Johannes Zillinger på besøk i Matbaren og på 44

4. februar 2019

6. februar blir ekstra stas da vi er så heldige å ha Johannes Zillinger på besøk. Han vil snakke om sine viner til de som er interessert på 44 samt henge i Matbaren videre utover kvelden. Johannes har med seg flere viner som vil være tilgjengelig på glass eller flaske. Johannes Zillinger er en ung og kunnskapsrik vinmaker som lager flotte biodynamiske viner i Weinviertel, Østerrike.

Han lærte tidlig fra sin far om håndverket av økologisk vinfremstilling, om å se vingården som et levested og beskytte miljøet i stedet for å forgifte det. Hans far vendte seg til organisk vinavl i 1983, og var en av pionerene i Østerrike. Da Johannes overtok vingården og laget sin egen i 2013, startet et nytt kapittel for den 350 år gamle vingården – et biodynamisk kapittel.

Slik oppsummerer du biodynamisk vindyrking: 1. Biodynamisk vindyrking er en eldre og mye strengere måte å dyrke enn økologisk landbruk. 2. Utover å være organisk styres biodynamisk vindyrking av en spesiell kalender og mange spesielle regler. De tillater ikke tilsetninger som gjær for å hjelpe eller kontrollere gjæringen. 3. Ofte er biodynamiske bønder ganske eksentriske, men som regel er de alltid opptatt av de mest naturlige vinfremstillingspraksis. 4. Bare fordi en vin er biodynamisk betyr det ikke at det vil smake godt, men mange biodynamiske viner er ekstraordinære.

Økologisk drift er definitivt ikke en trend Johannes plutselig fant ut at han skulle hoppe på, men en livsstil som handler om å være i balanse med naturen, og den har Zillinger-familien holdt fast ved i over 35 år. Dette gjøres i hovedsak ved å unngå kjemiske tilsetningsstoffer og ta vare på vinmarkene og omgivelsene rundt dem. Et sunt jordsmonn er nøkkelen til unike og spennende viner – særlig når man ikke manipulerer druematerialet på noen måte i kjelleren. Les mer om Johannes Zillinger HER

 

Kom og bli kjent med Johannes Zillinger på 44 eller i Matbaren 6. februar!