Sjokolade med nøtter fra Piemonte

Anne Lise 12.11.15

COLONIALEN FETEVARE

100 gr Hasselnøtter fra Piemonte

400 gr Valrhona sjokolade

Flaksalt

-

Del 1 

Legg nøttene på brett med bakepapir

-

Del 2

Inn i ovn på 160 grader i 10 minutter

På denne måten ristes nøttene lett og smaken blir mer fremtredende

-

Del 3 

Knus eller hakk nøttene veldig grovt

-

Del 4

Sjokoladen smeltes i vannbad.

Ha sjokoladen i en stålbolle og sett denne over kjele med varmt vann. ca 80 grader på vannet.

Rør minst mulig

-

Del 5

Flyt sjokoladen i en form dekket med bakepapir, dryss knuste nøtter over. Personlig foretrekker jeg en stor form slik at sjokoladen blir ca 1,5 cm tykk.

-

Del 6

Settes kaldt og oppbevares der eller knekk opp i fine biter of legg mørkt i en tørr og lukket boks med bakepapir mellom lagene.

-