Behandling av personopplysninger
Nyhetsbrev
Nettstatistikk
Informasjonskapsler (cookies)
Spørreundersøkelser
E-post og telefon
Kortbetaling
Vårt ansvar
Endring i vår personvernerklæringen

 

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER

Denne personvernerklæringen inkluderer informasjon om hvordan Colonialen (Colonialen AS, Colonialen Fetevare, Colonialen Paradis, Colonialen Litteraturhuset, Colonialen Kranen & Colonialen Engen) samler inn og bruker dine personopplysninger på våre nettsider (Colonialen.no) og i våre systemer. Erklæringen inneholder opplysninger som du har krav på å informeres om i henhold til personvernforordningen (GDPR). Dette inkluderer hvordan vi samler inn dine opplysninger fra vårt nettsted, våre nyhetsbrev og via våre databehandlingsleverandører.

Det er frivillig for besøkende på vår nettside å oppgi sine personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel ved bestilling av varer via WooCommerce, bestilling av bord, mottagelse av nyhetsbrev med mer. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte.

De eneste dataene Colonialen lagrer via nettsiden som er driftet via wordpress.com, er bruksmønster fra IP som innhentes via Google Analytics, samt e-poster som folk legger igjen via vår nyhetsbrevleverandør Mailchimp. Hvis du bestiller varer via vår nettside, er det ingen kortinfo som blir lagret hos bestillingsleverandøren vår WooCommerce, men fullt navn, adresse, e-post og telefon blir lagret med ordren, samt hentested og hentedato. Dette ligger i Colonialens database som ligger på WPengine sine servere.

XXLbooking AS er vår databehandler når det gjelder booking av bord, med tjenesten XXLtable som samler inn opplysninger fra de bestillinger som gjøres direkte på disse sidene, samt på de bestillinger som vi legger inn manuelt. XXLtable håndterer også alle registrerte tilleggsdata som vi legger inn på den enkelte bestilling.

Det er kun Colonialen og XXLtable som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom Colonialen og XXLbooking AS regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles. Data som vi registrerer ligger på servere innenfor EU sine landområder.

Hvis du bestiller en billett til et av våre arrangementer via TicketCo,samler TicketCo inn personopplysninger gjennom cookies, samt fra hver enkelt bruker som registrerer data i forbindelse med kjøp gjennom TicketCo. Det er Colonialen som eier data registrert i forbindelse med kjøp i TicketCo, og er slik behandlingsansvarlig for dataen. Ønsker du å slette personopplysninger som er hentet inn i forbindelse med kjøp, er det altså Colonialen du kontakter.

NYHETSBREV

Våre nyhetsbrev baserer seg på avtale og tilbyr nyheter fra alle våre avdelinger, informasjon om arrangementer og generell drift i Colonialen. Nyhetsbrevet sendes ut 0-5 ganger i måneden. I forbindelse med påmelding av nyhetsbrev innhenter vi din e-mail-adresse. Dette er også den eneste informasjonen vi henter inn når du melder deg på nyhetsbrevet vårt. Du kan når som helst avmelde deg nyhetsbrevet, du finner en egen knapp for dette i bunnen av hvert nyhetsbrev. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Opplysningene slettes også om vi får tilbakemelding om at e-postadressen ikke lenger er aktiv. MailChimp er databehandler for nyhetsbrevet. I forbindelse med utsending av nyhetsbrev fører vi statistikk over bruken, hvor mange som leser og hva som leses.

INFORMASJONSKAPSLER (cookies)

Vi bruker også informasjonskapsler (cookies) som er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du leser en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse når du er på Colonialen.no. Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at dersom du velger å utelukke informasjonskapsler, kan noen av funksjonene på colonialen.no slutte å fungere.

SPØRREUNDERSØKELSER

Colonialen bruker XXLtable til å gjennomføre en spørreundersøkelse etter restaurantbesøk. Dette er for å få en tilbakemelding på dine opplevelser som gjest hos på Colonialen. Dette gjør vi for å kvalitetssikre at du har fått den forventede opplevelsen og kvalitet som gjest hos oss. Colonialen vil ikke dele disse opplysningene med andre eller bruke opplysningene til andre formål enn det som er angitt.

E-POST OG TELEFON

Colonialen benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet. Avdelingsleder i avdelingen der e-posten eller telefonsamtalen mottas har det daglige ansvaret for behandlingen av personopplysninger.

Via XXLtable sendes det i forkant av et forhåndsbestilt restaurantbesøk ut en påminnelsesmail. I forkant av et besøk hos Colonialen Restaurant vil en av Colonialens medarbeidere også ringe for å minne om bestilling.

Telefonsamtaler (telefonnummer fra og til, samt tidspunkt for samtalen) logges i vår telefonsystem. Denne loggen er nødvendig for administrasjon og drift, samt at den benyttes som grunnlag for statistikk på aggregert nivå. Det gjøres ingen øvrig systematisk registrering av telefonsamtaler hvor innringer kan identifiseres.

På Colonialens kontor anvender vi Phonero Bedriftsnett som databehandler, som gir oss grunnleggende informasjon om kunden som ringer via informasjon fra nummeropplysningen.

KORTBETALING

Når du betaler med kort i våre lokaler er det ikke mulig for Colonialen å se hele kortnummer i våre systemer. Til kortselskapet sender vi kun totalsum og ikke hva du har kjøpt. For å utføre en betaling håndterer kortselskapet all kortinformasjon. De oppbevarer informasjonen på en sikker og forsvarlig måte.

VÅRT ANSVAR

Colonialen er behandlingsansvarlig for behandling av alle personopplysninger du gir oss for å gjennomføre bestilling av bord, leie av møtelokaler og andre kurs og arrangementer i vår regi. De som er registrert i våre systemer har rett på innsyn i egne personopplysninger. De har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger blir rettet, slettet eller supplert.

ENDRING I VÅR PERSONVERNERLÆRING

Colonialen forbeholder seg retten til å endre denne personvernerklæringen. Hvis endringene vi gjør er betydelige, vil vi sende deg et varsel på epost såfremt du har gitt oss ditt samtykke til å gjøre dette.

Dersom du har noen kommentarer eller spørsmål til hvordan dine personopplysninger blir behandlet på, eller har noen generelle spørsmål til Colonialen vedrørende personopplysninger, kan du ta kontakt med oss på booking@colonialen.no

Ønsker du mer informasjon om personvernsforordningen, er det mer informasjon hos Datatilsynet www.datatilsynet.no