Kranen er Colonialens skjulte perle av en bydelskafe og restaurant.

Innerst i Solheimsviken, kun 15 min spasertur fra Bergen sentrum. En fantastisk utsikt mot fjorden – fint rammet inn av byfjellene. Med glassvegger på alle kanter er dette en magisk plass å sitte. Her får du været inn på rufsete dager, og når solen skinner har Colonialen Kranen en stor og hyggelig uteservering, rett i sjøkanten. Om du ønsker å komme sjøveien så er det fint mulig å parkere ved gjestebryggen.

Kranen sto ferdig i 2004, og er et symbol for den aktiviteten som tidligere fant sted i Solheimsviken. I dag har området fått et nytt uttrykk med moderne næringsbygg og beboelse.

Klassisk, men moderne lavterskel mat, sesongbasert med fokus på lokale råvarer. Våre gjester skal spise sammen og maten vil bli servert i gryter og skåler på bordet hvor gjestene forsyner seg selv – som man gjør rundt kjøkkenbordet hjemme.

Menyen endres hyppig og består av et variert utvalg retter hvor du selv kan komponere ditt eget måltid. For deg som synes det er vanskelig å velge så kan kjøkkenet sette sammen et utvalg av dagens anbefalte retter.

ÅPNINGSTIDER
mandag — onsdag

09.00—(*20.00)

torsdag — fredag

09.00— (*21.00)

lørdag

12.00—  (*21.00)

søndag

13.00—(*20.00)

(* kjøkkenet stenger)

Adresse

Solheimsgaten 9B

Kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Mandag – Søndag
SNACK

FENALÅR

100

Brød & sellerismør

SURRIBB

80

Syltet svineribbe, gule erter & syltegelé

BLOMKÅL

55

Katsuobushi majones, furikake & bottarga

KRABBETOSTADA

125

Savoy- & agurkslaw

BRØD & SMØR

45

RETTER

HOKKAIDO GRESSKAR

145

Krem av chevre, valnøtter, dukkah & løpstikke

BLÅSKJELL & SOPP

150

Soppkraft & persille

EMMER RISOTTO

155

Emmergryn, sopp, grønnkål, parmesan & Fønix

RØKT PINNEBOG FRA TVEITE GÅRD

160

Kålrotpasta, pesto & bokhvete

TORSK

180

Potet Aligot, erteskum, jordskokk & ribbesjy

AND

195

Persillerot, rødkål, rødbet, rosenkål & kryddersjy
MIDDAG FOR 2 (16.00 —)

KVEITE

235 p.p.

Gulrot, knutekål & vinterreddik
KJØKKENET BESTEMMER LUNSJ

2 RETTER 11.00—15.00

195 p.p.

Kokken velger
KJØKKENET BESTEMMER MIDDAG

PASSE JULESULTEN

445 p.p.

Delemeny bestående av 3 runder. Snack, fisk & kjøtt

JULESULTEN

625 p.p.

Delemeny på 3 runder. Snack, fisk, kjøtt & dessert

4 UTVALGTE VINER

425 p.p

Viner til passe julesulten

5 UTVALGTE VINER

525 p.p

Viner til julesulten
SØTT

TINDVED

90

Marengs & hvit sjokoladeganache

BUTTERSCOTCH & MULTER

100

Salt fudge
Mandag – Fredag

09.00 – 11.00

KANELSNURR

28

HVETEBOLLE

22

ROSINBOLLE

24

CROISSANT

40

SCONES

38

KAFFE & TE

35

ALDE EPLEJUICE

48

ALDE EPLEJUICE

135

Flaske
KJØKKENET BESTEMMER

PASSE JULESULTEN

445 p.p.

Delemeny på 7 små retter for hele bordet. 3 serveringer.

VINMENY til PASSE JULESULTEN

425 p.p.

Vinmeny av 4 viner på 3 runder.
KJØKKENET BESTEMMER

JULESULTEN

625 p.p.

Delemeny på 9 små retter for hele bordet. 4 serveringer.

VINMENY til JULESULTEN

525 p.p.

Vinmeny av 5 viner på 4 runder.
HAVET BESTEMMER

For selskap på min 10 personer og må forhåndsbestilles senest to dager i forkant.

SKALLDYRBONANZA

850 p.p.

Etter havets sesong et rikt utvalg av skalldyr som krabbe, blåskjell, kamskjell, sjøkreps, reker med mer.
Servert med brød og majones
LUKKET SELSKAP

Mulighet for lukket selskap på grupper over 30 personer mot bevertning fra oss og en lokalleie på kr. 5 000,-

Serveringskapasitet i restauranten 50 gjester.

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

KJØKKENSJEF

PABLO ZOTELO

Opprinnelig fra Argentina og er halvt Italiensk. Pablo har jobbet som kokk og kjøkkensjef i Norge, Spania og Argentina. Han startet på Colonialen Restaurant i 2008 etter et opphold på topprestaurant i Spania. Deretter noen år i Oslo, men heldigvis fikk vi han tilbake til Bergen. De siste årene har Pablo sørget for topp mat og stødig kurs som kjøkkensjef på Litteraturhuset.

I dag er han medeier, leder og kjøkkensjef for vårt nye tilskudd i Solheimsviken; Colonialen Kranen.

DAGLIG LEDER

EIVIND ØYAN NORÅS

Eivind har jobbet 15 år i bransjen og er utdannet vinkelner. På Kranen ønsker han at gjestene skal få en spennende opplevelse i uformelle omgivelser. Kvalitet og kunnskap er grunnleggende prinsipper, men hovedfokuset er på den sosiale rammen rundt det å gå ut og spise. Han oppfordrer alle til å prøve delemenyen med anbefalt drikke. Mat og vin er kultur, og på Kranen er ønsket hans å bygge en særegen mat- og vinopplevelse.

Han har tidligere jobbet og vært leder for restauranter i Kristiansand, Stavanger og Bergen. I Bergen har han jobbet på Jacobs bar & kjøkken, Lysverket, Bare 13, Marg & Bein, Allmuen – har sannsynligvis servert alle i Bergen en eller annen gang!

MØTE

I tillegg til lokalet i første etage, har Kranen et flott møtelokale i kranhuset over. Dette vil bli leid ut for møter på dagtid og brukt til kursvirksomhet som f eks Colonialen Vinskole på kveldstid. Lokalet har kapasitet til 25 gjester rundt et større styrebord.

kapasitet

25 personer

utstyr

WI-FI, projektor, flipover

Leie

Hel dag kr. 1 500

Formiddag kr. 800,-
0900 – 1130 

Ettermiddag kr. 800,-
1230 – 1700 

Kveldsmøte kr. 2000,-
1700 – 2100 

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

DAGPAKKE I
395 per person

FROKOST

Frukt & croissant

Vann og eplejuice
Kaffe og te

LUNSJ

Lunsj – servert i restaurant. 2 retters lunsj.

Evt. drikke til lunsj kommer i tillegg til pristilbud.

KAFFE & SØTT

Søtt bakverk fra Colonialen Bakeri

DAGPAKKE II
295 per person

FROKOST

Frukt & croissant

Vann og eplejuice
Kaffe og te

LUNSJ

Enklere lunsj med et assortert utvalg av Colonialen Sandwicher

Evt. drikke til lunsj kommer i tillegg til pristilbud.

KAFFE & SØTT

Søtt bakverk fra Colonialen Bakeri

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.