KRANEN

Kranen er Colonialens skjulte perle av en bydelskafe og restaurant.

Innerst i Solheimsviken, kun 15 min spasertur fra Bergen sentrum. En fantastisk utsikt mot fjorden – fint rammet inn av byfjellene. Med glassvegger på alle kanter er dette en magisk plass å sitte. Her får du været inn på rufsete dager, og når solen skinner har Colonialen Kranen en stor og hyggelig uteservering, rett i sjøkanten. Om du ønsker å komme sjøveien så er det fint mulig å parkere ved gjestebryggen.

Kranen sto ferdig i 2004, og er et symbol for den aktiviteten som tidligere fant sted i Solheimsviken. I dag har området fått et nytt uttrykk med moderne næringsbygg og beboelse.

Klassisk, men moderne lavterskel mat, sesongbasert med fokus på lokale råvarer. Våre gjester skal spise sammen og maten vil bli servert i gryter og skåler på bordet hvor gjestene forsyner seg selv – som man gjør rundt kjøkkenbordet hjemme.

Menyen endres hyppig og består av et variert utvalg retter hvor du selv kan komponere ditt eget måltid. For deg som synes det er vanskelig å velge så kan kjøkkenet sette sammen et utvalg av dagens anbefalte retter.

mandag — tirsdag

08.00—19.00 (*18.00)

onsdag — fredag

08.00— (*22.00)

lørdag

13.00—  (*22.00)

søndag

13.00—19.00 (*18.00)

(* kjøkkenet stenger)

julen 2018

Vi tar juleferie fom 23.12 tom 02.01

Adresse

Solheimsgaten 9B

Kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Mandag – Søndag
SNACK

ASK SPEKEPLANKE

105

RØDBETSUPPE

70

Rømme, agurk

KVEITE

105

Beurre blanc, fennikel

BRØD & SMØR

55

RETTER

SELLERI OG VALNØTTER

95

Nøttesmør vinaigrette, rosenkål, Fanaost

KREMEN AV HØNS FRA HOLTE GÅRD

140

Salat, løpstikke, bacon, reddik

SOPP OG EMMER

135

Emmerrisotto, grønnkål, Fønix fra Stavanger Ysteri

BREIFLABBKJAKE

165

Mangalitsagris, kålkraut, norske epler, blomkål

CULOTTE FRA PRIMA JÆREN

175

Potetaioli, vårløk, valnøttvinaigrette, fermentert chips

TORSK

180

Erter, potet- og baconball, lutefisk emulsjon
MIDDAG FOR 2 (16.00 —)

"JULEBABB"

225 p.p.

Potetlefser, kålrot, yoghurt, solbær
KJØKKENET BESTEMMER LUNSJ

2 RETTER 11.00—15.00

195 p.p.

Kokken velger
KJØKKENET BESTEMMER MIDDAG

PASSE SULTEN

370 p.p.

6 deleretter for hele bordet

SULTEN

560 p.p.

Snacks, 6 deleretter og dessert for hele bordet
SØTT

SOLBÆR

90

Kremost

MULTER OG MANDEL

90

Appelsinkrem, surdeigs churros
Mandag – Fredag

08.00 – 11.00

YOGURT & GRANOLA

49

FRUKT

49

TOAST

69

Rørt syltetøy, brunost og smør

CROISSANT

75

Ost, Pragerskinke

KANELSNURR

38

BROWNIE

40

HVETEBOLLE

26

ROSINBOLLE

28

CROISSANT

40

KAFFE & TE

35

ALDE EPLEJUICE

48

ALDE EPLEJUICE

135

Flaske
KJØKKENET BESTEMMER

PASSE SULTEN

370 p.p.

6 deilige deleretter

SULTEN

560 p.p.

9 deilige deleretter inkl snack og søtt
JULEN BESTEMMER

For selskap på min 8 personer og må forhåndsbestilles senest en dag i forkant.

JULEBONANZA

650 p.p.

