LITTERATURHUSET

GASTRONOMI I
HVERDAGEN

Colonialen kafé og Brasseri finner du på Litteraturhuset i Østre Skostredet. Gjennom en uformell restaurantopplevelse utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg.

Kaféen er åpen fra frokost mens kjøkkenet byr på klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner komplementert med et stort og rikt vinkart og kunnskapsrike vinkelnere.

ÅPNINGSTIDER
MANDAG – FREDAG

09.00 — 23.00

LØRDAG

11.00 – 23.00

adresse

Østre Skostredet 5—7

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Mandag – Fredag

09.00 – 11.00

KONTINENTAL

145

Egg, skinke, ost, syltetøy, tomat, frukt og brød.

EGGS BENEDICT

165

Toast, røkelaks / skinke, posjert egg og hollandaise

EGGERØRE

110

Surdeigstoast, eggerøre og laks

OMELETT

85

Surdeigstoast, liten omelett og tomatsalat

SPEILEGG

105

Surdeigtoast, to speilegg, bacon og bakt tomat

KOKT EGG

68

Rugtoast, ett bløtkokt egg, ansjos og smør

OST & SØTT

75

Surdeigtoast, brun geitost fra Myking gård, appelsinmarmelade og smør.

CROISSANT

95

Skinke og cheddar

MÜSLI

56

Nøttemüsli, yogurt og solbær
Mandag – Lørdag

11.00 – 15.00

Suppe

Blomkål- & dillsuppe

155

Dillolje, krutoger
VEGETAR

Tortilla

215

Bygg, hvete, salat, raita

Grønn risotto

225

Svart kål, syltet brokkoli

Couscous

145

Salat, granateple, raita
SMØRBRØD

BIFF TARTAR

185

Cornichon, kapers, egg, ansjosaioli

SILD

155

Rømme, rug og eple

Eggs Benedict

185

Skinke eller laks

Oksehale

145

Rømme, rugtoast

DIGG PØLSE fra Ask

175

Cheddar og tomat
SALAT

CHEVRÈ SALAT

175

Syltet pære og mandelsalsa

VITELLO TONATO

175

Kalv, tunfiskmajones og parmesan
KLASSIKERE

PLANKE MED OST OG KJØTT

225 / 335

Deilige oster og spekemat fra Colonialen serveres med oliven, honning, nøtter og chutney

HJEMMELAGET PØLSE

175 / 225

Potetmash

Blåskjell

195

Fløte, hvitvin, urtesmør
DESSERT

Pasjonsfrukt-& appelsinterte

95

Salt karamell

Sjokoladekonfektkake

95

Yoghurtis, chili, krokan
Mandag – Fredag

15.00 – 17.00

Ny meny fra dag til dag. Enkel husmannskost mandag til fredag – til en hyggelig pris. Rettene vil være basert på sunne og gode råvarer og er den perfekte middag etter jobb, skole og barnehage.

Mandag – Lørdag

16.00 – 24.00
Kjøkkenet stenger 22.00

SNACK

ØSTERS

3 stk 149, 6 stk 259

Soya noisette

SPEKESKINKE fra SULDAL

199

100gr skinke, olje og brød

DAGENS 3 RETTER

495

Spør din servitør om hva som er på menyen!
FORRETTER

Blåskjell

165

300g, fløte, hvitvin, urtesmør

Sjøkreps

245

Pappardellepasta, skalldyrconsummé

Ravioli

165

Oksehale, blåskimmelost, salviesmør

Biff tartar

185

Cornichon, kapers, egg, ansjosaioli

Couscous

115

Salat, granateple, raita

Blomkål-& dillsuppe

105

Blomkål-& dillsuppe
HOVEDRETTER FISK

BLÅSKJELL

275

600g, fløte, hvitvin, urtesmør

Dagens hele fisk

245

Urtesmør, salat

Skrei

265

Pastinakk, linser, dashi, fiskechips

Uer bacalao

280

Tomat,, paprika, oliven, potet
HOVEDRETTER
KJØTT
PÅ SIDEN

Korma

245

Indisk lammegryte, raita, couscous

Entrecôte fra Jæren

335

Løk, blodpudding, bearnaisesaus

Svinenakke

255

Cafe d´Paris smør, brissel, grønnkål

Grønn salat

35

Rotgrønnsaker og raita

35

Surdeigsbrød og 2 typer smør

35

Bakte poteter

35

HOVEDRETTER
VEGETAR

Polenta steak

195

Cafe d´Paris smør,fermenterte grønnsaker, kål

Grønn risotto

225

Svart kål, syltet brokkoli

Tortilla

215

Bygg, hvete, salat, raita
DESSERT

Pasjonsfrukt-& appelsinterte

105

Salt karamell

TARTE TATIN

115

Vaniljeis

Sjokoladekonfektkake

115

Yoghurtis, chili, krokan

LITEN OSTEPLANKE

179

3 oster servert med brød og søtt

STOR OSTEPLANKE

245

5 oster servert med brød og søtt

SNACKPLANKE

225,- per person

Passer til en lettere lunsj eller kveldskos.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

