Blåskjell og safransuppe

Anne Lise og Laila 7.7.15

COLONIALEN FETEVARE

Ingredienser – 4 pers:

1 kg blåskjell

1/2 løk

1/2 stk fenikkel (eller en liten)

1 fedd hvitløk

¼ ts Safran

4 dl hvitvin

5 dl fiskekraft

3 dl fløte

½ – 1 sitron

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

-        Vask blåskjellene og sorter bort de som er ødelagt (alle som er åpne må kastes).

-        Damp så skjellene med hvitvinen til de åpner seg – 2-3 minutter

-        Sil av kraften – som nå er redusert til ca 3 dl.

-        Rens skjellene; plukk kjøttet ut av skjellet – legg det til sides klar til å legges i suppen rett før servering.

-        Kutt løk og fenikkel i tynne strimler og finkutt hvitløk

-        Surr grønnsakene i en stor gryte sammen med safran på middels høy varme til de er møre.

-        Tilsett så blåskjell- og  fiskekraften

-        Kok inn (reduseres til ca halvparten – ca 5 min koking).

-        Tilsett fløte og gi suppen et siste oppkok

-        Smakstilsett suppen med sitron, salt og pepper til ønsket smak.

Nå er suppen ferdig – du kan enten servere den med en gang eller sette den til sides og varme den lett opp rett før servering. Server suppen med blåskjell kjøttet i – altså; ha kjøttet i rett før servering – la det trekke i suppen i ca 5 min uten varme på pannen).

Denne retten tar ca 30 min å lage.

Forslag til dandering av dessert

Suppetallerken. En god skje med grønnsaker i bunnen av tallerken og øs over en god øse med suppe og fordel blåskjellene rettferdig  i de forskjellige skålene. Godt å servere brød med godt smør til – om ønskelig.