En god miks av tradisjonell og utradisjonell julemat servert for deling.
HAVET BESTEMMER

For selskap på min 10 personer og må forhåndsbestilles senest to dager i forkant.

SKALLDYRBONANZA

850 p.p.

Etter havets sesong et rikt utvalg av skalldyr som krabbe, blåskjell, kamskjell, sjøkreps, reker med mer.
Servert med brød og majones
LUKKET SELSKAP

Mulighet for lukket selskap på grupper over 30 personer mot bevertning fra oss og en lokalleie på kr. 5 000,-

Serveringskapasitet i restauranten 50 gjester.

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

JULEN BESTEMMER

For selskap på min 8 personer og må forhåndsbestilles senest en dag i forkant.

JULEBONANZA

650 p.p.

En god miks av tradisjonell og utradisjonell julemat servert for deling.

KVEITE

Beurre ”myse” blanc, fennikel

RØDBET ”blod pudding”

Karse, eple, kefir chips

TORSK

Ertekompott, potet- og baconball, lutefisk emulsjon

RIBBEPØLSE

Laktofermenter rødkål, løk, honningsennep

JULEBABB fra Tveitegård

Potetlefse, kålrot, norsk yoghurtdressing

MULTE OG MANDEL

Appelsinkrem, surdeig ”churros”
LUKKET SELSKAP

Mulighet for lukket selskap på grupper over 30 personer mot bevertning fra oss og en lokalleie på kr. 5 000,-

Serveringskapasitet i restauranten 50 gjester.

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

KJØKKENSJEF

PABLO ZOTELO

Opprinnelig fra Argentina og er halvt Italiensk. Pablo har jobbet som kokk og kjøkkensjef i Norge, Spania og Argentina. Han startet på Colonialen Restaurant i 2008 etter et opphold på topprestaurant i Spania. Deretter noen år i Oslo, men heldigvis fikk vi han tilbake til Bergen. De siste årene har Pablo sørget for topp mat og stødig kurs som kjøkkensjef på Litteraturhuset.

I dag er han medeier, leder og kjøkkensjef for vårt nye tilskudd i Solheimsviken; Colonialen Kranen.

MØTE

I tillegg til lokalet i første etage, har Kranen et flott møtelokale i kranhuset over. Dette vil bli leid ut for møter på dagtid og brukt til kursvirksomhet som f eks Colonialen Vinskole på kveldstid. Lokalet har kapasitet til 25 gjester rundt et større styrebord.

kapasitet

25 personer

utstyr

WI-FI, projektor, flipover

Leie

Hel dag kr. 1 500

Formiddag kr. 800,-
0900 – 1130 

Ettermiddag kr. 800,-
1230 – 1700 

Kveldsmøte kr. 2000,-
1700 – 2100 

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

DAGPAKKE I
495 per person

FROKOST

Frukt, yoghurt og hjemmelaget granola eller toast servert med rørt syltetøy, brunost og smør Vann og eplejuice fra Alde i Hardanger
Kaffe og te

LUNSJ

Et godt utvalg av Colonialen Kranen sin deilig lunsjmeny retter servert med brød og smør. Rettene serveres på bordet og sendes rundt for deling, som en liten buffet servert på bordet.

Evt. drikke til lunsj kommer i tillegg til pristilbud.

KAFFE & SØTT

Søtt bakverk fra Colonialen Bakeri

DAGPAKKE II
345 per person

FROKOST

Frukt, yoghurt og hjemmelaget granola eller toast servert med rørt syltetøy, brunost og smør Vann og eplejuice fra Alde i Hardanger
Kaffe og te

LUNSJ

Enklere lunsj med et assortert utvalg av Colonialen Sandwicher som for eksempel; Ask Coppa og Jærenosten til Voll Ysteri Ask Digg pølse Tomat og mozzarella Fønix blåskimmel fra Stavanger Ysteri og solbærkompott.

Evt. drikke til lunsj kommer i tillegg til pristilbud.

KAFFE & SØTT

Søtt bakverk fra Colonialen Bakeri

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.