Litteraturhuset

Colonialen kafé og Brasseri finner du på Litteraturhuset i Østre Skostredet. Her tilbyr vi en mer uformell restaurantopplevelse. Brasseriet og kaféen utmerker seg med sitt hyggelige rustikke og personlige preg. Den uformelle og inkluderende kaféen er åpen fra tidlig morgen av, og serverer alt fra frokost til middag. Kjøkkenet byr på klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner. Vi har også et stort og rikt vinkart og kunnskapsrike vinkelnere.
Det finnes også egne møterom hvor kan man booke seg inn for hele dagen og få servert både frokost, lunsj og minglemat. For de som har noe å feire eller ønsker en mer privat tilstelning har Litteraturhuset selskapslokaler med personlig preg og her tilbyr vi selskapsmenyer.
Glimrende hverdagsmat
“Raffinerte husmannsretter og kunnskapsrik service gjør besøket på Litteraturhuset til en fantastisk opplevelse.”
Colonialen Litteraturhuset gikk til topps med 6 hjerter i Bergens Tidene sist helg
- les mer her

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Fredag 
09.00 – 23.00

Lørdag
11.00 – 24.00

Søndag
Stengt

 

ADRESSE
Østre skostredet 5-7

TELEFON
55 90 16 00

E-POST
booking@colonialen.no

Frokostmeny

Mandag – Fredag

09.00 – 11.00

CROISSANT 95,-
Skinke og Cheddar

EGGS BENEDICT145,-
Toast, røkelaks, posjert egg og hollandaise

EGGS BENEDICT 145,-
Toast, honningglasert skinke, posjert egg og hollandaise

EGGERØRE 75,-
Surdeigstoast, eggerøre og laks

OMELETT75,-
Surdeigstoast, liten omelett og tomatsalat

SPEILEGG 95,-
Surdeigtoast, to speilegg, bacon og bakt tomat

KOKT EGG 68,-
Rugtoast, ett bløtkokt egg, ansjos og smør

OST OG SOLBÆR49,-
Surdeigtoast, brun geitost fra Rallarosa, solbærkompott og smør

MÜSLI 56,-
Nøttemüsli, yogurt og solbær

EGGERØREpr. egg 20,-
ENKEL OMELETTpr. egg 20,-
BLØTKOKT EGG17,-
POSJERT EGG17,-
BACON32,-
20,-SKINKE 
ANSJOS18,-
MARINERT SILD 17,-
LETTRØKT LAKS  20,-
GRØNN SALAT 28,-
TOMATSALAT 28,-

SOLBÆRKOMPOTT 26,-
RISTET SURDEIGSKIVE 10,-
RISTET BYGGSKIVE 10,-
RISTET RUGSKIVE 10,-
BRUNOST FRA RALLAROSA 28,-
CHEDDAR 28,-
CROISSANT OG SYLTETØY 48,-
APPELSINJUICE 48,-
BRINGEBÆRJUICE 69,-
EPLEJUICE 59,-
PRESSKANNE 95/48,-
LATTE 38/44,-
CAPPUCINO 34/42,-
AMERICANO 39,-
ESPRESSO 28/38,-
TE 36,-
VARM SJOKOLADE 48,-

Lunsjmeny

-

Mandag – Lørdag
11.00 – 15.00

Fra havet

-

ØSTERS
Akurk og lime
3 stk 129,- / 6 stk 239,-
 

BLÅSKJELL
Fløte, hvitvin og urter
179,-
 

TØRRFISK 

gulrot, parmaskinke
189,-
 

-

Smørrebrød

-

MARINERT SILD 
Rug, fennikel
145,-
 

PARMASKINKE OG PECORINO
Salat, tomat
175,-

PATÈ 
Bacon, rødbet, rødløk
155,-

BIFF TARTAR 
Røkt majones, knutekål
155,-

B.E.T  
Bacon, egg, tomat, rug
145,-

Salat

 

CHÈVRE OG RØDBET
Rødbet, chévrekrem, spanske mandler og dill
165,-
 

KALKUN & PARMESAN
Estragon
175,-
 

-

Suppe

-

GULROTSUPPE
Rømme, emmer 
liten 95,- Stor 145,-
 

FISKE SUPPE 
Purre, røykt hyse
160,-

KJØTTSUPPE
Parmaknok, grønnkål og persille
175,-

KLASSIKERE

PLANKE MED OST OG KJØTT
Deilige oster og spekemat fra Colonialen serveres med oliven, honning, nøtter og chutney

Liten 225,- Stor 335,-
 

HJEMMELAGET PØLSE
Potetmash, rømme og grov sennep
Liten 175,- Stor 225,-
 

-

Dessert

-

SITRUS & MARENGS 

85,-
 

SJOKOLADE & BRINGEBÆR
125,-
 

TRE TIL FEM

MENYEN BLIR SATT FRA DAG TIL DAG

-

Mandag – Fredag
15.00 – 17.00 

Kjøkkenet på Colonialen Litteraturhuset har lanseret et nytt konsept fra kl tre til fem – enkel husmannskost mandag til fredag – til en hyggelig pris. Rettene vil være basert på sunne og gode råvarer og er den perfekte middag etter jobb, skole og barnehage.

