was successfully added to your cart.

Kubbeost – ukens ost

20. mars 2018

Rueslåtten ysteri produserer blant annet Kubbeost. En eventyrlig god kremet og mild ku/geitost med hvitskimmel skorpe. Rueslåttens egen utgave av den berømte chevren! Jarle og konen Rakel dro til Eric Randus ysteri i de franske alpene. Der fikk de inspirasjonen og kunnskapen til å produsere denne fantastiske osten. Kubbeost ble for første gang lansert i 2013, den gang med kumelk. Senere ble det også tatt i bruk geitemelk, og resultatet ble enda bedre. Kubbeosten har derfor ulike sesonger: fra januar til oktober blir den ystet på geitemelk, og ku de resterende månedene. Kubbeosten blir ikke lagret i former, men rullet ut for hånd. Og for å produsere en kubbeost på 200g trenger man 1,2 liter med førsteklasses stølsmelk.

Om Rueslåtten

Jarle Rueslåtten og familien hans lager ost hjemme på gården. Rueslåtten ysteri ligger i naturskjønne omgivelser i Hol kommune. Ysteriet er nytt og moderne. Med noen hjelpemidler til tross, så er det godt håndverk og lidenskap som må til for at det skal bli god ost.