Paté av kyllinglever og toast

Pablo Zotelo 15.05.15

COLONIALEN LITTERATURHUSET

1 form med paté (750 g) gir åtte porsjoner
375 g økologisk kyllinglever
75 g finkuttet banansjalottløk
½ knust fedd hvitløk
1 ts finkuttet fersk timian
300 g usaltet smør
1 ts knuste korianderfrø
30 ml brandy
1 ss flaksalt
1 ts fersk kvernet pepper

1 Forvarm ovnen til 150 grader. Stek sjalottløk i 50 gram smør til det er gjennomsiktig.

Tilsett hvitløk, timian, brandy og koriander. Smelt resten av smøret sammen med dette og avkjøl alt til romtemperatur.

Kjør kyllingleveren til en puré med mikser. Tilsett blandingen av løk, krydder og smør. Salt og pepper tilsettes og alt blandes til en jevn masse.

Ha patéblandingen over i formen, sett den i vannbad og dekk til med lokk. Så settes det hele inn i den forvarmede ovnen i cirka 45 minutter, til kjernetemperatur er 65 grader.

Når den er ferdig i ovnen, må den kjøles litt på rist. Sett i kjøleskap over natten – i formen.

Servering:
Bruk en varm kniv og skjær et fint stykke av den avkjølte pateen. Legg direkte på tallerken eller planke – bruk gjerne en varm kniv og stryk den så forsiktig over patéstykket slik at den får en fin glans på overflaten. Knus litt flaksalt over og kvern litt pepper. Server med hjertesalat,­ syltet sølvløk, snackagurk og toast av surdeigsbrød.