10 plasser!

7. august 2017

Ønsker du plass på bord med vinmakerne som kommer på besøk under årets vinfest? Vi holder av Styrerommet for de som er ekstra interesserte i å bli kjent med Adi Badenhorst og Ridgeview – fredag og lørdag. Her vil det bli servert en 9-retters vinfest meny med viner fra Adi Badenhorst og Ridgeview som er årets vinbesøk. Vi starter kl 1900 begge kveldene – pris kr. 2 495,- pr person for aperitiff, vinfest meny med tilhørende viner.

Om du ikke ønsker å reservere plass ved bordet så fortvil ikke – det vil være fullt mulig å få servert meny med vinene ellers i restauranten også – samt hilse på vinprodusentene i løpet av kvelden.

For bord med vinmakerne send mail

For reservasjon av bord i restauranten her

 

Adi Badenhorst

Gjør deg klar for ett fyrverkeri! Sammen med vinene er Adi i seg selv en liten festival.

 

Adi er oppvokst på gård i en tid da det var flere hippier enn trafikklys og man fremdeles spiste friske grønnsaker mens man drakk Cinsault. Som 13åring produserte han sin første vin, og etter endt skolegang bar det rett videre på ønologistudiet for å studere vinmaking.

 

Etter å ha tilegnet seg kunnskap og erfaring ved å jobbe hos noen av de store som Chateau Angelus i Bordeaux og Alain Graillot i Rhône, reiste han tilbake til røttene sine for å produsere vin slik han var vokst opp med.

 

Sammen med sin fetter Hein, fant de en forlatt vingård nær Paardeberg fjellene i Swartland. Her produserer de vin på tradisjonell måte med utstrakt bruk av hele drueklaser, gjæring og modning på betong, gamle foudre og ingen bruk av industriell gjær.

 

Adi Badenhorst er stolt grunnlegger av Swartland Revolution og Swartland Indepentant for vin fra den nye verdens underverden.

 

Lokalt blir han og hans likesinnede kollegaer omtalt som ”The Swartland Rebells”, men du vil kjenne at det er ikke mye opprør i disse vinene.

 

 

Ridgeview – prisvinnende engelsk musserende.

 

Tom Surgey fra Ridgeview kommer til Colonialen Restaurant under årets Bergen Vinfest – kommer du?

 

Ridgeview er en familiebedrift dedikert til produksjon av høyeste kvalitet musserende. Ved hjelp av tradisjonelle druesorter og metoder, hengivenhet til vingårder og vinfremstilling har resultert i vinnerne av en rekke internasjonale musserende trofeer.

 

Ridgeview ble grunnlagt i 1994 av Mike og Chris Roberts i South Downs of England. De spesialiserer seg på å dyrke klassiske druesorter for å lage høyeste kvalitet flaskefermenterte musserende viner.. Verdensklassens status for deres viner reflekteres av antall nasjonale og internasjonale medaljer og troféer som de har mottatt siden utgivelsen av deres første vin fra 1996-årgangen. Den andre generasjonen av familien har nå blitt etablert i sentrale roller innenfor Ridgeview. Deres engasjement, lidenskap og besluttsomhet har bidratt til det internasjonale omdømme og popularitet som nå tilskrives engelsk Sparkling Wine.

 

Merret Ridgeviews varemerke MERRET ™ er til ære for engelskmannen Christopher Merret. I 1662 presenterte han et papir til Royal Society i London som dokumenterte prosessen for å lage tradisjonell metode musserende viner. Dette var 30 år før teknikken ble dokumentert i champagne. For å feire Merrets prestasjoner har Ridgeview holdt en London-forbindelse når de navngir deres viner.

 

Ridgeview ble grunnlagt av Mike og Chris Roberts. Dessverre gikk Mike Roberts bort i 2014. En pioner i den engelske vinindustrien som ble tildelt en MBE for sine tjenester til engelsk vin i 2011. Den andre generasjonen av familien Roberts fortsetter å spille aktive roller i ledelsen, vinproduksjonen og markedsføringen av sin prisbelønte vin. De fortsetter å produsere den fineste musserende vin. Familiens engasjement, lidenskap og besluttsomhet har vesentlig bidratt til det internasjonale rykte og popularitet som nå tilskrives engelsk Sparkling Wine.