Kjære Colonialen-gjester!

Det er en uvirkelig situasjon vi er i om dagen. At et virus er det som skulle sette hele samfunnet og oss ut av spill var vel det siste vi hadde trodd for bare kort tid siden.

Som bedrift må vi forholde oss til myndighetenes krav, bedriftens økonomiske situasjon og markedet. Slik situasjonen er nå så taler alt for å holde restaurantene stengt på ubestemt tid.

Men, vi har troen på at vi vil komme oss gjennom denne tiden. Og vi vil glede oss til en tid uten Korona-frykt og se frem til dager  hvor vi er tilbake som før. Med fine kollegaer i full sving – koker og serverer glade Colonialen-gjester – og selvsagt TOPP stemning.

Vi vil holde dere orientert på avgjørelser i tiden som kommer via våre sosiale medie-kanaler. Og; vi lover at vi har all intensjon om å åpne dørene til våre restauranter igjen – og det så snart det lar seg gjøre.

Vennlig hilsen

Colonialen Litteraturhuset

LITTERATURHUSET

HVERDAGS
GASTRONOMI

Colonialen Litteraturhuset finner du i Østre Skostredet på Litteraturhuset. Gjennom en uformell restaurantopplevelse utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg.

Kaféen er åpen fra frokost mens kjøkkenet byr på klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner komplemettert med et stort og rikt vinkart og kunnskapsrike vinkelnere.

MIDLERTIDIG STENGT
adresse

Østre Skostredet 5—7

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Mandag – Lørdag

16.00 –
Kjøkkenet stenger 20.00

SNACK

ØSTERS

3 stk 149, 6 stk 259

Soya noisette

PARMASKINKE

199

100gr skinke, olje og brød

CRISPY TORTILLA

45

Pulled pork, habaneromajones, koriander
FORRETTER

Rødbetsuppe

105

Appelsin, rømme

Blåskjell

135

Fløte, fermentert habanero, estragonolje, toast

Grillet sjøkreps

195

Smør, sitron, toast

Ishavsrøye

155

Sitronhollandaise, neper, reddik

Kyllingterrine

145

Syltede-og fermenterte grønnsaker, toast

Biff tartar

185

Cornichon, kapers, egg, ansjosmajones, toast
HOVEDRETTER FISK

Fiskesuppe

215

Konfitert purre, gulrot

Skrei

235

Gribichesaus, smørdampede gulrøtter, saltbakte poteter

Kveite fra Glitne

235

Fennikelsalat med hasselnøtter, nøttesmør
HOVEDRETTER
KJØTT
PÅ SIDEN

Andelår

245

Bønnecasoulet

Entrecôte fra Jæren

335

Tomat, løk, bearnaisesaus

Oksekjaker

235

Braissert i mørkt øl, gulrot, fennikel, potetmash

Grønn salat

35

Rotgrønnsaker

35

Surdeigsbrød og 2 typer smør

35

Bakte poteter

35

HOVEDRETTER
VEGETAR

Blomkål

225

Brokolini, miso bagna cauda, gremolata

Jordskokk

215

Variasjon av jordskokk, rosettkål
DESSERT

Limeterte

105

Marengs, posjert pære

Sjokolade

105

Salt karamellganache, sjokoladekake, is

Crêpes suzette

95

Appelsin- og karamellsaus, vaniljeis

LITEN OSTEPLANKE

179

3 oster servert med brød og søtt

STOR OSTEPLANKE

245

5 oster servert med brød og søtt

SNACKPLANKE

225,- per person

Passer til en lettere lunsj eller kveldskos.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

PLANKE

335,- per person

Passer til en bedre lunsj eller lettere middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

UTVIDETPLANKE

495,- per person

Passer til en stor lunsj eller middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

Mandag – Lørdag

11.00 – 15.30

Suppe

Rødbetsuppe

105/155

Appelsin, rømme/

Kremet fiskesuppe

155

Konfitert purreløk, gulrot
SMØRBRØD

BIFF TARTAR

185

Cornichon, kapers, egg, sennepsaioli

SILD

145

Rug, rømme, agurk

Eggs Benedict

185

Skinke eller laks

BRANDAD

145

Toast, erter, bakt paprika

PULLED PORK

175

Habaneromajones, koriander, lime, toast

KYLLINGTERRINE

155

Syltede grønnsaker, toast
SALAT

GRILLET GEITOST

195

Honning, nøtter, toast

KYLLINGCÆSARSALAT

195

Parmachips, krutonger

BLOMKÅL

165

Brokoline, miso bagna cauda, gremolata
KLASSIKERE

PLANKE MED OST OG KJØTT

225 / 335

Deilige oster og spekemat fra Colonialen serveres med oliven, honning, nøtter og chutney

HJEMMELAGET PØLSE

175 / 225

Potetmash

Blåskjell

195

Fløte, habanero
DESSERT

Limeterte

105

Marengs, posjert pære

Sjokolade

105

Salt karamellganache, sjokoladekake, is

CRÊPES SUZETTE

95

Karamellsaus, is
Mandag – Fredag

Stengt på ubestemt tid

KONTINENTAL

145

Egg, skinke, ost, syltetøy, tomat, frukt og brød.

EGGS BENEDICT

165

Toast, røkelaks / skinke, posjert egg og hollandaise

EGGERØRE

110

Surdeigstoast, eggerøre og laks

OMELETT

85

Surdeigstoast, liten omelett og tomatsalat

SPEILEGG

105

Surdeigtoast, to speilegg, bacon og bakt tomat

KOKT EGG

68

Rugtoast, ett bløtkokt egg, ansjos og smør

OST & SØTT

75

Surdeigtoast, brun geitost fra Myking gård, appelsinmarmelade og smør.

CROISSANT

95

Skinke og cheddar

MÜSLI

56

Nøttemüsli, yogurt og solbær
Selskapsmeny

Meny forhåndsbestilles 1 dag i forveien

MENY I

495,-

ISHAVSRØYE

Sitronhollandaise, neper, reddik

SKREI

Gribichesaus, smørdampede gulrøtter, saltbakte poter

SJOKOLADE

Salt karamellganache, sjokoladekake, is

MENY II

495,-

ISHAVSRØYE

Sitronhollandaise, neper, reddik

OKSEKJAKER

Braissert i mørkt øl, gulrot, fennikel, potetmash

SJOKOLADE

Salt karamellganache, sjokoladekake, is

SNACKS

Fin å servere sammen med aperitif

ØSTERS

Soya noisette

Kr 49 pr stk

PARMASKINKE

Olje, brød

Kr 199 pr 100 gr

CRISPY TORTILLA

Pulled pork, habaneromayonaise

kr 45 pr stk

APERITIF

Musserende vin 105,- pr glass
Ukens musserende 125,- pr glass

VINMENY

445,- per person til 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

BOBLEVANN pr pers kr 25

ØLPAKKE

445,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

MØTE & SELSKAP

MØTE & SELSKAP

FOSSESTOVA

Det perfekte rommet for et lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack og “minglemat” til 3-retters meny. Det er mulig å få servert møtemat, pausemat og “minglemat”, samt en enklere servering og bar på hjul i andre etasje.

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.