Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Dypdykk Rhône

13/11/2019 17:3019:30

Kr900
Etter å ha brukt mange onsdager på å smake oss gjennom ulike druer og områder, er tiden kommet for å gjøre et dypdykk! Vi har begrensede plasser, slik at du kan få en smaking som er litt mer tett på, med mer rom til spørsmål og oppfølging. Smakingene er spesielt tilpasset deg som allerede har smakt deg litt gjennom vinens verden, og er klar for å dykke litt lenger ned i regioner. Vi smaker ti viner til den nette sum av 900 kroner.
 
Denne kvelden skal vi til Rhône.
 
Rhône-dalen har vært et knutepunkt for vinkultur siden antikken og er like aktuell i dag. Kom og utforsk denne fantastiske regionen og lær hvorfor det er ikke noe sted som Rhône!
 
Vindyrking, slik vi kjenner historien, ankom Sør-Frankrike med grekerne på 400-tallet f.Kr, men det var romerne som virkelig etablerte vingårdene og omdømme til området ved å bruke Rhône som sin motorvei gjennom Frankrike og plantet vingårder underveis. 
 
Substans, sjenerøsitet og solmodnet druer er essensen av Rhône-vin, og det er løftet om en slik overflod av smak som har drevet Rhône til svimle høye priser på relativ kort tid. 
 
Det var en lang periode med uklarheter om hva Rhône var da Bordeaux og Burgund var nærmere markedene i nord-Europa, men uærlige kjøpmenn kunne deres Rhône godt og et lite tillegg av Hermitage til en Lafite ble betraktet som en god ting. I generasjoner ble Burgund gjort unaturlig fyldig ved tilsetning av noen Châteauneuf. Dette har selvsagt endret seg med tid og Rhône har fått sin anseelse og priser som er vanskelig å oppnå. 
 
Rhône er delt i to ulike deler, nord og sør, adskilt av en tyve mil lang strekning med ganske grønt land der det ikke er dyrket noe vinplanter. Nord er ansvarlig for de mest prestisjefylte vinene, mens sør er viktigst med tanke på volum. 
 
Denne kvelden vil vi i hovedsak dykke ned i de prestisjefylte vinene og bli godt kjent med de unge så vel som de eldre. Hvite og røde. 
 
 
Kom og bli med!
Kjøp billett HER

Detaljer

Dato:
13/11/2019
Tid
17:30—19:30
Kostnad:
Kr900
Hendelse Kategorier:
,

Arrangør

Colonialen
Telefon:
55 90 16 00

Sted

Colonialen Matbar
Kong Oscarsgate 44
Bergen, Hordaland 5017 Norge
+ Google Map