Kjære Colonialen-gjester!

Colonialen sine restauranter har og vil fortsette å åpne opp varsomt. Alle våre steder er åpne med faste åpningstider, dog med færre sitteplasser. Er dere flere personer enn hva som er mulig å booke  er det enklest å ring oss på 55 90 16 00. Vi har ofte mulighet til å finne plass, men i disse dager trenger man å skreddersy plassering litt mer enn til vanlig. Dette er også grunnen for at det kun er mulig å booke på nett til mindre grupper. For større grupper åpner vi også opp andre dager i uken enn hva som er satt til nå.

 

ÅPNINGSTIDER

for Colonialen sine restauranter

 

LITTERATURHUSET
Lunsj man – lør kl 1100 – 1500
Middag ons – lør fra kl 1800

44 & MATBAREN
Tors – lør fra kl 1700

KRANEN
Fre; lunsj kl 1100 – 1400 / middag fra kl 1800
Lørdag; lunsj kl 1300 – 1500 / middag lørdag fra kl 1800

  

Vennlig hilsen

Ken & Laila

Kranen er Colonialens skjulte perle av en bydelsrestaurant!

Innerst i Solheimsviken, kun 15 min spasertur fra Bergen sentrum. En fantastisk utsikt mot fjorden – fint rammet inn av byfjellene. Med glassvegger på alle kanter er dette en magisk plass å sitte. Her får du været inn på rufsete dager, og når solen skinner har Colonialen Kranen en stor og hyggelig uteservering, rett i sjøkanten. Om du ønsker å komme sjøveien så er det fint mulig å parkere ved gjestebryggen.

Kranen sto ferdig i 2004, og er et symbol for den aktiviteten som tidligere fant sted i Solheimsviken. I dag har området fått et nytt uttrykk med moderne næringsbygg og beboelse.

Klassisk, men moderne lavterskel mat, sesongbasert med fokus på lokale råvarer. Våre gjester skal spise sammen og maten vil bli servert i gryter og skåler på bordet hvor gjestene forsyner seg selv – som man gjør rundt kjøkkenbordet hjemme.

Menyen endres hyppig og består av et variert utvalg retter hvor du selv kan komponere ditt eget måltid. For deg som synes det er vanskelig å velge så kan kjøkkenet sette sammen et utvalg av dagens anbefalte retter.

FREDAG:

Lunsj 1100 – 1400
Middag fra 1800

LØRDAG:

Lunsj 1300 – 1500
Middag fra 1800

Adresse

Solheimsgaten 9B

Kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Fredag – Lørdag

SOPP OG EMMER

155

Grønnkål, tørket egg & fønix

SANDWICH OF THE DAY

165

SCHNITZEL

190

potet salat, løk & sennep dressing
KJØKKENET BESTEMMER LUNSJ

2 RETTER 11.00—15.00

225 p.p.

Kokken velger
SØTT

DAGENS SØTT

60

Spør oss!
MENY 24. OKTOBER

Hver lørdag holder vi åpent for lunsj og byr på en digg 2-retters meny til 225,- og digge naturvinsbobler til en hyggelig pris. UNN deg en DIGG start på lørdagen med LØRDAGSLUNSJ hos oss!

SNACK

DANSK RIBBESYLTE

89

Miso, rug, "ajo blanco" & sennep

VAFFEL & GUBBERØRE

95

Lakserogn & dill

RAKFISK TOSTADA

125

Syltet rødløk, pepperrot & rødbet
RETTER

SELLERIROT SCHNITZEL

155

Syltet kål & remulade

PINNEBOG & KÅLROT

180

Bokhvete pesto & karse

RØYKT FISK

190

Purreløk, bacon & sennep

CONFITERT ANDELÅR

245

rødkål, braisert sopp, potet, appelsin & mynte vinaigrette

KJØKKENET BESTEMMER MIDDAG

JULESULTEN

625 p.p.

Delemeny på 4 runder. Snack, fisk, kjøtt & dessert

5 UTVALGTE VINER

625 p.p

Viner til sulten
SØTT

SAFRAN FINANCIER & VALNØTT SABAYONNE

125

Rom & kirsebæris
Vinkveld på Kranen i november – natur versus konvensjonell vin!

VINKVELD 4. November - kjøp billett HER

Vinkvelder hører høsten til! Første kveld ut er temaet konvensjonell vin versus naturvin.

Vi holder en lett nedpå smaking av 10 viner. Smaker konvensjonell vin opp mot naturlige viner, diskuterer forskjeller, utveksler meninger og HYGGER oss som vi alltid gjør en fin fin vinkveld!

Ta med deg en nabo eller vinklubben og bli med oss på en nedpå vinkveld på Kranen.

Vi fortsetter å bringe spennende kulinariske opplevelser til bordet på Kranen!

KRANEN + NATUR 28. Oktober - kjøp billett HER

KRANEN + NATUR 25. November - kjøp billett HER

Vi setter fokus på mat og vin i kombinasjon. Altså; hvordan man setter vin til maten som kjøkkenet tryller frem. Vi vil smake, forklare og diskutere flere kombinasjoner og dele vår teori om hvorfor akkurat denne vinstilen egner seg spesielt godt til Kranen sitt kjøkken.

