Bøffelmozzarella
bruschetta med tomat og lardo

Anne Lise og Laila 7.7.15

COLONIALEN FETEVARE

Bøffelmozzarella:

1 stk mozzarella

1 ss med olje

1/4 ts olivensalt

Del mozzarellaen i fire båter.

Alt 1 – Settes på bordet og gjestene forsyner seg selv:

Legg mozzarellaen i en skål (gjerne som en ball i sin form) – strø litt av olivensaltet og  kvern litt pepper over – deretter olivenoljen over og rundt mozzarellaen.

Alt 2 – På tallerken:

Legg to fine båter av mozzarellaen på hver av tallerkene – strø olivensaltet og kvern litt pepper over mozzarellaen. Oljen dryppes over og rundt mozzarellaen.

 

Bruscetta:

1 skive surdeigsbrød til hver

Tomatsalat

Lardo

Skiven skal ristes / grilles lett først – rist skiven i brødrister eller svi lett av på grillen – vær ops på at dette tar veldig kort tid – skiven skal ikke ristes ferdig .

Tomatsalat:

Ca. 1 stk tomat pr skive

delikatesserødløk, finkuttet

1 ss med god olivenolje

¼ ts olivensalt

Kutt hver av tomatene i  fine biter (1*1cm), finkutt delikatesseløk. Bland ingrediensene i en bolle. Vend inn oljen og en klype salt i tomatsalaten.

Legg skivene på en rist eller lignende dekk dem godt med tomatsalat og ha over en skive lardo – skal så i ovnen eller tilbake på grillen med lokk over – til lardoen har smeltet – klar til servering. Enten på tallerken eller på et serveringsfat på bordet.

 

Salat:

Salatblanding

Sjalottløk

Dressing (2 deler olivenolje en del hvit balsamico)

Riv salat i mindre biter om nødvendig -  finkutt løk. Bland ingrediensene i en bolle. Vend inn dressing og en klyper salt i salaten.

Denne retten tar ikke mer enn 10 min for dere. Start med denne når dere har alt det andre under kontrol. Denne retten er nærmest klar til dandering og deretter servering.

Forslag til dandering av dessert

Alt 1: Server alt på bordet og la gjestene forsyne seg selv – dette når hovedretten ”hviler”.

Alt 2: På tallerken

SERVER OG NYT DESSERTEN – GOD SOMMER!