was successfully added to your cart.

Ostens dag

24. oktober 2017

Fetevarene på Paradis og i Strandgaten feirer ostens dag på fredag med ostedisker som bugner.

 I tillegg vil vi gi dere et godt tilbud på sesongens fantastiske Mont d’Or!

 

Mont d´Or

Mont d´Or lages hos små lokale meierier i Jura fjellene i Sveits og France Comté i Frankrike.

 Opprinnelig ble osten laget i Sveits men senere kopiert av franskmennene. Den franske varianten kan kun klassifiseres som AOC dersom den er produsert i landskap over 700 m o h.


Osten er kjent for sin karakteristiske emballasje i form av tre bokser av furu. I forbindelse med modningen ”bindes” ostemassen opp med høvelspon av furu. Etter 3 uker får den lokk og bunn av samme materiale. Dette forhindrer både at den renner ut og bidrar til utviklingen av den unike aromaen.

Mons håndplukker de beste ostene på markedet slik at osten er perfekt når den kommer til oss.

Serveres som den er fra boksen, enten etter mange timer i romtemperatur eller etter å ha fått litt ekstra varme – ca. 40 grader i 20 minutter, i ovnen.
 Nytes med surdeigsbrød og gjerne fikenmarmelade.

 

Jura i Frankrike er et bra sted å lete etter vin til disse ostene. Her finner man et godt utvalg av kvalitetsvin med høy syre, gjerne noe oksiderte aromaer og mye mineralitet noe som passer perfekt til saltpreget i ostene.

 

Teknisk info: Upasteurisert kumelk. Animalsk løype. Vasket med salt.
 Modnes ved 15 grader i 3 uker før den legges i bokser og modnes videre i minimum 4 uker.

 

Tilbud – i anledning ostens dag – KUN kr 198,- pr stk.