KRANEN

Kranen er Colonialens skjulte perle av en bydelskafe og restaurant.

Innerst i Solheimsviken, kun 15 min spasertur fra Bergen sentrum. En fantastisk utsikt mot fjorden – fint rammet inn av byfjellene. Med glassvegger på alle kanter er dette en magisk plass å sitte. Her får du været inn på rufsete dager, og når solen skinner har Colonialen Kranen en stor og hyggelig uteservering, rett i sjøkanten. Om du ønsker å komme sjøveien så er det fint mulig å parkere ved gjestebryggen.

Kranen sto ferdig i 2004, og er et symbol for den aktiviteten som tidligere fant sted i Solheimsviken. I dag har området fått et nytt uttrykk med moderne næringsbygg og beboelse.

Klassisk, men moderne lavterskel mat, sesongbasert med fokus på lokale råvarer. Våre gjester skal spise sammen og maten vil bli servert i gryter og skåler på bordet hvor gjestene forsyner seg selv – som man gjør rundt kjøkkenbordet hjemme.

Menyen endres hyppig og består av et variert utvalg retter hvor du selv kan komponere ditt eget måltid. For deg som synes det er vanskelig å velge så kan kjøkkenet sette sammen et utvalg av dagens anbefalte retter.

ÅPNINGSTIDER JULI
mandag — onsdag

12.00—21.00 (*20.00)

torsdag — fredag

12.00— (*21.00)

lørdag

13.00—  (*21.00)

søndag

13.00—21.00 (*20.00)

(* kjøkkenet stenger)

ÅPNINGSTIDER
mandag — tirsdag

08.00—19.00 (*18.00)

onsdag — fredag

08.00— (*22.00)

lørdag

13.00—  (*22.00)

søndag

13.00—19.00 (*18.00)

(* kjøkkenet stenger)

Adresse

Solheimsgaten 9B

Kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Mandag – Søndag
SNACK

ASK SPEKEPLANKE

105

CHICHARRON - sprøtt svor av gris

85

Grønn salsa

SMULT

55

Idsøe bacon, agurk, surdeigstoast

BRØD & SMØR

45

RETTER

LITEN VÅRSALAT

90

Nepe, Eldstøen salat, Bagna Cauda dressing, Gribiche

KLIPPFISK

140

Salat, rødløk, nyr, Romesco dressing

SOPP OG EMMER

145

Emmerrisotto, grønnkål, Fønix fra Stavanger Ysteri

TORSK I BLÅSKJELL-DASHI

165

Sukkertare, purreløk, ramsløk

KALVESCHNITZEL

180

Potetsalat, brent løk, reddik

SEI OG TOMAT

180

Tomater fra Hanasand, parmesan, røkt lam
MIDDAG FOR 2 (16.00 —)

ØKO KYLLING fra HOMLAGAREN

225 p.p.

Maiskrem, rabarbra Pico de Gallo (salsa), romano
KJØKKENET BESTEMMER LUNSJ

2 RETTER 11.00—15.00

195 p.p.

Kokken velger
KJØKKENET BESTEMMER MIDDAG

PASSE SULTEN

390 p.p.

6 deleretter for hele bordet

SULTEN

560 p.p.

Snacks, 6 deleretter og dessert for hele bordet
SØTT

RABARBRA OG MELKEPUDDING

70

Rugkake

BUTTERSCOTCH

95

Salt fudge
Mandag – Fredag

09.00 – 11.00

YOGURT & GRANOLA

49

FRUKT

49

TOAST

69

Rørt syltetøy, brunost og smør

CROISSANT

75

Ost, Pragerskinke

KANELSNURR

38

BROWNIE

40

HVETEBOLLE

26

ROSINBOLLE

28

CROISSANT

40

KAFFE & TE

35

ALDE EPLEJUICE

48

ALDE EPLEJUICE

135

Flaske
KJØKKENET BESTEMMER

PASSE SULTEN

390 p.p.

