Loading Hendelser

Tidligere Hendelser

Hendelser Search and Views Navigation

Hendelse Views Navigation

oktober 2020

Bli kjent med Sør-Afrika som vinland i Matbaren!

24 oktober 15:3017:00
Colonialen Matbar, Kong Oscarsgate 44
Bergen, Hordaland 5017 Norge
+ Google Map
kr450

Vinen er i ferd med å gjenerobre sin tidligere status. Og det du får i dag er den økologiske bølgen med minimal intervensjon i vinmakingen. Hvor du smaker livet i druen. Saftig, selvsagt. Ikke for svært. Ikke for smått. Passe konsentrert.

Les mer »

Kranen + Naturvin

28 oktober 18:0022:00
Colonialen Kranen, Solheimsgaten 9B
Bergen, Hordaland 5058 Norge
+ Google Map
kr1300

Kom og bli med - dette blir en helaften med mange og smaksrike retter, spennende viner og magiske kombinasjoner.

Les mer »

Dypdykk i Matbaren – Jura!

29 oktober 17:0018:30
Colonialen Matbar, Kong Oscarsgate 44
Bergen, Hordaland 5017 Norge
+ Google Map
kr950

For mange er vinene fra denne regionen ukjente; andre forbinder det kun med den sherry-like vin jaune. Bli med på dypdykk i et lite men utrolig spennende kvalitetsområde.

Les mer »
+ Export Events
Alle arrangement

Johannes Zillinger på besøk i Matbaren og på 44

Han lærte tidlig fra sin far om håndverket av økologisk vinfremstilling, om å se vingården som et levested og beskytte miljøet i stedet for å forgifte det. Hans far vendte seg til organisk vinavl i 1983, og var en av pionerene i Østerrike. Da Johannes overtok vingården og laget sin egen i 2013, startet et nytt kapittel for den 350 år gamle vingården – et biodynamisk kapittel.  

Ostens dag

Fetevarene på Paradis og i Strandgaten feirer ostens dag på fredag med ostedisker som bugner.

 I tillegg vil vi gi dere et godt tilbud på sesongens fantastiske Mont d’Or!

Kvit og rød Kjerringøy – ukens ost

«Årets ost er smaksrik, vellagret, kittmodnet ost, med bløt og saftig konsistens. Et eksempel på at gårdsmeieri leverer et topp produkt. En ost Norge skal være stolt av» Uttalte den nasjonale juryen når Rød Kjerringøy vant pris for Årets ost 2011 under Det Norske Måltidet.
Ekte håndverk og fantastiske smaker – vi ønsker Kjerringøy gård lykke til i #OsteVM2018 

St Pål UKENS OST

Det er kun ankommet 3 ostehjul til Bergen – et i Fetevaren på Paradis, et i Strandgaten og et fordelt på restaurantene Kranen og Kong Oscarsgate 44. Så om du ønsker å få med deg denne NYHETEN så gjelder det å være om seg!

Comté – ukens ost

Juras særegne og lett oksiderte vin, passer som hånd i hanske til den utsøkte osten. Om du synes den er litt heftig, kan vi anbefale et godt glass rødt eller mineralsk hvitvin fra samme område.

Før 2005

Laila og Ken møtes

Laila og Ken møttes under studietiden ved Norsk Hotellhøgskole i Stavanger. Gjennom felles interesse for vinen ble det mange gode smakinger og etterhvert godt samarbeid. Mye greier og som de fleste forstår endte det med lykke i glass og starten på Colonialen.

2005

Colonialen Kjøkken og Fetevare

Til tross for advarsel og utsagn som “det må dere ikke finne på” så ble Colonialen etablert sommeren 2005. Engen 8 var vår etterlengtede adresse den gang. Colonialen Restaurant og Fetevare ble en realitet. Tanken om en restaurant som skulle være åpen kun på forespørsel ble etter en veldig fin anmeldelse i BT åpent hver kveld. Når vi skryter av fulle hus skal det også huskes at vi startet kun med 4 bord i den lille restaurantkjelleren. Fetevaren etablerte seg raskt med byens beste ostedisk og “ta med” sandwicher.

2008

Colonialen Bakeri og Fetevare

Colonialen Bakeri og Fetevare åpnet dørene høsten 2008. Bakeverk fra Bakeriet i Lom ble byttet ut til fordel for eget håndverksbakeri. Bakermester Frode Kleiv med sitt Colonialen Surdeigsbrød ble fort kjent i Bergen. Bakeriet er nå kjent som et av Norges bedre håndverksbakerier. Håndverksbakeri kombinert med fetevareutsalg i krysset på Paradis ble godt tatt imot i nabolaget og har blitt den selvfølgellige møteplass i området.