Mat og vin i kombinasjon er et fag vi har stor forkjærlighet for og det har vært med oss siden starten av Colonialen som vårt sterkeste varemerke. Eivind, Ken og Laila guider dere gjennom kvelden og deler opplevelser og kunnskap rundt temaet.

Vi vil denne kvelden også ta for oss et spørsmål mange sitter inne med: Hva er egentlig naturvin? Er det det samme som økologisk vin? Biodynamisk vin? Lukter naturvin alltid fjøs og er den alltid ufiltrert? Hvorfor er så mange blitt begeistret for denne vinstilen egentlig?

Pris 1300,-  helaften med aperitif, 6 retter og vinmeny

Kom og bli med – dette blir en helaften med mange og smaksrike retter, spennende viner og magiske kombinasjoner.

JULESULTEN

625,- p.p

VINMENY

625,- p.p

KJØKKENET BESTEMMER JULESULTEN

BRØD & SMØR

DANSK RIBBESYLTE

Miso dressing, rug, "ajo blanco" & sennep dressing

VAFFEL & GUBBERØRE

Lakserogn & dill

RAKFISK TOSTADA

Syltet rødløk, tepperot & rødbet

SELLERIROT SCHNITZEL

Syltet kål & remulade

PINNEBOG & KÅLROT

Bokhvete pesto & karse

RØYKT FISK

Purreløk, bacon & sennep

ANDELÅR & KIMCHI

Braisert sopp, potet anna, appelsin & mynte vinaigrette

SAFRAN FINANCIER & VALNØTT SABAYONNE

Rom- & kirsebæris
HAVET BESTEMMER

For selskap på min 10 personer og må forhåndsbestilles senest to dager i forkant.

SKALLDYRBONANZA

850 p.p.

Etter havets sesong et rikt utvalg av skalldyr som krabbe, blåskjell, kamskjell, sjøkreps, reker med mer.
Servert med brød og majones
LUKKET SELSKAP

Mulighet for lukket selskap på grupper over 30 personer mot bevertning fra oss. For grupper under 30 personer er det en lokalleie på kr. 5 000,-

Serveringskapasitet i restauranten 50 gjester.

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

KJØKKENSJEF

PABLO ZOTELO

Opprinnelig fra Argentina og er halvt Italiensk. Pablo har jobbet som kokk og kjøkkensjef i Norge, Spania og Argentina. Han startet på Colonialen Restaurant i 2008 etter et opphold på topprestaurant i Spania. Deretter noen år i Oslo, men heldigvis fikk vi han tilbake til Bergen. De siste årene har Pablo sørget for topp mat og stødig kurs som kjøkkensjef på Litteraturhuset.

I dag er han medeier, leder og kjøkkensjef for vårt nye tilskudd i Solheimsviken; Colonialen Kranen.

DAGLIG LEDER

EIVIND ØYAN NORÅS

Eivind har jobbet 15 år i bransjen og er utdannet vinkelner. På Kranen ønsker han at gjestene skal få en spennende opplevelse i uformelle omgivelser. Kvalitet og kunnskap er grunnleggende prinsipper, men hovedfokuset er på den sosiale rammen rundt det å gå ut og spise. Han oppfordrer alle til å prøve delemenyen med anbefalt drikke. Mat og vin er kultur, og på Kranen er ønsket hans å bygge en særegen mat- og vinopplevelse.

Han har tidligere jobbet og vært leder for restauranter i Kristiansand, Stavanger og Bergen. I Bergen har han jobbet på Jacobs bar & kjøkken, Lysverket, Bare 13, Marg & Bein, Allmuen – har sannsynligvis servert alle i Bergen en eller annen gang!

MØTE

I tillegg til lokalet i første etage, har Kranen et flott møtelokale i kranhuset over. Dette vil bli leid ut for møter på dagtid og brukt til kursvirksomhet som f eks Colonialen Vinskole på kveldstid. Lokalet har kapasitet til 25 gjester rundt et større styrebord.

kapasitet

25 personer

utstyr

WI-FI, projektor, flipover

Leie

Hel dag kr. 1 500

Formiddag kr. 800,-
0900 – 1130 

Ettermiddag kr. 800,-
1230 – 1700 

Kveldsmøte kr. 2000,-
1700 – 2100 

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

DAGPAKKE I
395 per person

FROKOST

Vann og eplejuice
Kaffe og te

LUNSJ

Lunsj – servert i restaurant. 2 retters lunsj.

Evt. drikke til lunsj kommer i tillegg til pristilbud.

KAFFE & SØTT

Søtt bakverk fra Colonialen Bakeri

DAGPAKKE II
295 per person

FROKOST

Vann og eplejuice
Kaffe og te

LUNSJ

Enklere lunsj med et assortert utvalg av Colonialen Sandwicher

Evt. drikke til lunsj kommer i tillegg til pristilbud.

KAFFE & SØTT

Søtt bakverk fra Colonialen Bakeri

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.