BERGEN VINFEST

1-3 September

1. – 3. september 2016 arrangeres Bergen vinfest. Bergen vinfest ønsker å gi VIN til FOLKET gjennom vinsmakinger, vintog, winemaker’s dinners og vinmesse på Grand .

Fjorten restauranter og vinbarer i Bergen står bak arrangementet som gikk av stabelen for første gang i 2011.

Colonialen har spikret et spenstig program med spennende vinbesøk og flott underholdning.

Høydepunkter på Litteraturhuset både fredag og lørdag. Fredag med Ingvild Tennfjord og lørdagen med Linda Eide og  “Ut med språket – vinfestspezial”.

pfeffingen 3

Colonialen Restaurant

Pfeffingen & Paolo Conterno

PHALZ & PIEMONTE

paolo-conterno

“VINFEST – LEK OG SPILL MED DUFT OG SMAK”

DUFT – SMAKSOPPLEVELSER – LEK – SERVERINGER – SPILL – MAT OG VIN KOMBINASJONER – HELAFTEN

Liten og stor Smaksmeny, à la carte og selskapsmeny til vanlige priser. Utvidet Vinfest Smaksmeny med tilhørende viner kr. 3 100,- pr person.

Kjekt med besøk!

Også i år er vi heldige! Colonialen Restaurant får besøk av to ekstremt flinke og forskjellige vinprodusenter.

Pfeffingen fra Phalz i Tyskland og Paolo Conterno fra Piemonte i Italia.

Smaksmeny på sitt beste!

Vi vil servere en egen Vinfest Smaksmeny, hvor lek og spill med duft og smak vil sette preg på kvelden.

Det vil bli mulighet for å bli kjent med vinmakerne og smake seg gjennom en rekke gode mat- og vinkombinasjoner.  Dette i tillegg til à la carte, liten og stor Smaksmeny også inspirert og tilpasset til vårt besøk disse dagene.

BESTILL BORD

Colonialen Litteraturhuset

Bertani

VALPOLICELLA, ITALIA

BERTANI 2

TORSDAG 1 SEPTEMBER 19.00

Program kommer

FØLG MED

PRIS: 

19.00
BILLETTER KOMMER FOR SALG PÅ VÅR NETTSIDE

FREDAG 2. SEPTEMBER 19.00

En italiensk suksesshistorie!

INGVILD TENNFJORD

PRIS: 1350,-

19.00
Vi handler viner fra Veneto som aldri før. Hva er egentlig hemmeligheten bak suksessen? Og hva er forskjellen på ripasso, appasimento og amarone? Ingvild Tennfjord gir deg snarveien til å forstå vinene. Dette blir en hit-parade av de sjeldne.

Ingvild Tennfjord er en prisbelønnet journalist, forfatter og sommelier. Vinspalten hennes Vinskolen når 1,2 millioner lesere hver uke og publiseres i A-magasinet, Bergens Tidende, Fævennen, Stavanger Aftenblad og Adressa.  Tennfjord ønsker å lære folk mest mulig om vin og fredag 2. september vil hun snakke om den italienske suksess-historien, nemlig Valpolicella, ripasso, appasimento og amarone. Hun vil introdusere til helaften med verdenskjente vinprodusenten Bertani.

Colonialen Litteraturhuset serverer en 3-retters meny med viner fra tradisjonsrike og verdenskjente Bertani.

ingvild tennfjord

LØRDAG 3 SEPTEMBER 11.00

Boblende Shopping

COLONIALEN LITTERATURHUSET OG PERGOLA

PRIS: 995,-

11.00
Den perfekte lørdag formiddag for de som ønsker å kombinere litt shopping, mat, kultur og utvide sin kunnskap om sprudlende bobler.

Vi starter på Colonialen Litteraturhuset med lett introduksjon til boblenes verden og frokost. Videre vil vi besøke varierte og spennende butikker hvor det blir mulighet for shopping i tillegg til videre fordypning i boblenes underligheter. Vi avslutter på Pergola Vinbar til Pizza, Antipasti og konkluderende bobler.

Elisabeth og Laila fra Colonialen er guider for dagen og vil sørge for en fin fin formiddag i Bergen. Vi starter på Colonialen Litteraturhuset kl 1100 og avslutter på Pergola Vinbar kl 1500.

Pris:kr 995,-

BILLETTER KOMMER FOR SALG PÅ VÅR NETTSIDE
BOBLENDE SHOPPING 1

LØRDAG 3 SEPTEMBER 19.00

«Ut med språket – vinfestspezial»

SJUR HJELTNES, GUNNSTEIN AKSELBERG og LINDA EIDE

PRIS: 1495,-

19.00
Helaften med Linda Eide´s Ut med språket og Bertani fra vinområdet Valpolicella.

Det blir først underholdning med latter og moro med trioen Sjur Hjeltnes, Gunnstein Akselberg og Linda Eide. Deretter en 3- retters meny i Brasseriet hvor Bertani vil guide oss gjennom deres viner; Soave, Valpolicella, Ripasso, Amarone og den søte Recioto. En helaften verdt å få med seg!

Ut med språket – vinfestspezial

Dette er en trio som definitivt utfyller hverandre: Sjur har svart belte i pinot noir  og michelinrestaurantar i Paris. Linda Eide har skrevet kokeboken om kortreist mat
 og Gunnstein Akselberg er avholdsmann.

Litt om de som er med:

Gunnstein Akselberg: 
Professor i nordisk språkvitenskap ved Universitetet i Bergen og vinner av universitetets formidlingspris

Sjur Hjeltnes: 
Klassisk pianist og seriøs komiker. I tillegg til at han komponerer og akkompagnerer – musikalsk og verbalt.

Linda Eide: Er journalist, forfatter, fjernsynsforteller, radiostemme og kåsør i radio og på scene.

Tid: kl 1900 – Underholdning i Olav H Hauge

Tid: kl 2000 – 3-retters meny og tilhørende viner m Bertani – Colonialen Brasserie, Litteraturhuset

BILLETTER KOMMER FOR SALG PÅ VÅR NETTSIDE
LINDA OG SJUR