Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Dypdykk i Matbaren – California!

15 oktober 17:0018:30

Kr750

Etter å ha brukt flere lørdager på å bli kjent med ulike druer, er tiden kommet for å gjøre noen dypdykk! I løpet av våren skal vi dykke videre ned i forskjellige druevarianter og vinområder. Smakingene vil ha begrenset med plasser, slik at du kan få en smaking som er litt mer tett på, med mer rom til spørsmål og oppfølging. Smakingene er spesielt tilpasset deg som allerede har smakt deg litt gjennom vinens verden, og er klar for å dykke litt lenger ned i feltet. Vi smaker ti viner til den nette sum av 750 kroner.

Dypdykk California

California er en av de største vinproduserende områdene i USA med mer enn 1200 vinprodusenter og 107 forskjellige amerikanske vindyrkingområder. California produserer nesten 90 prosent av all vin produsert i USA.

Så hvor produseres all denne vinen? Utgangspunktet for å forstå California er å innse at staten lett kan deles inn i fire primære vinproduserende regioner: North Coast, Central Coast, Central Valley, and South Coast. Hver av disse massive regionene deles inn i mindre, særegne vinregioner. Nordkysten, for eksempel, er hjemmet til både Napa Valley og Sonoma, de to beste vinregionene i California. Og hver av disse to regionene er videre delt inn i veldig særegne AVAer (områder) – Napa har 16 forskjellige AVAer, mens Sonoma har 13.

Vinprodusentene i California tilbyr mangfold av vinstiler og druevarianter. Alle de mest kjente edle variantene er plantet her; Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon og Riesling. Men også de mindre kjente som Zinfandel, Petite Sirah, Grenache, Mourvedre, Malbec, Cabernet Franc, Roussanne, Marsanne, Nebbiolo, Sangiovese.

Denne kvelden skal vi innom flere vinområder. Utforske forskjellige druevarianter, årganger og status.

Kom og bli med på dypdykk av Carlifornia!

Kjøp billett HER

Detaljer

Dato:
15 oktober
Tid
17:00—18:30
Kostnad:
Kr750
Hendelse Kategori:

Arrangør

Colonialen
Telefon:
55 90 16 00

Sted

Colonialen Matbar
Kong Oscarsgate 44
Bergen, Hordaland 5017 Norge
+ Google Map