Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Bli kjent med Pinot Noir og Jasmine Hirsch!

5 februar 17:3019:00

Kr650

Hver onsdag har vi “Bli kjent med”- og “Dypdykk”-smakinger i Matbaren, men denne kvelden flytter vi konseptet til Litteraturhuset. Jasmin Hirsch kommer på besøk denne kvelden og skal holde et “Til bords med” event. Og, når hun først er her, så kan vi ikke la sjansen gå fra oss. Så derfor steller vi i stand også en ren vinsmaking med henne og hennes fenomenale Pinot Noir viner.

Jasmine Hirsch 

Jasmine Hirsch er en ung, spennende og veldig viktig vinprodusent i vår tid. Hun er født og oppvokst i Nord-California, døpt i champagne av sine vinelskende foreldre og tilbrakt barndommen på Hirsch Vineyards. I 2008 overtok hun salg og markedsføring hos Hirsch, ble daglig leder i 2015, for så å ta styringen over vinproduksjonen i 2019. 

Hirsch Vineyards regnes som en av de beste vinlokasjoner for Pinot Noir i den nye verden. Her produserer de Pinot Noir og Chardonnay preget av balanse, konsentrasjon og kompleksitet. Druene dyrkes i skråningene i Sonoma Coast på den amerikanske vestkysten med utsikt mot Stillehavet. I 1980 plantet Hirsch sine første marker med pinot noir 450 meter over havet, tre kilometer fra Stillehavet, basert på stiklinger som vennen hadde fått fatt i. I starten solgte han alle druene til andre vinbønder, men det tok ikke lang tid før ryktet om disse fantastiske vinmarkene spredde seg. I 2002 bygde Hirsch sitt eget vineri i det gamle sauefjøset. Resultatet er blitt blant USAs mest rene og elegante pinot noir- og chardonnay-viner, som minner mer om burgundere enn vanlig er i Sonoma. Druene blir i dag dyrket økologisk. Datteren Jasmine har i dag overtatt styringen av vingården.

Kom og bli kjent med Jasmine Hirsch og hennes enestående viner!

Kjøp billett HER

Detaljer

Dato:
5 februar
Tid
17:30—19:00
Kostnad:
Kr650
Hendelse Kategorier:
, ,

Arrangør

Colonialen
Telefon:
55 90 16 00

Sted

Colonialen Litteraturhuset
Østre Skostredet 5
Bergen, Hordaland 5017 Norge
+ Google Map