Fetevaren i Kroepelien-gården har lett servering fra frokost. Her får du blingser og planker med deilige oster og spekemat. Fetevarebutikken selger oster, spekemat, olivenolje, balsamico, pasta, konserver og ferskvarer fra Norden og kontinentet. Hver dag har vi ferske bakervarer fra 
vårt eget håndverksbakeri.

Åpningstider juli
mandag – onsdag

08.00—17.00

torsdag – fredag

08.00—18.00

lørdag
10.00—18.00

SANDWICH

PRAGER & MANCHEGO

105 kr Kjøp

Prager er en lettrøkt og kokt skinke fra Idsøe og Manchego er en Spansk mild sauemelksost. Dette kommer i følge med semitomat, artiskokk, salat, urtemajo og crema di balsamico – byens beste Sandwich!

VENTRICINA & TALLEGIO

105 kr Kjøp

Ventricina er en litt sterkere chilli- og paprikasalami fra Riccardo Franchi i Italia og Taleggio er en Italiensk mild myk kumelksost. Dette kommer i følge med semitomat, artiskokk, salat, urtemajo og crema di balsamico.

FINOCCHIONA SALAME & CHEDDAR

105 kr Kjøp

Finocchiona Salame er en lett krydret fennikelsalami fra Riccardo Franchi i Italia og Cheddar er en Engelsk mild hard kumelksost. Dette kommer i følge med semitomat, artiskokk, salat, urtemajo og crema di balsamico.

TOMAT & MOZZARELLA

105 kr Kjøp

Mozzarella er en mild fersk ku eller bøffelmelksost som kommer til sin perfekte rett med ferske tomater. Dette kommer i følge med artiskokk, salat, urtemajo og crema di balsamico

PARMA & PARMESAN

105 kr Kjøp

Italias klassiker! Proscutto di Parma er en verdenskjent spekeskinke fra Italia og parmesan er en fast sauemelksost fra Italia. Dette kommer i følge med semitørket tomater, artiskokk, salat, urtemajo og crema di balsamico.

ASSORTERT UTVALG

995 kr Kjøp

10 stk Colonialen Sandwich

Assortert pålegg  – passer perfekt til møtemat, matpakke i sekken til tur på fjellet, blåtur og andre anledninger.

PLANKER

FREDAGSPLANKEN

195 kr Kjøp

3 oster, 3 typer spekemat, oliven og brød.

Den perfekte fredagshygge!

LITEN

225 kr Kjøp

Perfekt lunsj for en person eller snacks til flere.

STOR

335 kr Kjøp

Passer perfekt til en god lunsj og overtidsmat for en person, evt litt mindre for to på deling.

PLANKE FOR FLERE

999 kr Kjøp

Et godt utvalg av oster fra Colonialens ostedisk med søtt, spekemat med oliven, semitomater, artiskokk og brød. Passer perfekt for en stor lunsj eller overtidsmat for 4 personer. Eventuelt en lett lunsj eller kvelds for 6 personer.

SMØRREBRØD / SNITTER

PARMA & HØVLET PARMESAN

59 kr Kjøp

Åpent smørrebrød med Prosciutto di Parma, høvlet parmesan, semitomater, artiskokk, salat og urtemajones servert på byggbrødskive.

LAKS & SENNEP

59 kr Kjøp

Åpent smørrebrød med røkelaks fra Svanøy, semitomater, sennep fra Liss Ellas, salat og urtemajones servert på byggbrødskive.

ROASTBEEF, SYLTEAGURK, RØDLØK

59 kr Kjøp

Åpent smørrebrød med roastbeef, rødløk, sylteagurk, salat og urtemajones servert på byggbrødskive.

PATÉ & RØDBET

59 kr Kjøp

Åpent smørrebrød med paté fra Idsøe, rødbeter, salat og urtemajonais servert på byggbrødskive.

CHÈVRE, HONNING & NØTTER

59 kr Kjøp

Åpent smørrebrød med chevre, hasselnøtter, honning, salat og urtemajones servert på byggbrødskive.

ASSORTERT UTVALG

599 kr Kjøp

Passer utmerket til møtemat for 4 eller 5 personer. Supert alternativ til den tradisjonelle “snitten”.

GROVT SURDEIGSBRØD

Grovt surdeigsbrød fra Colonialen Bakeri er blitt den nye klassikeren. Med riktig håndverk, lang hevetid, god surdeig og ristet kjerner og frø blir resultatet god sprø skorpe, passe seig kjerne, fine luftbobler og masse smak – akkurat slik et grovt surdeigsbrød skal være!

Siktet hvetemel, vann, sammalt hvete, solsikkekjerner, sesamfrø, gresskarkjerner, salt, gjær

62 kr Kjøp

SURDEIGSBRØD

Surdeigsbrødet fra Colonialen Bakeri er et riktig håndverk og med smak av et riktig surdeigsbrød. Surdeigsbrødet har god sprø skorpe, passe seig kjerne og fine luftbobler – akkurat slik et riktig surdeigsbrød skal være! Etter 10 år i produksjon med stadig den samme surdeigsbasen, håndverk og lang hevetid er surdeigsbrødet fra Colonialen Bakeri blitt en klassiker i Bergen. Helt nydelig!

