULEN

MANDAG 23 desember 09.00 — 17.00 (Kjøkkenet stenger kl 16:00)
JULAFTEN, 1.JULEDAG og 2. JULEDAG – STENGT
FREDAG 27 desember 11.00 — 23.00 (Kjøkkenet stenger kl 22:00)
LØRDAG 28 desember 11.00 — 23.00 (Kjøkkenet stenger kl 22:00)
MANDAG 30 desember 11.00 — 23.00 (Kjøkkenet stenger kl 22:00)
NYTTÅRSAFTEN og 1. NYTTÅRSDAG —STENGT
LØRDAG 4 Januar er vi åpen fra 11:00 – 17:00 (kjøkkenet stenger kl 16:00)
adresse

Østre Skostredet 5—7

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Mandag – Fredag

09.00 – 11.00

KONTINENTAL

145

Egg, skinke, ost, syltetøy, tomat, frukt og brød.

EGGS BENEDICT

165

Toast, røkelaks / skinke, posjert egg og hollandaise

EGGERØRE

110

Surdeigstoast, eggerøre og laks

OMELETT

85

Surdeigstoast, liten omelett og tomatsalat

SPEILEGG

105

Surdeigtoast, to speilegg, bacon og bakt tomat

KOKT EGG

68

Rugtoast, ett bløtkokt egg, ansjos og smør

OST & SØTT

75

Surdeigtoast, brun geitost fra Myking gård, appelsinmarmelade og smør.

CROISSANT

95

Skinke og cheddar

MÜSLI

56

Nøttemüsli, yogurt og solbær
Mandag – Lørdag

11.00 – 16.00

Suppe

Rødbetsuppe

105/155

Appelsin, rømme/

Kremet fiskesuppe

155

Konfitert purreløk, gulrot
VEGETAR

Risotto

195

Syltet gresskar, gresskarchips
SMØRBRØD

BIFF TARTAR

185

Cornichon, kapers, egg, sennepsaioli

GRAVET MAKRELL

145

Rug, rømme, agurk

Eggs Benedict

185

Skinke eller laks

BRANDAD

145

Toast, erter, bakt paprika

SVINENAKKE

175

Surdeigstoast, coleslaw, syltet rødløk
SALAT

CHEVRESALAT

195

Beter, pære, nøtter

CÆSARSALAT

195

Parmachips, krutonger
KLASSIKERE

PLANKE MED OST OG KJØTT

225 / 335

Deilige oster og spekemat fra Colonialen serveres med oliven, honning, nøtter og chutney

HJEMMELAGET PØLSE

175 / 225

Potetmash

Blåskjell

195

Fløte, hvitvin, urtesmør
DESSERT

Limeterte

105

Marengs, posjert pære

Sjokolade

105

Salt karamellganache, sjokoladekake, is
Mandag – Lørdag

16.00 – 24.00
Kjøkkenet stenger 22.00

SNACK

ØSTERS

3 stk 149, 6 stk 259

Soya noisette

PARMASKINKE

199

100gr skinke, olje og brød

SARDINER PÅ BOKS

125

Servert med brød
FORRETTER

Rødbetsuppe

105

Appelsin, rømme

Kremet fiskesuppe

105

Konfitert purreløk, gulrot

Syltet ørret

115

Agurk, rømme, flatbrød

Lutefisk

165

Consummé, erter, bacon

Risotto

125

Syltet gresskar, gresskarchips

Biff tartar

185

Cornichon, kapers, egg, sennepsmajones
HOVEDRETTER FISK

Blåskjell

235

600 gr fløte, hvitvin, urter

Breiflabb

225

Bygggryn, tartarsaus, grillet hjertesalat

Vintertorsk

295

Ertestuing, fennikel, estragonsjy

Bacalao

325

Klippfisk, oliven, løk, tomat, potet
HOVEDRETTER
KJØTT
PÅ SIDEN

Braissert svineribbe

295

Chicharon, rødkål-og eplekompott, sjysaus

Entrecôte fra Jæren

335

Tomat, løk, bearnaisesaus

Lammegryte

245

Syltet squash, paprika, potet

Grønn salat

35

Rotgrønnsaker

35

Surdeigsbrød og 2 typer smør

35

Bakte poteter

35

HOVEDRETTER
VEGETAR

Soppgryte

225

Sopp, rotgrønnsaker, potetmash

Nøttestek

225

Rødkål-og eplekompott, cognacsaus
DESSERT

Limeterte

105

Marengs, posjert pære

Sjokolade

105

Salt karamellganache, sjokoladekake, is

Appelsinkrem

120

Kirsebær, kanelmarengs, gorokjeks

LITEN OSTEPLANKE

179

3 oster servert med brød og søtt

STOR OSTEPLANKE

245

5 oster servert med brød og søtt

SNACKPLANKE

225,- per person

Passer til en lettere lunsj eller kveldskos.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

PLANKE

335,- per person

Passer til en bedre lunsj eller lettere middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

UTVIDETPLANKE

495,- per person

Passer til en stor lunsj eller middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

Julemeny

Meny forhåndsbestilles 2 dager i forveien

MENY I

575,-

GRESSKARRISOTTO

Syltet gresskar, gresskarchips

VINTERTORSK

Ertestuing, fennikel, estragonsjy

Eller

BRAISSERT SVINERIBBE

Chicharon, rødkål-og eplekompott, sjysaus

APPELSINKREM

Kirsebær, gorokjeks

MENY II

695,-

SYLTET ØRRET

Agurk, rømme, flatbrød

LUTEFISK

Ertestuing, bacon, sennep, potet, flatbrød

Eller

PINNEKJØTT

fra Vikedal, kålrotstappe, mandelpotet, pinnefett

APPELSINKREM

Kirsebær, gorokjeks

JUL HOVEDRETT

495,-

LUTEFISK

Ertestuing, bacon, sennep, potet, flatbrød

PINNEKJØTT

fra Vikedal, kålrotstappe, mandelpotet, pinnefett

VEGETAR

245,-

NØTTESTEK

Rødløk- og eplekompott, honningbakt gulrot, xo saus

APERITIF

Musserende vin 105,- pr glass
Ukens musserende 125,- pr glass

VINMENY

445,- per person til 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

BOBLEVANN pr pers kr 25

ØLPAKKE

445,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

MØTE & SELSKAP

MØTE & SELSKAP

FOSSESTOVA

Det perfekte rommet for et lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack og “minglemat” til 3-retters meny. Det er mulig å få servert møtemat, pausemat og “minglemat”, samt en enklere servering og bar på hjul i andre etasje.

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.