was successfully added to your cart.

Mont d´Or ukens ost

27. september 2018

Nå er den endelig her!

MONT D’OR, den rødkitt sesongosten fra den høyeste delen av Jura- området i de franske/sveitsiske fjellene.

Kyrene som beiter i dette området gir råvarer til osten Comté, men mot slutten av sommeren er det for lite melk til å produsere de store ostehjulene. Melken (vintermelken) blir i stedet brukt til produksjon av Mont d’Or.

For å produsere et kilo ost trengs det 7 liter upasteurisert kumelk.

Mont d’Or modnes (ca. 3uker) i grotter på planker av lokal edelgran. For å bevare den jordaktige, tre aromaen og den rike nøttaktige smaken flyttes den over i trebokser (laget av edelgran) på slutten av modningsperiode. Osten produseres i perioden august til mars og er å finne i ostedisker fra september til mars.

Mont d’Or kan varmes på 120 grader i 20 minutter, slik at den gyldne osten får et flytende indre eller spise den som den er; rett fra boksen romtemperert.

Mont d’Or passer perfekt sammen med Colonialen’s surdeigsbrød, syltetøy med eple og granskudd fra Røyland Gård og gjerne et glass hvitvin fra Jura.
= digg kveldshygge!!

Velkommen til hyggelig ostehandel og en riktig god fredag!