Kjære Colonialen-gjester!

Byen vår er i en fase hvor alt går litt langsommere og vi tilpasser oss det etter beste evne. Vi håper på forståelse for en rolig gjenåpning og setter stor pris på tilbakemeldinger fra dere om når og hva deres behov og ønsker er. Vi vil la etterspørsel være grunnlaget for veien tilbake til en mer normal tilstand. Vi er varsomme og tar en dag av gangen. 

Midlertidig åpningstider for Colonialen sine restauranter: 

Colonialen Litteraturhuset
Lunsj man – lør kl 1100 – 1500
Middag onsdag til lørdag fra kl 1800

Colonialen 44
Fredag og lørdag fra kl 1800

Colonialen Matbar
Tors, fre og lørdag kl 1700 – 2300

Colonialen Kranen
I mai er vi kun åpen som uterestaurant på solskinnsdager fra onsdag til lørdag. 

Juni og juli:
Lunsj fredag 1100 – 1400
Lunsj lørdag 1300 – 16.00

Soldager onsdag, torsdag, fredag, lørdag, søndag fra kl 1300.

Vi vil holde enkelte eventer noen kvelder i juni og juli og åpner selvsagt opp for selskap som ønsker lokalet for seg selv, her kan vi tilby Grillings eller Skalldyrsbonanza – send oss en forespørsel booking@colonialen.no eller ring oss 55 90 16 00.

Som bedrift må vi forholde oss til myndighetenes krav, bedriftens økonomiske situasjon og markedet. Slik situasjonen er nå så taler alt for å åpne restaurantene varsomt. Vi gleder oss til å åpne opp, litt om litt. Se fine kollegaer i sving – koking og servering for glade Colonialen-gjester – og selvsagt TOPP stemning på våre restauranter.

Vi vil holde dere orientert på avgjørelser i tiden som kommer via våre sosiale medie-kanaler. 

Og; vi lover å åpne dørene til alle våre restauranter igjen på en trygg og god måte. 

 

Vennlig hilsen

Ken og Laila

LITTERATURHUSET

HVERDAGS
GASTRONOMI

Colonialen Litteraturhuset finner du i Østre Skostredet på Litteraturhuset. Gjennom en uformell restaurantopplevelse utmerker brasseriet og kaféen seg med sitt rustikke og personlige preg.

Kaféen er åpen fra frokost mens kjøkkenet byr på klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner komplemetert med et stort og rikt vinkart og kunnskapsrike vinkelnere.

ÅPNINGSTIDER

man – lør

1100 – 1500

ons – lør

fra 1800

adresse

Østre Skostredet 5—7

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Onsdag og Lørdag

fra kl 18.00
Kjøkkenet stenger 21.00

GRILLET ASPARGES

145

Hannasand tomater, hjemmelaget ricotta

BLÅSKJELL

145

Habanero, estragon, fløte, hvitvin, toast

CEVICHE

165

Kamskjell, fra sotra, kveite, chili, ingefær, koriander

BIFF TARTAR

185

Cornichons, kapers, egg, toast

SPAGHETTI

320

Kongekrabbe, løpstikke, tomatbuljong

PIGGVARKOTELETT

370

Jordskokk, grønnkål, soya-nøttesmør

HARDANGER AURE

355

Syltet agurk, rømme, potet, dill

KALV

335

Primører, sommerkål, estragonsjy

RABARBRATERTE

115

Vaniljeis

KROKANIS

105

Sommerens bær
Fredag 26. juni

kl 1900

Tilbords med Sidersikker Joar Aga fra Aga Sideri!

Første mann ut i serien av ”Til bords med” er ingen ringere enn Sidersikker Joar Aga! Sammen med flere siderprodusenter i Hardanger har han klart å bemerke seg på den internasjonale siderscenen. Om du er nysgjerrig på hva fremtiden bringer for Sider fra Hardanger, er dette en sjelden mulighet til å knytte et tettere bekjentskap.

