Kjære Colonialen-gjester!

Sommeren er over og høsten har begynt å vise seg fra sin beste side med nydelig sensommervær!
Colonialen sine restauranter har og vil fortsette å åpne opp varsomt. Nå er alle stedene åpne med faste åpningstider.
Vi er glade for å kunne åpne opp litt om litt og tilpasser oss tiden vi er i etter beste evne.

Åpningstider for Colonialen sine restauranter – september 2020:

LITTERATURHUSET
mandag – lørdag

lunsj 1100 – 1500

onsdag – lørdag

middag fra 1800

44 & MATBAREN
torsdag – lørdag

fra 1700

KRANEN
fredag

lunsj 1100 – 1400
middag fra 1800

lørdag

lunsj 1300 – 1500
middag fra 1800

Vi åpner dørene til våre restauranter igjen på en trygg og god måte.
Vennlig hilsen,
Ken og Laila

Kranen er Colonialens skjulte perle av en bydelsrestaurant!

Innerst i Solheimsviken, kun 15 min spasertur fra Bergen sentrum. En fantastisk utsikt mot fjorden – fint rammet inn av byfjellene. Med glassvegger på alle kanter er dette en magisk plass å sitte. Her får du været inn på rufsete dager, og når solen skinner har Colonialen Kranen en stor og hyggelig uteservering, rett i sjøkanten. Om du ønsker å komme sjøveien så er det fint mulig å parkere ved gjestebryggen.

Kranen sto ferdig i 2004, og er et symbol for den aktiviteten som tidligere fant sted i Solheimsviken. I dag har området fått et nytt uttrykk med moderne næringsbygg og beboelse.

Klassisk, men moderne lavterskel mat, sesongbasert med fokus på lokale råvarer. Våre gjester skal spise sammen og maten vil bli servert i gryter og skåler på bordet hvor gjestene forsyner seg selv – som man gjør rundt kjøkkenbordet hjemme.

Menyen endres hyppig og består av et variert utvalg retter hvor du selv kan komponere ditt eget måltid. For deg som synes det er vanskelig å velge så kan kjøkkenet sette sammen et utvalg av dagens anbefalte retter.

FREDAG:

Lunsj 1100 – 1400
Middag fra 1800

LØRDAG:

Lunsj 1300 – 1500
Middag fra 1800

Adresse

Solheimsgaten 9B

Kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

Fredag – Lørdag

SOPP OG EMMER

155

Grønnkål, tørket egg & fønix

SANDWICH OF THE DAY

165

SCHNITZEL

190

potet salat, løk & sennep dressing
KJØKKENET BESTEMMER LUNSJ

2 RETTER 11.00—15.00

225 p.p.

Kokken velger
SØTT

DAGENS SØTT

60

Spør oss!
MENY

PATTEGRIS

Chicharrón, syltet løk & grønn einer vinaigrette

FERSKOST NOQUI

Kantareller, løpstikke & parmesan
LØRDAGSLUNSJ 19. SEPTEMBER
Hver lørdag holder vi åpent for lunsj og byr på en digg 2-retters meny til 225,- og digge naturvinsbobler til en hyggelig pris. UNN deg en DIGG start på lørdagen med LØRDAGSLUNSJ hos oss!
SNACK

KYLLING CHICHARRON

75

Cashew- & limebladdipp

PANISSE

55

Røkt tomat & brisling

SVINEØRE OG REKE

55

Sprø reke, sesam & chilli
RETTER

TOMAT & KNUTEKÅL

145

Ertekarse, purre- & potet majo

BIFF TARTAR

165

Bagna Cauda, brønnkarse & surdeigstoast

LYSING

190

Frøhummus, kål, tare, gulrot & kefir

SCHNITZEL

225

Svinenakke, kantareller, gressløk, beurre blanc & lakserogn
MIDDAG FOR 2

LAM fra NYYYT

275 p.p.

Røkte neper, blomkål, brokkoli "caponata" & rødvinssjy
KJØKKENET BESTEMMER MIDDAG

SULTEN

625 p.p.

Delemeny på 4 runder. Snack, fisk, kjøtt & dessert

5 UTVALGTE VINER

625 p.p

Viner til sulten
SØTT

SOLBÆR & BLONDIES

85

30. September kl 1800

Vi fortsetter å bringe spennende kulinariske opplevelser til bordet på Kranen! 

Vi setter fokus på mat og vin i kombinasjon. Altså; hvordan man setter vin til maten som kjøkkenet tryller frem. Vi vil smake, forklare og diskutere flere kombinasjoner og dele vår teori om hvorfor akkurat denne vinstilen egner seg spesielt godt til Kranen sitt kjøkken.

