Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Dypdykk i Matbaren – Barolo

30 januar 17:3019:30

Kr900

Etter å ha brukt mange onsdager på å smake oss gjennom ulike druer, er tiden kommet for å gjøre noen dypdykk i vinregioner! I løpet av våren skal vi videre til Jura, Barolo og Barbaresco! Vi har begrensede plasser, slik at du kan få en smaking som er litt mer tett på, med mer rom til spørsmål og oppfølging. Smakingene er spesielt tilpasset deg som allerede har smakt deg litt gjennom vinens verden, og er klar for å dykke litt lenger ned i regioner. Vi smaker ti viner til den nette sum av 900 kroner.

Denne kvelden skal vi til Barolo.

Byen Barolo ligger i distriktet Cuneo der en rekke kommuner utgjør vindistriktet som produserer den Barolo-vinen. Vi skal innom hovedområdene; Monforte d’Alba, La Morra, Serralunga d’Alba og Castiglione Falletto. Og bli kjent med to hovedtyper; i vest blir vinene litt lettere og mer elegante i kommunene La Morra og Barolo, mens det er snakk om en kraftigere og mer tannin holdig stil i de østlige kommunene Monforte, Castiglione Falletto og Serralunga.

Nebbiolovinen Barolo, kjent som kongen i Italia, troner på toppen av italiensk vinhierarki sammen med dronningen Barbaresco og Brunello fra Toscana. Nebbiolo er etter manges mening verdens mest kompliserte drue å dyrke. Få har lykkes utenfor Piemonte, så den ansees som svært stedbunden.

Denne kvelden skal vi dykke ned i Barolo som har et raust aromabilde, fast struktur, heftige tanniner og masse syre. Som ung er den derfor ganske utilgjengelig med et enkelt aromabilde. Etter 10 års lagring folder den seg ut med blomster, vegetale aromaer og pepper, og lakrisen erstattes av tobakk, tjære og lær. Vinen er således robust, kraftig, rik og kompleks, og med sitt høye tannininnhold kan den være ekstremt lagringsdyktig.

Denne kvelden skal vi utforske Barolo i sitt mangfold både som ung og med alder.

Kom og bli med!

Kjøp billett HER

Detaljer

Dato:
30 januar
Tid
17:30—19:30
Kostnad:
Kr900
Hendelse Kategorier:
,

Arrangør

Colonialen
Telefon:
55 90 16 00

Sted

Colonialen Matbar
Kong Oscarsgate 44
Bergen, Hordaland 5017 Norge
+ Google Map