Indrefilet av svin fra Prima Jæren
tomatsalat, potetkrem og balsamicosaus

Anne Lise og Laila 7.7.15

COLONIALEN FETEVARE

Indrefilet:

450 gr indrefilet (helt stykke)

2 ss nøytral olje

2 fedd hvitløk

3 stilker frisk timian

3 ss usaltet smør

Salt og nykvernet sort pepper

Indrefileten saltes og pepres rundt hele.

Varm oljen i en stekepanne på 2/3 styrke.

Når oljen er varm brunes kjøttet av på alle sider, skru varmen ned til ½ styrke og tilsett urter, hvitløk og smør.

Vend så kjøttet rundt i smøret i 2-3 minutter.

Legg så kjøttet i en ildfast form, tøm over smøret med urtene og hvitløken.

Stekes i ovnen på 140 grader til en kjernetemperatur på 55 grader.(da er den rosa og fin)

Hviles så på benken med litt folie over i 10 minutter før den deles i skiver.

 

Tomatsalat:

6 stk modne plomme tomater

1 ss finkuttet rødløk

1 ss finkuttet gressløk

1 ts. hvitvinseddik

1,5 ss olivenolje

1 ts. Sukker

Del tomatene i skiver og legg dem lagvis i en bolle med rødløk, strø på nykvernet sort pepper og litt salt. Rør sammen sukker, hvitvinseddik og olje som helles over tomatene, dryss over gressløk til slutt.

Potet krem:

600 g mandelpoteter

2,5 dl kremfløte

50 g usaltet smør

Salt og nykvernet pepper

Vask og skrell potetene. Kok potetene møre i usaltet vann, hell av vannet og la dem dampe godt av seg. Kok opp fløte og smør. Mos poteter sammen med fløte og smør til det blir en jevn krem.

Smak så til med salt og pepper.

 

 

Balsamico saus:

2 ts. sukker

3 ss crema de balsamico

1 ss balsamico eddik

3 dl Demi Glace / oksekraft

Salt, pepper

Ha sukker, crema de balsamico og balsamico eddik over i en kjele og kok godt sammen.

La dette koke inn til ca halvparten, ha på demi glacé og småkok sammen til 2 dl, smak så til sausen med salt og pepper.

Forslag til dandering av dessert

Indrefilet skjæres i fine 1cm skiver og lignende legges på venstre del av tallerken, skrå mot deg. Tomatsalat danderes oppe til høyre og potetkrem danderes ned til høyre. Balsamico saus fordeles litt over kjøttet og litt kunstnerisk rundt.