Tomat- og perlespeltsalat

Anne Lise og Laila 21.4.16

COLONIALEN FETEVARE

Oppskrift 6 personer

I pose Holli Mølle Perlespelt

1 stk banansjalottløk

Assorterte tomater fra Hanasand – ca 500 gr.

½ Rødløk

2 stk vårløk

ca 100 gr Napoli Forte

Godt med ferske urter (vi fortrekker koriander og basilikum)

8 ss god Olivenolje

3 ss Eplecidereddik fra Meyers

Chevre

Økologiske middagsperler fra Holli Mølle består av kornkjerner som er polert slik det ytterste grove skallet er fjernet. Holli Mølle benytter kun ferskt korn som er økologisk dyrket, uten bruk av kunstgjødsel og kjemikalier.

Fremgangsmåte:

  1. Perlene skylles i rennende vann og kokes så lett i saltet vann i ca 20-25 min. (Perlene skal ha litt tyggemotstand.)
  2. Perlene skylles så i kaldt vann.
  3. Bland olje, eddik, finhakket sjalottløk, salt og pepper – vend så blandingen inn med perlespelt.
  4. ½ Rødløk og 2 stk vårløk kuttes og vendes inn med perlespelt.
  5. Tomater kuttes i forskjellige fasonger; skiver og båter – vendes så inn med perlespelt.
  6. Napoli Forte kuttes i tynne skiver og vendes inn i salaten.
  7. Urter finhakkes og vendes inn.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Til sist – Chevre; skjæres i fine tynne skiver og danderes på toppen  av salaten.

Serveres som tomat og perlespelt salat med lunt grovbrød på siden eller med stekte Turbo og/eller Touring-pølser fra Ask.

Vel bekomme!