Emmental – ukens ost

22. mars 2018

Emmental
Uttales em-en-tall

Emmental er en sveitsisk ost som opprinnelig kommer fra Emmental distriktet som ligger i Emmedalen i Sveits, i kantonen Bern.

Den kalles ostens konge!
Emmental er produsert på upasteurisert kumelk. Osten har sitt karakteristiske kjennetegn med hull i osten som er på størrelse med valnøtter. Hullene oppstår under lagring ved at ostens naturlige bakterier frigjør CO2. En dråpe saltvann, eller tåre i hullene, da er osten fullmoden og ekstra god, mener mange.

Emmental er en halvfet løypeost med en aromatisk søt og nøtteaktig smak. For å produsere 1 kg ost trenger man 12 liter kumelk.

Emmentals historie går langt tilbake i tid. Allerede i 1293 finnes det referanse til Emmental osten.  I dag lages Emmental på rundt 200 landsbymeierier, og etter lignelser av denne deilige sveitser-osten produseres i de fleste land.

Påskepris kr 399,- pr. kg.
vanlig pris kr 499,- pr. kg.

Ja takk, vi digger ost!

Colonialens Fetevarer har de flotteste ostediskene i Bergen by. Med et rikt utvalg av geit, sau, ku og bøffelmelk ønsker vi å vise det beste av hva osteverden har å by på både fra lokale, norske, nordiske og europeiske osteprodusenter.

 

Velkommen til hyggelig ostehandel!

Les mer om ost her