2012

Bakeriet flytter, Colonialen Kranen etableres

Colonialen Bakeri vokste ut av lokalene på Paradis. Vi ble invitert inn i Kranen i Solheimsviken og her utvidet både bakeriet sin produksjon og en ny etablering av kafe med møte og selskaps fasiliteter. Samme tid får Colonialen Paradis større nyoppussede lokaler med god plass til både kafe og fetevare – uten mel…

2013

Colonialen Litteraturhuset

Litteraturhuset i Bergen hadde vært på idearket til Kristin Helle Valle i flere år før vi endelig fikk åpnet dørene. Litteraturhuset posisjonerte seg raskt i Bergen med et variert innhold og stort publikum.

2013 — 2014

Colonialen Restaurant stenger og gjenoppstår

Colonialen Restaurant får endelig den plassen den fortjener i Kong Oscars gate 44.

2014

Colonialen Fetevare gjenoppstår

Colonialen Fetevare kom på plass i sentrum igjen i Strandgaten 18 og dørene åpnet november 2014. Våre gjester kunne atter en gang kjøpe kvalitetsost og spekemat fra norden og kontinentet i sentrum av Bergen.

2016

Colonialens vinskole og vinpjatt

Colonialen Vinskole har ventet på seg lenge. Med et ønske om å tilby mer enn bare en smaking for vinglade bergensere ble det et riktig dykk ned i vinens verden. På Colonialen Vinskole smaker vi oss verden rundt på 5 kvelder.

Vinpjatt er en uformell setting hvor det diskuteres viktige og uviktige temaer innenfor vinverden. Kveldene finner sted på Litteraturhuset og har ingen inngangsbillett/pris.

HØSTEN 2017

Colonialen Matbar

Matbaren er en uformell del av konseptet i Kong Oscarsgate 44. Baren er sentrum av rommet og har plass til 30 sittende gjester rundt. Vi har uteservering  i den fargerike og koselige bakgården vår med flere sittegrupper, drivhus og grill.

FEBRUAR 2018

Colonialen Bakeri flytter til ny adresse

Colonialen Bakeri har atter en gang vokst ut av sine lokaler og flytter til ny adresse på Bontelabo.

VÅREN 2018

Colonialen Kranen renoveres

Kranen sto ferdig i 2004, og er et symbol for den aktiviteten som tidligere fant sted i Solheimsviken. I dag har området fått et nytt uttrykk med moderne næringsbygg og beboelse. Kranen står som i 2004, men nå vil Colonialen Kranen innta bygget med et nytt sprekt uttrykk i form av et spenstig restauranttilbud/kjøkken hvor sittende gatemat i all sin enkelhet vil være varemerket.

OKTOBER 2019

Colonialen 44

Tiden er inne for å senke dørterskelen inn til Colonialen Restaurant; Kong Oscars gate 44 er moden for en endring. Tiden med store menyer og tilhørende vinpakker er forbi for nå. Etter 13 år i posisjon som byens beste restaurant ønsker vi endre profil og tilby god mat og drikke til langt flere gjester.

Så; vi introduserer nytt konsept: «44». Med samme dedikasjon og engasjement til mat og vin, men med en visjon om en travlere restaurant, med Ved en mindre og rimeligere meny, samt skifte av den langt hyppigere kan vi leke oss mer, ved både å utforske og bryte tradisjoner.
All den tiden vi har brukt på å bli bedre, vil vi nå rendyrke inn i å bli enklere.

JUNI 2019

Colonialen Fetevare Paradis stenger

Det er med tungt hjerte vi lukker dørene til Fetevaren på Paradis. Colonialen Paradis åpnet dørene høsten 2008 og har vært en fin møteplass i området samt en flott fetevarebutikk med kvalitetsmat. Til tross for dette så har de siste årene vært utfordrende. Omsetningen og dermed resultatet har sakte men sikkert pekt nedover i 2 år og fjoråret endte med et for stort negativt resultat til å forsvare fortsettelse av drift. Vi synes dette er veldig trist og vi vil savne vår lokasjon på Paradis.

Nyhetsbrev

Motta meny-oppdateringer og tilbud på e-post.