Tom Lubbe kommer til Matbaren og Bergen Vinfest!

22. mars 2018

I høst var vi en liten gjeng fra Colonialen som besøkte Tom Lubbe. Vi hadde det helt nydelig i hans vertskap og lærte utrolig mye om vin, jordsmonn, gjær, kultur, mat og musikk. Vi gleder oss storveis til at han kommer til oss denne gangen. Vi skal gjøre vårt ytterste for at han får en kjekk opplevelse med våre gjester, vin, mat og Bergen!

 

Til bords med Tom Lubbe

Fredag kl 1800 – 2000

Kjøkkenet på Colonialen legger opp til en strålende Smaksmeny på 5 retter. Dette kombinert med vinlegenden Tom Lubbe sine viner under navnet Matassa. Han guider oss gjennom kvelden med viner fra området Roussillon. En unik mulighet til å bli bedre kjent med Tom og hans viner. Styrerommet har kun plass til 12 gjester så her gjelder det å være om seg og sikre seg plass tidlig.

5-retters meny med tilhørende vinmeny

Pris kr. 1295,-

Kjøp billett HER

 

Grillparty i bakgården

Fredag og lørdag

Fra kl 1700

Vi fyrer opp grillen og stemningen i bakgården. Det blir deilige lår av kje, god musikk, og digge viner fra sherryprodusenten Bodegas Tradición og vinlegenden Tom Lubbe. En riktig bakgårdsfest man vil ha med seg!

Vinene får du i store og små glass – så mye eller lite du vil ha – nesten.

Reserver plass og få tilgang til alt som serveres fra grillen! – 350,- pr.pers

Fredag – HER

Lørdag – HER

Maks 50 forhåndsbestilte billetter til mat fra grillen i bakgården.

 

 

Dom. Matassa

Tom Lubbe er født på New Zealand, oppvokst i Sør-Afrika og etablert i Roussillon sør i Frankrike. Sent på 1990-tallet dro Tom til Domaine Gauby i Roussillon for å lære mer om å produsere naturlige viner i ett varmt klima. Han ble raskt tatt inn i varmen av Gérard Gauby og jobbet 4 år som assisterende vinmaker for ham. Ikke bare ble han forelsket i området men også i Gérard’s søster Natalie, som han i dag er lykkelig gift med.

Etter å ha sjokkert den etablerte, sørafrikansk vinindustrien ved å produsere naturlige viner midt på 90-tallet, grunnla Tom Domaine Matassa i 2002 sammen med sin kone. De valgte seg det varme, sørfranske innlandsklimaet.

I dag har Domaine Matassa i underkant av 20 hektar med vinmark. Både vineriet  og mesteparten av vinmarkene ligger i og rundt den lille byen Calce, lengst sørøst i Frankrike i området som heter Côte Catalan. Vinstokkene er plantet på 150 til 300 meters høyde over havet i et jordsmonn rikt på skifer og mergel. De fleste vinstokkene er svært gamle, mellom 60 og 120 år. Den høye alderen gjør at de har naturlig lav avkasting, helt ned mot 10-15 hektoliter per hektar. Vinen Matassa Rouge kommer fra en 1,2 hektar stor vinmark plantet i 1900.

Siden Domaine Matassa holder til på Fransk-Catalansk jord er det de katalanske druene som dominerer. Her er carignan og grenache av mørke druer og macabeu, grenache gris, muscat d’alexandria og muscat a petit-grains av de grønne. Tom har også plantet litt mourvèdre, cabernet sauvignon og viognier.

Vinmarkene drives naturlig uten kjemiske hjelpemidler. Matassa er sertifisert økologisk av Ecocert og bruker i tillegg flere av de biodynamiske prinsippene. Både de hvite og de røde vinene lages helt eller delvis med bruk av hele klaser og fottråkking. Vinene lagres og modnes på brukte fat av ulik størrelse i 12 – 18 mnd. Vinene tapes uten filtrering og uten tilsatt svovel.