Mat og vin i kombinasjon er et fag vi har stor forkjærlighet for og det har vært med oss siden starten av Colonialen som vårt sterkeste varemerke. Ken og Laila guider dere gjennom kvelden og deler opplevelser og kunnskap rundt temaet.

Vi vil denne kvelden også ta for oss et spørsmål mange sitter inne med: Hva er egentlig naturvin? Er det det samme som økologisk vin? Biodynamisk vin? Lukter naturvin alltid fjøs og er den alltid ufiltrert? Hvorfor er så mange blitt begeistret for denne vinstilen egentlig?

Pris 1300,-  helaften med aperitif, 6 retter og vinmeny

Kom og bli med – dette blir en helaften med mange og smaksrike retter, spennende viner og magiske kombinasjoner.

Kjøp billett HER

MENY KOMMER

KJØKKENET BESTEMMER

SULTEN

625 p.p.

Delemeny på 9 små retter for hele bordet. 4 serveringer.

VINMENY til SULTEN

625 p.p.

Vinmeny av 5 viner på 4 runder.
HAVET BESTEMMER

For selskap på min 10 personer og må forhåndsbestilles senest to dager i forkant.

SKALLDYRBONANZA

850 p.p.

Etter havets sesong et rikt utvalg av skalldyr som krabbe, blåskjell, kamskjell, sjøkreps, reker med mer.
Servert med brød og majones
LUKKET SELSKAP

Mulighet for lukket selskap på grupper over 30 personer mot bevertning fra oss. For grupper under 30 personer er det en lokalleie på kr. 5 000,-

Serveringskapasitet i restauranten 50 gjester.

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

KJØKKENSJEF

PABLO ZOTELO

Opprinnelig fra Argentina og er halvt Italiensk. Pablo har jobbet som kokk og kjøkkensjef i Norge, Spania og Argentina. Han startet på Colonialen Restaurant i 2008 etter et opphold på topprestaurant i Spania. Deretter noen år i Oslo, men heldigvis fikk vi han tilbake til Bergen. De siste årene har Pablo sørget for topp mat og stødig kurs som kjøkkensjef på Litteraturhuset.

I dag er han medeier, leder og kjøkkensjef for vårt nye tilskudd i Solheimsviken; Colonialen Kranen.

DAGLIG LEDER

EIVIND ØYAN NORÅS

Eivind har jobbet 15 år i bransjen og er utdannet vinkelner. På Kranen ønsker han at gjestene skal få en spennende opplevelse i uformelle omgivelser. Kvalitet og kunnskap er grunnleggende prinsipper, men hovedfokuset er på den sosiale rammen rundt det å gå ut og spise. Han oppfordrer alle til å prøve delemenyen med anbefalt drikke. Mat og vin er kultur, og på Kranen er ønsket hans å bygge en særegen mat- og vinopplevelse.

Han har tidligere jobbet og vært leder for restauranter i Kristiansand, Stavanger og Bergen. I Bergen har han jobbet på Jacobs bar & kjøkken, Lysverket, Bare 13, Marg & Bein, Allmuen – har sannsynligvis servert alle i Bergen en eller annen gang!

MØTE

I tillegg til lokalet i første etage, har Kranen et flott møtelokale i kranhuset over. Dette vil bli leid ut for møter på dagtid og brukt til kursvirksomhet som f eks Colonialen Vinskole på kveldstid. Lokalet har kapasitet til 25 gjester rundt et større styrebord.

kapasitet

25 personer

utstyr

WI-FI, projektor, flipover

Leie

Hel dag kr. 1 500

Formiddag kr. 800,-
0900 – 1130 

Ettermiddag kr. 800,-
1230 – 1700 

Kveldsmøte kr. 2000,-
1700 – 2100 

kontakt

55 90 16 00
booking@colonialen.no

DAGPAKKE I
395 per person

FROKOST

Frukt & croissant

Vann og eplejuice
Kaffe og te

LUNSJ

Lunsj – servert i restaurant. 2 retters lunsj.

Evt. drikke til lunsj kommer i tillegg til pristilbud.

KAFFE & SØTT

Søtt bakverk fra Colonialen Bakeri

DAGPAKKE II
295 per person

FROKOST

Frukt & croissant

Vann og eplejuice
Kaffe og te

LUNSJ

Enklere lunsj med et assortert utvalg av Colonialen Sandwicher

Evt. drikke til lunsj kommer i tillegg til pristilbud.

KAFFE & SØTT

Søtt bakverk fra Colonialen Bakeri

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.