6 deilige deleretter
KJØKKENET BESTEMMER

SULTEN

560 p.p.

9 deilige deleretter inkl snack og søtt
HAVET BESTEMMER

For selskap på min 10 personer og må forhåndsbestilles senest to dager i forkant.

SKALLDYRBONANZA

850 p.p.

Etter havets sesong et rikt utvalg av skalldyr som krabbe, blåskjell, kamskjell, sjøkreps, reker med mer.
Servert med brød og majones
LUKKET SELSKAP

Mulighet for lukket selskap på grupper over 30 personer mot bevertning fra oss og en lokalleie på kr. 5 000,-

Serveringskapasitet i restauranten 50 gjester.

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

KJØKKENSJEF

PABLO ZOTELO

Opprinnelig fra Argentina og er halvt Italiensk. Pablo har jobbet som kokk og kjøkkensjef i Norge, Spania og Argentina. Han startet på Colonialen Restaurant i 2008 etter et opphold på topprestaurant i Spania. Deretter noen år i Oslo, men heldigvis fikk vi han tilbake til Bergen. De siste årene har Pablo sørget for topp mat og stødig kurs som kjøkkensjef på Litteraturhuset.

I dag er han medeier, leder og kjøkkensjef for vårt nye tilskudd i Solheimsviken; Colonialen Kranen.

DAGLIG LEDER

EIVIND ØYAN NORÅS

Eivind har jobbet 15 år i bransjen, er utdannet vinkelner og omtaler seg selv som vinfilosof. Eivind har jobbet og vært leder for restauranter i Kristiansand, Stavanger og Bergen. I Bergen har han vært hos Jacobs bar & kjøkken, Lysverket, Bare 13, Marg & Bein, Allmuen – har sannsynligvis servert alle i Bergen en eller annen gang!

Litt streng og seriøs og hevder at han tar jobben sin alt for seriøst. Mangler 10 studiepoeng på en bachelor i kommunikasjon, men har grunnfag i juss. Ellers et utallige påbegynte årstudier, men kom seg aldri ut av bransjen – heldig for oss! Nå hygger han på Kranen med lite svovlet vin og deilig mat.

MØTE

I tillegg til lokalet i første etage, har Kranen et flott møtelokale i kranhuset over. Dette vil bli leid ut for møter på dagtid og brukt til kursvirksomhet som f eks Colonialen Vinskole på kveldstid. Lokalet har kapasitet til 25 gjester rundt et større styrebord.

kapasitet

25 personer

utstyr

WI-FI, projektor, flipover

Leie

Hel dag kr. 1 500

Formiddag kr. 800,-
0900 – 1130 

Ettermiddag kr. 800,-
1230 – 1700 

Kveldsmøte kr. 2000,-
1700 – 2100 

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

DAGPAKKE I
495 per person

FROKOST

Frukt, yoghurt og hjemmelaget granola eller toast servert med rørt syltetøy, brunost og smør Vann og eplejuice fra Alde i Hardanger
Kaffe og te

LUNSJ

Kjøkkenet bestemmer to mindre lunsjretter og en dessert til avslutning.

Evt. drikke til lunsj kommer i tillegg til pristilbud.

KAFFE & SØTT

Søtt bakverk fra Colonialen Bakeri

DAGPAKKE II
345 per person

FROKOST

Frukt, yoghurt og hjemmelaget granola eller toast servert med rørt syltetøy, brunost og smør Vann og eplejuice fra Alde i Hardanger
Kaffe og te

LUNSJ

Enklere lunsj med et assortert utvalg av Colonialen Sandwicher som for eksempel; Ask Coppa og Jærenosten til Voll Ysteri Ask Digg pølse Tomat og mozzarella Fønix blåskimmel fra Stavanger Ysteri og solbærkompott.

Evt. drikke til lunsj kommer i tillegg til pristilbud.

KAFFE & SØTT

Søtt bakverk fra Colonialen Bakeri

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.