Siktet hvetemel, vann, salt, gjær

62 kr Kjøp

SOLSIKKEBRØD

Solsikkebrødet fra Colonialen Bakeri er det perfekte frokostbrødet. Med godt håndverk og litt surdeig blir solsikkebrødet saftig og næringsrikt. Bakt over lang tid for å sikre god smak og rett konsistens.

Siktet hvetemel, vann, sammalt rug, sammalt hvete, sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, salt, gjær

55 kr Kjøp

TOMATBRØD

Tomatbrødet til Colonialen Bakeri er et lyst, luftig og svært saftig håndverksbrød med crunchy skorpe. Vi bruker semitørkede tomater i brødet, dette for å skape en balansert og god tomatsmak. Brødet bakes med litt surdeig for å sikre smak og holdbarhet, og passer perfekt til reker, blåskjell eller spekemat.

Siktet hvetemel, vann, durum, olivenolje, tomat, salt, gjær

55 kr Kjøp

OLIVENBRØD

Olivenbrødet til Colonialen Bakeri er et lyst og luftig brød som gir en umiddelbar middelhavsfølelse. Det saftige brødet er bakt med både oliven og olivenolje, noe som også gir brødet en deilig crunchy skorpe. Brødet bakes med litt surdeig for å sikre smak og holdbarhet, og passer utmerket til pastaretter eller på tapasbordet.

Siktet hvetemel, vann, durum, olivenolje, oliven, salt, gjær

55 kr Kjøp

BYGGBRØD

Byggbrødet til Colonialen Bakeri er bakt på gamle norske tradisjoner. Oppskriften er fra vår bakermester Frode Kleiv sin mor og bakt på byggmel som hører til den norske tradisjon og historie. Bygg har god næring og smak. Colonialen Bakeri sitt byggbrød passer perfekt til matpakken og gjerne med pålegg som godt smør og ekte brun geitost. 

Siktet hvetemel, vann, byggmel, sammalt rug, sammalt hvete, havregryn, sirup, salt, gjær

55 kr Kjøp

RUGBRØD

Rugbrødet til Colonialen Bakeri er bakt med godt håndverk og surdeig . Etter dansk tradisjon, men med norsk særpreg. Dette rugbrødet er saftig, har syrlig smak og holder deg mett lenge. I tillegg holder det seg ferskt i mange dager. Passer perfekt til leverpostei og rødbeter eller røkelaks og eggerøre.   

Sammalt rug, rugkjerner, solsikkekjerner, hirse, sirup, salt, gjær

65 kr Kjøp

LOFF

Siktet hvetemel, durum, vann, salt, gjær

55 kr Kjøp

FIKENBRØD

Kulturmelk, sammalt rug, sammalt hvete, mørk sirup, fiken, sennep, solsikkefrø, havregryn, salt, natron, balsamico

70 kr Kjøp

NORSKE GODSAKER

995 kr Kjøp

  1. Ask DIGG – Colonialens egen spekepølse på økologisk svin smaksatt med hvitløk, brent pepper og appelsin
  2. 3 stk norske oster; 
    Åskeladden fra Grindal Ysteri
    St. Pål fra Rueslåtten Ysteri
    Fønix fra Stavanger Ysteri 
  3. Colonialens utvalgte stikkelsbærsyltetøy
  4. Miniknäcke på rug fra Olof Viktors
  5. Eplejuice fra Hardanger
  6. Colonialens utvalgte julekaffe 
  7. FJÅK sjokolade 

DIGG

645 kr Kjøp

  1. Ask DIGG (Colonialens egne spekepølse på økologisk svin smaksatt med hvitløk, brent pepper og appelsin)
  2. Leverpostei med rosmarin og grønn pepper fra Metervare
  3. St. Pål fra Rueslåtten ysteri
  4. Colonialens utvalgte stikkelsbærsyltetøy 
  5. Miniknäcke på rug fra Olof Viktors
  6. Eplejuice fra Hardanger

KAFFE & SNOP

395 kr Kjøp

  1. Colonialens utvalgte julekaffe 
  2. FJÅK sjokolade
  3. Snowball (deilige marsipankuler fylt med nougat) fra Summerbird
  4. Mandler fra Summerbird

COLONIALENS RAUSE

1.445 kr Kjøp

  1. Colonialens utvalgte olivenolje
  2. Ask DIGG (Colonialens egen spekepølse på økologisk svin smaksatt med hvitløk,
  3. brent pepper og appelsin)
  4. Prosciutto di San Danielle fra Riccardo Franchi
  5. Tradisjonell røkelaks fra Svanøy
  6. Julesennep fra Lissellas
  7. Leverpostei med rosmarin og grønn pepper fra Metervare
  8. 2 stk norske oster; Åskeladden fra Grindal Ysteri St. Pål fra Rueslåtten Ysteri
  9. Colonialens utvalgte stikkelsbærsyltetøy
  10. Miniknäcke på rug fra Olof Viktors
  11. Eplejuice fra Hardanger
  12. Colonialens utvalgte julekaffe
  13. FJÅK sjokolade
Planker

OST

225 / 335

Rett fra ostedisken med søtt

KJØTT

225 / 335

Kontinental spekemat med oliven

OST & KJØTT

225 / 335

Kombinasjon av dagens oster og spekemat
Sandwich

SANDWICH

115

FROKOSTBLINGS

49

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.