 À la carte

-

Mandag – Lørdag
16.00 – 24.00 (kjøkkenet stenger kl 22.00)

Snack

-

ØSTERS Agurk og lime
3 STK 129,- 6 STK 239,-

-

PARMASKINKE 199,-
100 gr parmaskinke, oliven og brød

-

SMELTET OST  115,-
Raclette, cornichon, toast

-

Forretter fra havet

-

BLÅSKJELL 149,- 
300 gr, fløte, hvitvin og urter

-

TØRRFISK 155,-
Parma, gulrot, nøttesmør

-

KONGEKRABBE 180,-
Linguini, gremolata og urtesmør

-

Forretter kjøtt

-

BIFF TARTAR 155,-
Egg, beter, margbeinsmør

-

PATÉ OG TOAST 155,-
Løk, reddik og bacon

-

 

GULROTSUPPE 145,-

Hovedretter fra havet

-

BLÅSKJELL 219,-
600 gr blåskjell, fløte, hvitvin og urter

-

RØKT HYSE 260,-
Dashi, bønner, bacon

-

SKREI 290,-
Potetaioli, egg, røykt veloute

-

Dagens fangst “Meunier” 255,-
Erter, mandler, kapers, sitron

-

Hovedretter vegetar

-

ROOT BOURGIGNON 180,-

-

EMMER OG BETER 180,-

Yoghurtdressing og melkechips

-

Hovedretter kjøtt

-

BRAISSERT OKSE 280,-
Risotto milanese, margbein

-

AND  280,-
Erter, poteter, sherry og kamomillesjy

-

KALV 280,-
Rotfrukter, løk, estragon jus

-

SVINE CASSOULET  270,-
Bønner, Chorizo-

På siden

-

POTETER55,-

 
-

ROTFRUKTER55,-

Dessert

-

SJOKOLADE 125,-

-

POSJERT PÆRE OG BABA 90,-
Yoghurt sorbet, ananas

-

SITRUS MARENGS 90,-
Aprikos, marengs

-

TIRAMISU 90,-

-

ISKREM/SORBET
45,- pr. kule

-

Ost

-

LITEN OSTEPLANKE 179,-

3 oster servert med brød og søtt


STOR OSTEPLANKE
245,-

5 oster servert med brød og søtt

Selskap & møte

Fosse-stova er det perfekte rommet for et lukket lag i størrelsesorden 20-40 personer. Her vil vi servere alt fra enkel snack og “minglemat” til en bedre 3-retters meny. Colonialen besørger all servering på huset. Det er mulig å få servert møtemat, pausemat og “minglemat”, samt en enklere servering og bar på hjul i andre etasje.
For større tilstelninger finnes Olav H. Hauge som passer for selskap på opptil 120 personer og Alver som passer fint for selskap på opptil 70 personer. For mindre tilstelninger brukes Zinken Hopp.
Rom Fossestova & salongen
Kapasitet 20-40 personer
Leie fra 1750,-
Booking 55 90 16 00
Rom Olav H. Hauge | Alver | Zinken Hopp
Booking booking@litthusbergen.no
Møtemat-meny

Selskapsmeny No. 1

565,-

-

SOPP RISOTTO

-

TORSK

Brandad og rotgrønnsaker

-

NORSKE EPLER

Musli og kardemommeis

Selskapsmeny No. 2

565,-

-

BETER

Bacon, chévre, eple og emmer

-

BEEF BOURGIGNON

Rotgrønnsaker

-

SJOKOLADE

Vegetar

-

Forrett:

-

RØDBET TARTAR

Pepperrot, sylte agurk, chevrekrem

-

Hovedrett:

-

FERMENTER OG SYLTET GULRØTTER

Emmerperler, gresskar og mandel

Aperitiff

Prosecco 95 pr glass
Champagne 145 pr glass

Vinmeny

Vinkelneren setter sammen tilhørende viner

Kr. 445,- pr pers til 3-retters meny

Ølpakke

Vinkelneren setter sammen passende ølvarianter til meny

Kr. 335,- pr. pers til en 3-retters meny

Antipasti Snack Planke

225,- per person

Passer til en lettere lunsj eller kveldskos.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

Antipasti Planke

335,- per person

Passer til en bedre lunsj eller lettere middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.

Antipasti Utvidet Planke

495,- per person

Passer til en stor lunsj eller middag.
Godt utvalg av spekemat og oliven, paté med syltede grønnsaker, ost servert med søtt, brød, smør og olje.