Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Til bords med Jasmine Hirsch!

5 februar 19:3022:30

Kr950

TIDENES MIDDAGSKALAS!

ISHAVSRØYE

Sitronhollandaise, neper, reddik
VIN: Hirsch Chardonnay 2016

KYLLINGTERRINE

Syltede- og fermenterte grønnsaker, toast
VIN: Hirsch West Ridge Pinot Noir 2016

TARTAR

Cornichon, kapers, egg, ansjosmajones
Vin: Hirsch San Andreas Fault Pinot Noir 2016

ENTRECÔTE fra Jæren

Tomat, løk, bearnaisesaus, potet
VIN: Hirsch Pinot Noir Reserve 2014
VIN: Hirsch East Ridge Pinot Noir 2016
KJØP BILLETT HER

Til bords med Jasmine Hirsch

Første kvinne ut i serien av ”Til bords med” er ingen ringere enn selveste Jasmine Hirsch! Hun er en energisk og innflytelsesrik vinprodusent – helt klart en av nåtidens mest spennende!

Om du er nysgjerrig på druen Pinot Noir, vin fra California og Hirsch så er dette en sjelden mulighet til å knytte et tettere bekjentskap. Under tidenes middagskalas med Jasmine Hirsch så skal smaksløkene vekkes med mange og smaksrike retter fra Colonialens kjøkken, retter tilpasset viner fra hennes sortiment.  Dette blir en nedpå og uformell setting hvor rettene serveres på bordet og deles. Jasmine Hirsch er kveldens vert og vil fortelle om vinene, Californisk vin med mer. Vi skal smake oss gjennom 5 viner og 4 retter denne kvelden.

Jasmine Hirsch 

Jasmine Hirsch er en ung, spennende og veldig viktig vinprodusent i vår tid. Hun er født og oppvokst i Nord-California, døpt i champagne av sine vinelskende foreldre og tilbrakt barndommen på Hirsch Vineyards. I 2008 overtok hun salg og markedsføring hos Hirsch, ble daglig leder i 2015, for så å ta styringen over vinproduksjonen i 2019. 

Hirsch Vineyards regnes som en av de beste vinlokasjoner for Pinot Noir i den nye verden. Her produserer de Pinot Noir og Chardonnay preget av balanse, konsentrasjon og kompleksitet. Druene dyrkes i skråningene i Sonoma Coast på den amerikanske vestkysten med utsikt mot Stillehavet. I 1980 plantet Hirsch sine første marker med pinot noir 450 meter over havet, tre kilometer fra Stillehavet, basert på stiklinger som vennen hadde fått fatt i. I starten solgte han alle druene til andre vinbønder, men det tok ikke lang tid før ryktet om disse fantastiske vinmarkene spredde seg. I 2002 bygde Hirsch sitt eget vineri i det gamle sauefjøset. Resultatet er blitt blant USAs mest rene og elegante pinot noir- og chardonnay-viner, som minner mer om burgundere enn vanlig er i Sonoma. Druene blir i dag dyrket økologisk. Datteren Jasmine har i dag overtatt styringen av vingården.

Kom og bli kjent med Jasmine Hirsch og hennes enestående viner!

Detaljer

Dato:
5 februar
Tid
19:30—22:30
Kostnad:
Kr950
Hendelse Kategorier:
, ,

Arrangør

Colonialen
Telefon:
55 90 16 00

Sted

Colonialen Litteraturhuset
Østre Skostredet 5
Bergen, Hordaland 5017 Norge
+ Google Map