Bloody Mary

Hans Petter Uleberg 21.4.16

MATCOMPANIET

Dette er uten tvil en favoritt drink.

Det som skiller virkelig en god Bloody Mary fra en dårlig en er kvaliteten på tomatjuicen.

Har man tilgang på Hanasandtomater og en juicer / saftsentrifuge er det problemet løst!

-

Fersk tomatjuice med stangselleri
1 kg ferske Hanasandtomater – f.eks fra deres fargerike mikskasse
2 stenger stangselleri
Kutt tomatene i 2 og hiv dem i juiceren sammen med biter av stangselleri.

4 cl vodka
2 cl friskpresset juice fra Sicilanske sitroner
4-6 dråper rød tabasco avhengig av hvor sterk du vil ha den.
2 dråper cipotle tabsco for røyksmaken
10 dråper Worcestershire sauce
En klype mortet ristet trio noir pepper fra Herbaria
En klype flaksalt (maldon, artic salt eller annet flaksalt)
Ca 150 ml ferskpresset tomat juice med stangselleri (husk å røre rundt før du heller i juicen)

Ha alt i et stort glass med is og rør rundt.

-
Server med en kvast stangselleiri, gjerne skrellet og et lite spyd med f eks tre ulike sorter småtomat fra mikskassen og en oliven uten sten.

-

Vil du tilføre litt protein og forsterke røykaromaen anbefaler jeg deg å knuse en skive sprøstekt Idsøe bacon så fint du klarer og røre den inn i drinken. Sim sala bim – lunsj i et glass!