PLANKE

335,- per person

Passer til en bedre lunsj eller lettere middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

UTVIDETPLANKE

495,- per person

Passer til en stor lunsj eller middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

Selskapsmeny

Meny forhåndsbestilles en dag i forveien

MENY I

595,-

BLOMKÅL- & DILLSUPPE

Dillolje, krutonger

SKREI

Pastinakk, linser, dashi, fiskechips

SJOKOLADEKONFEKTKAKE

MENY II

595,-

BLOMKÅL- & DILLSUPPE

Dillolje, krutonger

SVINENAKKE

Cafe d´Paris smør, brissel, grønnkål

SJOKOLADEKONFEKTKAKE

Yoghurtis, chili, krokan

APERITIF

Cava 95,- pr glass
Champagne 145,- pr glass

VINMENY

445,- per person til 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

BOBLEVANN pr pers kr 25

ØLPAKKE

335,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

JULEMENY I

595,-

JULESNACKS

Kjøkkenets utvalg av paté, terrine, juleskinke, røykt fisk, sennep og lefse. Serveres for å deles!

VINTERTORSK

Linserâgu & oksehale

eller

ANDEBRYST

Rosettkål, appelsinsaus & potet

KIRSEBÆR

Financierkake & pepperkakeis

JULEMENY II

695,-

JULESNACKS

Kjøkkenets utvalg av paté, terrine, juleskinke, røykt fisk, sennep og lefse. Serveres for å deles!

LUTEFISK

Ertestuing, bacon, sennep & hjemmelaget potetlefse

eller

PINNEKJØTT fra Brakstad

Kålrotstappe & potet

KIRSEBÆR

Financierkake & pepperkakeis

Vi serverer to julemenyer hvor forskjellen er tradisjonell julemat eller sesongbasert, samt at man kan velge kjøtt eller fisk til hovedrett.

Ønsker man kun hovedrett kan man bestille:

LUTEFISK

Ertestuing, bacon, sennep & hjemmelaget potetlefse

485,- per person

PINNEKJØTT fra Brakstad

Kålrotstappe & potet

485,- per person

APERITIF

Cava 99,- pr glass
Champagne 145,- pr glass

VINMENY

445,- per person til 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

ØLPAKKE

335,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

KJØKKESJEF

LARS ERIK HILLE

Lars Erik har fagbrev som kokk og er utdannet vinkelner. Han tok fagbrevet på Colonialen Kjøkken og Fetevare på Engen 8 i 2011 og var med å starte restauranten i Kong Oscarsgate 44. De siste årene har han vært soussjef på Bare Vestland og fokusert på vestlandsk tapas. Han er heldigvis tilbake i Colonialen, og nå som kjøkkensjef på Litteraturhuset med masse positivt og spennende som vil berike stedet i fremtiden.

VINANSVARLIG

MARIUS HYLSENG

Har fagbrev som servitør, er utdannet vinkelner og har vært med Colonialen fra begynnelsen i over 10 år.

Litteraturhuset har flere hundre titler i sitt store vinrom som dekker de fleste hjørner av vinverden.

DAGLIG LEDER

ELISABETH FJELDSTAD

Elisabeth har fagbrev som servitør og erfaring fra restaurantbransjen.
Elisabeth startet i Colonialen 2011 som butikkmedarbeider i fetevarene på Engen 8 og Paradis. Hun har de senere år jobbet som en særs viktig del av Colononialens administrasjon. Endelig er hun ved roret ved Colonialen Litteraturhuset hvor hun kan få utløp for sin interesse for mat, vin og service.

MØTE & SELSKAP

MØTE & SELSKAP

FOSSESTOVA

Det perfekte rommet for et lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack og “minglemat” til 3-retters meny. Det er mulig å få servert møtemat, pausemat og “minglemat”, samt en enklere servering og bar på hjul i andre etasje.

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.