Under kveldens store middagskalas med Joar Aga så skal smaksløkene vekkes med mange og smaksrike retter fra Colonialens kjøkken, retter tilpasset sider fra Aga Sideri.  Dette blir en nedpå og uformell setting hvor rettene serveres på bordet og deles. Sidersikker Joar Aga er kveldens vert og vil fortelle om sider, Hardanger med mer.

Vi skal smake oss gjennom hans sider og 5 retter denne kvelden.

Pris kr 795,- pr. person

MENY

CEVICHE på KVEITE

Hibiskus, Nyr

PASTA

Kongekrabbe, løpstikke, tomat

KYLLINGLEVER PATE

Jordskokk, tyttebær

PORCHETTA

Eple, persillerot, urtesalsa

ÅSKELADDEN

Pære

Kjøp billett til arrangement HER

Mandag – Lørdag

11.00 – 15.00

Suppe

Kremet fiskesuppe

165

Konfitert purreløk, gulrot
SMØRBRØD

BIFF TARTAR

195

Cornichon, kapers, egg, sennepsaioli

Eggs Benedict

195

Skinke eller laks

PULLED PORK

185

Coleslaw habaneromajones, toast
SALAT

NORSK ASPARGES

185

Hollandaisesaus, posjert egg, nøtter, toast
KLASSIKERE

SPEKEMAT FRA ASK

225

Brød, olje

Blåskjell

195

Fløte, habanero
DESSERT

RABARBRATERTE

105

Vaniljeis
Lørdag

fra kl 1100

VITELLO TONATO

Tunfiskmajonesm kapers, parmesan, toast

CREME BRULEÉ

Sjokoladeis, friske bær

+ ET GODT GLASS MED BOBLER

395

2 retter og et glass
Selskapsmeny

Meny forhåndsbestilles 1 dag i forveien

MENY I

495,-

CEVICHE

Kamskjell, fra sotra, kveite, chili, ingefær, koriander

HARDANGER AURE

Syltet agurk, rømme, potet, dill

RABARBRATERTE

Vaniljeis

MENY II

495,-

CEVICHE

Kamskjell, fra sotra, kveite, chili, ingefær, koriander

KALV

Primører, sommerkål, estragonsjy

RABARBRATERTE

Vaniljeis

SNACKS

Fin å servere sammen med aperitif

ØSTERS

Soya noisette

Kr 49 pr stk

PARMASKINKE

Olje, brød

Kr 199 pr 100 gr

CRISPY TORTILLA

Pulled pork, habaneromayonaise

kr 45 pr stk

APERITIF

Musserende vin 105,- pr glass
Ukens musserende 125,- pr glass

VINMENY

445,- per person til 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

BOBLEVANN pr pers kr 25

ØLPAKKE

445,- per person til en 3-retters meny
Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

SNACKPLANKE

225,- per person

Passer til en lettere lunsj eller kveldskos.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

PLANKE

335,- per person

Passer til en bedre lunsj eller lettere middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

UTVIDETPLANKE

495,- per person

Passer til en stor lunsj eller middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

Mandag – Fredag

Stengt på ubestemt tid

KONTINENTAL

145

Egg, skinke, ost, syltetøy, tomat, frukt og brød.

EGGS BENEDICT

165

Toast, røkelaks / skinke, posjert egg og hollandaise

EGGERØRE

110

Surdeigstoast, eggerøre og laks

OMELETT

85

Surdeigstoast, liten omelett og tomatsalat

SPEILEGG

105

Surdeigtoast, to speilegg, bacon og bakt tomat

KOKT EGG

68

Rugtoast, ett bløtkokt egg, ansjos og smør

OST & SØTT

75

Surdeigtoast, brun geitost fra Myking gård, appelsinmarmelade og smør.

CROISSANT

95

Skinke og cheddar

MÜSLI

56

Nøttemüsli, yogurt og solbær

MØTE & SELSKAP

MØTE & SELSKAP

FOSSESTOVA

Det perfekte rommet for et lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her serveres alt fra enkel snack og “minglemat” til 3-retters meny. Det er mulig å få servert møtemat, pausemat og “minglemat”, samt en enklere servering og bar på hjul i andre etasje.

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.