Masterclass med Nicolas Potel

25. juli 2017

Storslått masterclass om Burgund for vininteresserte med Nicolas Potel. Etterfulgt av middag hvor det blir servert nydelig grillet kjøtt med bearnaise fra Colonialens rustikke kjøkken på Litteraturhuset. Det blir også ost fra Burgund og omegn til viner fra Domaine de Bellene fra Burgund.

Man velger selv om man ønsker full pakke – altså; en helaften med middager servert i restauranten i etterkant av foredrag og smaking, eller om man ønsker å nøye seg med masterclass med foredrag og smaking som varer i ca 1,5 time – uansett hva man velger vil dette bli en vinkveld av de sjeldne!

Et møte med Nicolas Potel avslører en energisk, dynamisk, kompromissløs, ekstremt kunnskapsrik og entusiastisk vinskaper.

Nicolas Potel lager nydelige viner på både egne og andres druer.

Etter å ha vært sjef, vinmaker og frontfigur ved negocianten som bærer hans navn i Nuits-Saint-Georges, var den epoken brått over våren 2009.  Nicolas Potel kan ikke lage vin under eget navn da noen andre har kjøpt rettighetene. Skal du finne vinene hans må du derfor se etter Domaine de Bellene eller Maison Roche de Bellene. Førstnevnte er firmaet han har etablert i byen Beaune, for å lage viner han mener kan løfte området opp til en status det fortjener. Med Maison Roche de Bellene opptrer han mer som en oppkjøper (negociant). Det betyr viner fra hele Burgund.

Sin helt egen stil

Et møte med Nicolas Potel avslører en energisk, dynamisk, kompromissløs, selvstendig og entusiastisk vinskaper. Han er opptatt av å sette sitt eget avtrykk på vinene han lager.

Han sorterer strengt og fjerner alle stilker. Hans Beaune-viner skal være elegante og delikate, gjerne feminine.

Familietradisjoner
Nicolas Potel er sønn av respekterte Gérard Potel, som døde i 1997, samme år som Nicolas produserte sin første årgang i Nuits-Saint-Georges. Gérard Potel var gründer og overhode ved Domaine de la Pousse d’Or i Volnay, som ble solgt videre etter hans død. I årene mellom 1992 og -97 fungerte Nicolas som bestyrer.

Økologi i alle ledd
De produserte deres første årgang i 2007. De gjør alt økologisk, til og med oppussingen. De bruker hamp til isolasjon, regnvann til vasking og solenergi.

I vinmarken pløyer de for hånd, de benytter aldri traktor.

Vindruene blir dyrket etter biodynamiske prinsipper. De bruker i tillegg kun den naturlige gjæren som finnes i druene, ingenting blir tilsatt, kun svovel.

Vinene er ikke bare naturlige, men også av fabelaktig kvalitet. De hvite er mineralske og elegante, mens de røde er autentiske og delikate med et soleklart pinot-preg.

Program:

Lørdag 26. August 19.00
Nicolas Potel – Masterclass Champagne

Etterfulgt av servering fra Colonialens rustikke kjøkken på Litteraturhuset

KJØP BILLETTER HER

Velkommen!