Geir Gjerdrum kommer – kommer du?

22. juli 2017

Storslått masterclass for vininteresserte. Et arrangement med Geir Gjerdrum som dykker ned i Champagne. Etterfulgt av middag hvor det blir servert nydelig grillet kjøtt med bearnaise fra Colonialens rustikke kjøkken på Litteraturhuset. Det blir også ost fra Burgund og omegn til viner fra Domaine de Bellene fra Burgund.

Man velger selv om man ønsker full pakke – altså; en helaften med middager servert i restauranten i etterkant av foredrag og smaking, eller om man ønsker å nøye seg med masterclass med foredrag og smaking som varer i ca 1,5 time – uansett hva man velger vil dette bli en vinkveld av de sjeldne!

Bli med på et dypdykk med Geir Gjerdrum i Champagne

Geir Gjerdrum, administrerende direktør i vinimportørselskapet Autentico Real Wines og Unico Pure Wines, er en av Norges største eksperter på champagne. Han er for mange mest kjent som tidligere vinjournalist i Dagens Næringsliv og forfatter av boken Champagne, vinen bak glamouren (Aschehoug 2010). Han er også medforfatter av Chablis og flere utgivelser av årboken Vinens Vinnere i tillegg å være en feiret og famøs foredragsholder som gir tilhørerne det de kom for – og litt til.

Champagneboken  er et resultat av et langt og lidenskapelig forhold til champagne. Den velkjente og trygge champagneblandingen representert ved de store champagnehusenes husstil, har fått en stor utfordrer i terroir-champagnen til småprodusentene. De lager sin egen champagne av egne druer, noe som betyr at vi kan smake jordsmonnsforskjellene i champagne på en helt ny måte. Disse champagnene har ofte større konsentrasjon og mer av smaken av druene i seg.

Geir Gjerdrum hevder at det aller morsomste er at kvaliteten på småprodusentenes viner ofte er høyere og prisene lavere.

Det store nye nå er champagne fra småprodusenter som er ”naturvin orienterte”. De dyrker druene økologisk eller biodynamisk og lager helt tørre og umanipulerte champagner som godt kan sammenlignes med viner fra Burgund og Chablis. Men det er viktig å ikke kaste ut babyen med badevannet, sier Geir Gjerdrum. Vi har nå grovt sett tre grupper av toppchampagne å velge mellom. Vi har fremdeles de klassiske champagnehusenes toppblandinger, som virkelig kan være ekstremt elegante og delikate på sitt beste. Vi har småprodusentene som leverer en mer individuell og jordsmonnspreget vare. Og så har vi de mer vinøse champagnene i naturvin-kategorien. Leve Mangfoldet!

Program:
Torsdag 24. August — 19.00
Geir Gjerdrum · Masterclass Champagne
Etterfulgt av servering fra Colonialens rustikke kjøkken på Litteraturhuset

Velkommen!

Kjøp billett her