Frodes Pizzabunn

Bakemester Frode 17.3.16

COLONIALEN FETEVARE

Dag 1:

Ca 7 dl kaldt vann (2 dl holdes tilbake til seint i eltinga)

125 gram olivenolje

10 gram gjær

15 gram sukker

950 gram hvetemel

20 gram salt

150 gram surdeig (kan sløyfes)

Deigen skal eltes våt og smidig. Tilsett resten av vannet seint i eltingen.

Settes kaldt 1 time. Del opp i ønsket størrelse, for eksempel 150 eller 200 gram.

Formes som boller og legges på et smurt brett. Smør oversiden, dekkes med plast og settes i kjøleskap over natten.

Dag 2:

Ta ut deigene, legges på melet bord under for eksempel et håndkle i 2- 3 timer. Sett ovnen på 250 grader eller varmere. Sett inn bakestein hvis du har, evt to stekebrett oppå hverandre (for å holde bedre på varmen).

Kjevle tynne pizzabunner. Hvis du ikke har pizzaspade, kan du enkelt lage dette for eksempel av tynn papp. Stekes 1 minutt.

-

Du får mellom 10 og 15 pizzabunner. Disse kan fryses og tas ut etter behov.

-

Forhåndsstek gjerne pizzabunnen 1 min lengre før du topper den med deilig tomat- eller ostesaus og annet digg.

-

Husk; Spekeskinke er alltid best å ta på pizzaen når den er ferdig stekt – rett før servering!