Hel and, potetkrem og balsamicosaus

Laila 22.11.15

COLONIALEN FETEVARE

En and på 2 ½ kg. beregnes til 4 personer.

Tin anden i kjøleskapet i ca. 2 døgn.

Ta ut innmaten og tørk den godt.

Gni anden inn med litt sitron, salt og pepper.

Legg anden på rist over langpannen, og stek den på 175-200 grader.

Steketiden beregnes med 20-25 minutter pr. 500 g på 200 grader, noe lenger hvis du bruker svakere varme.

Hell av sjyen mot slutten av steketiden og øs anden med noen ss kaldt vann.

La døren stå åpen de siste 10 min.

Potet krem:

600 g mandelpoteter

2,5 dl kremfløte

50 g usaltet smør

Salt og nykvernet pepper

Vask og skrell potetene. Kok potetene møre i usaltet vann, hell av vannet og la dem dampe godt av seg. Kok opp fløte og smør. Mos poteter sammen med fløte og smør til det blir en jevn krem.

Smak så til med salt og pepper.

 

 

Balsamico saus:

2 ts. sukker

3 ss crema de balsamico

1 ss balsamico eddik

3 dl Demi Glace / oksekraft

Salt, pepper

Ha sukker, crema de balsamico og balsamico eddik over i en kjele og kok godt sammen.

La dette koke inn til ca halvparten, ha på demi glacé og småkok sammen til 2 dl, smak så til sausen med salt og pepper.