Nysgjerrig på Sherry eller bare sinnssykt fan?

15. april 2018

Er Sherry kun en gammel dames vin å nippe til eller er den i ferd med å vinne noe av sin tidligere popularitet tilbake?

Ken og jeg var på besøk i området i fjor sommer for å bli bedre kjent med hetvin, kulturen og historien. På vår reise ble vi anbefalt en vinprodusent som vi ikke hadde hørt om tidligere, nemlig Bodegas Tradición. Vi fikk aldri en avtale pr telefon, så vi banket på døren rett før stengetid en fredag, for sikkerhetsskyld. Vi står utenfor en massiv tre port og unnskylder og smisker “unnskyld, vi er to vininteresserte fra Norge som veldig gjerne …..” “vi har hørt så utrolig mye …. “ osv. Etter litt overbevisning har vi en fot i døråpningen og kvinnen åpner døren nølende “vent litt jeg skal se om ….” Vi var innenfor porten! Hun kommer tilbake og prøver å beklage at det er ingen som kan vise oss rundt., men for oss var ikke det et problem, vi kunne se oss rundt selv sier vi, “ikke stress med oss”. Noen spørsmål om vin og kvinnen forstår at vi er oppriktig interessert. Tiden stopper brått, ingen har det travelt med å komme seg hjem lenger, vi smaker den ene vinen etter den andre og wow for noen viner. Historiene om området og Bodegas Tradición kommer løpende. Vi har det ikke travelt, vi er fortapt og tilbake i historien. Stemning og smaker hvor alt dreier seg om en historisk, rik arv av deilige viner. Med en kasse utrolig dyr hetvin i armene takker vi for oss.

Vi drar derfra oppglødet og fast bestemt på at vi må drikke mer Sherry i fremtiden og det skal vi nå under årets Vinfest. Bodegas Tradición kommer til Bergen og skal være i Kong Oscarsgate 44, både i restauranten torsdag og i Matbaren de andre dagene.

 

Bodegas Tradición

Bodegas Tradición er en ny vinprodusent i Jerez, men er kjent for å ivareta æren som etterfølgeren til den eldste vinprodusenten i Jerez-produksjonsområdet. Bodegas Tradición ble grunnlagt i 1998 av Joaquín Rivero, som bestemte seg for å gi kontinuitet til familietradisjonen i sherryindustrien. Opprinnelsen til Bodegas Tradicion er basert på «Bodega CZ, JM Rivero», den eldste av de berømte sherryhusene, med virksomhet datert tilbake i 1650. Les mer HER 

 

Til bords med Bodegas Tradición

Torsdag 3. mai kl 1900 – 2100

Kjøkkenet på Colonialen legger opp til en strålende Smaksmeny på 5 retter. Dette kombinert med viner fra den beste produsenten i Jerez della Frontera; Bodegas Tradición. Eduardo Davies guider oss gjennom Sherryproduksjon og de forskjellige stilene området er kjent for. En unik mulighet til å bli bedre kjent med hetvinene fra området og oppleve vinene i kombinasjon med mat – noe som kan være helt magisk! Styrerommet har kun plass til 12 gjester så her gjelder det å være om seg og sikre seg plass tidlig.

5-retters meny med tilhørende vinmeny

Pris kr. 1295,-

Kjøp billett HER

 

 

Grillparty i bakgården

Fredag og lørdag

Fra kl 1700

Vi fyrer opp grillen og stemningen i bakgården. Det blir deilige lår av kje, god musikk, og digge viner fra sherryprodusenten Bodegas Tradición og vinlegenden Tom Lubbe. En riktig bakgårdsfest man vil ha med seg!

Vinene får du i store og små glass – så mye eller lite du vil ha – nesten.

Reserver plass og få tilgang til alt som serveres fra grillen! – 350,- pr.pers

Fredag – HER

Lørdag – HER

Maks 50 forhåndsbestilte billetter til mat fra grillen i bakgården.