was successfully added to your cart.

St Pål UKENS OST

22. juni 2018

NYHET!!! NYHET!!
ST. PÅL fra Rueslåtten ysteri!

Rueslåtten ysteri er et lite familiedrevet ysteri i Hol kommune.
De er blant annet kjent for ysting av den smakfulle Lord Garvaghs.
Osten fikk navnet etter en Lord fra England som bygget hytter i Rondane (ca 1860)…

…Den samme Lorden gav også navnet St. Pål til en 1695 meter fjelltopp, som ligger i Ulvik kommune. St. Pål – fordi fjelltoppen lignet på kuppelen til St. paul’s cathedral i London.

St. Pål er en rødkittost ystet på rå/ upasteurisert ku-og geitemelk.
Det er 25% geitemelk og resten kumelk.
Fordi dyrene beiter ute på stølen hele sommeren er melken smakfull og fyldig.

St. Pål er en fast ost, med en vasket skorpe i en blek oransje/ gul farge. Inni er osten gul/hvit med mange små hull.

Osten er fyldig, salt, krydret og litt pikant. Smaken er himmelsk! Ost laget med ku- og geitemelk har noe helt spesielt ved seg og det har også St. Pål.
Osten er perfekt til blant annet sandwich, salater og ostefatet.

PS!
Spis skorpen, det ligger mye smak der.

 

BEGRENSET MENGDE TILGJENGELIG

Det er kun ankommet 3 ostehjul til Bergen – et i Fetevaren på Paradis, et i Strandgaten og et fordelt på restaurantene Kranen og Kong Oscarsgate 44. Så om du ønsker å få med deg denne NYHETEN så gjelder det å være om seg!