Pasta Carbonara

Laila 15.08.15

COLONIALEN FETEVARE

Pasta Carbonara:

Pasta Carbonara – dig og superenkel middag
4 personer

• 250 g tagliatelle fra “La Pasta di Aldo”
• ca 200 g pancetta eller tørrsaltet bacon
• 50 g revet parmesan eller pecorino
• 3 mellomstore/store egg
• salt og kvernet sort pepper
• olivenolje
• ca 2 ss fint kuttet/skivet selleri

ekstra ost til servering

Lettvint pasta med bacon eller pancetta og en saus av ost og egg.

- Skjær pancetta eller bacon i små biter.
- Visp egg og ost godt sammen i en bolle, visp til blandingen blir litt luftig.

- Stek pancetta- eller baconbitene gylne i en romslig stekepanne med en klunk olivenolje. Ha I seller helt mot slutten. Sett pannen til side så lenge.

- Kok pastaen i rikelig med fosskokende godt saltet vann (bruk ca. 1 ss salt per liter, smak på vannet!). Husk at pastaen skal kokes «al dente» det vil si at det fortsatt skal være litt tyggemotstand i pastaen. Ta vare på ca. 1 ½ dl av kokevannet når du heller den perfekt kokte pastaen over i et dørslag. For tagliatellen “La Pasta di Aldo” er koketiden normalt 4-6 min – til denne retten vil det holde med 3 min da pastaen vil fortsette å bli varmebehandelt.

- Gi pannen med pancetta/bacon en rask oppvarming før du trekker pannen til side (vekk fra varmen altså).

- Helle all pastaen over i pannen. Tilsett eggeblandingen og spe med litt av kokevannet mens du svinger på pannen og blander alt godt sammen. Sausen skal bli saftig, glatt og glinsende (og absolutt ikke kornete). Krydre med kvernet sort pepper og salt hvis nødvendig, (personlig synes jeg det er nok med saltet i osten).

- Serveres umiddelbart med litt ekstra revet parmesan eller pecorino på toppen – personlig foretrekker jeg litt trøffelpecorino om det er å oppdrive! Og gjerne med en crispy pancetta eller bacon.

Crispy bacon / pancetta:
Legg bacon / pancetta skiver på bakepapir i ovnen I ca 10 min. på ca 250 grader, gjerne varmluft – Ferdig når bacon / pancetta er crispy.