Bakt nektarin med vaniljesaus

Anne Lise og Laila 7.7.15

COLONIALEN FETEVARE

På grillen eller i ovnen

Nektariner:
1 stk Nektarin pr person
1/3 liten Jolly juice med smak av fersken eller aprikos

 

Nektarinene bakes i form i ovn eller i folie på grillen sammen med juice. Den skal tilberedes til den blir mør. Dette tar ca 20 min på 200gr i ovn eller på grillen med lokk. (Nektarinen kan deles opp om ønskelig – tar kortere tid samt enklere å spise – men anbefales å ta hel selv om du trenger kniv, gaffel og skje for å angripe denne desserten)


Vaniljekrem:

Fløte 250dl
Sukker 50g
Maizena 20g
Vaniljestang
Eggeplommer 2 stk

Slik gjør du:

1. Pisk sammen eggeplommer maizena og sukker i en bolle.

2. Hell melken/fløten i en kjele.

3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)

4. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.

5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg.

6. Bør avkjøles hurtig.

Ha tilbake litt kald fløte – dersom den skulle skille seg er det å røre raskt inn litt kald fløte.

 

Forslag til dandering av dessert

Denne passer fint til å server i noen dype skåler. Da tar en saften og netarinen i først og skjeier vaniljekremen enkelt over

 

NYT EN SUPERDIGG OG FRISK SOMMERDESSERT  - GOD SOMMER!